Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-29-08, 07:44 PM   #151
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
☆12月28日TAIJI

■TAIJI
ファンの方からのコメントでTAIJI(泰司)への
ファンレター等の送付を希望するコメントを
拝見させていただきました。
ご希望の方は、注意事項を確認の上、下記に
記載された宛先へ送付して下さい。スタッフが
責任を持ってお届けします。
*注意事項*
衛生上の都合により、飲食物はご遠慮下さい。
【宛先】
〒104-0061
東京都新宿区新宿1-11-5不二越ビル4F

株式会社ストレインネットワークス内
『PLAYERS FUTURE』 係
詳しくは↓へ
http://taiji.blog.players.tv/
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 07:48 PM   #152
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
引用:
作者: 爽神 查看文章
個問題係日本賣的話已經搞唔到喇,除非真係識當地人肯幫你去買
不過睇返上面內容,的確好似有提到要ticket先買到
日本賣係買倒的唷,只是會場限定罷了
rider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:41 PM   #153
namco701
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
我好想講粗口

countdown live 買goods 都係出示張飛.....

駛唔駛咁呀...
namco701 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:47 PM   #154
爽神

引用:
作者: namco701 查看文章
我好想講粗口

countdown live 買goods 都係出示張飛.....

駛唔駛咁呀...
幾時出發呀?
點解唔考慮睇cinema live姐?
舊 12-29-08, 09:51 PM   #155
rider
MR.X

引用:
我好想講粗口

駛唔駛咁呀...
唔洗燥,好明顯唔係預左好多貨,只是夠有飛既人買
可能仲會1人限1件每款咁
好期待堆goods 會炒到幾錢
50萬円一張飛真係好有用,又有live 睇又有goods 買

此篇文章於 12-29-08 09:54 PM 被 rider 編輯。
舊 12-30-08, 07:01 AM   #156
namco701

引用:
幾時出發呀?
點解唔考慮睇cinema live姐?
我而家已經係日本啦

尋晚搵盡晒D黃牛店都唔見有飛賣

cinema live我都唔睇喇,始終現場實在D

rider講得岩,D GOODS明顯返得好少貨
舊 12-30-08, 11:45 AM   #157
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
有fd 話 "李進話2月17加場喎"

我覺得X up當秘笈多......

X-Japan香港騷加場

30/12/2008
日本Visual Rock X-Japan下月十七日在香港亞洲博覽館舉行的一場演唱會,門票一日售罄,一飛難求,Fans不斷要求加場,經過協商下,終於落實加場!主辦的演藝中國負責人李進昨日宣布X-Japan演唱會加開下月十六日一場,他說:「新加開一場,整個騷流程係全新,會同另一場完全唔一樣,等同一個新演唱會,呢個係佢特色。」

搵到, 我覺得好假羅..........

此篇文章於 12-30-08 12:02 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 12:47 PM   #158
rider
MR.X

咁樣仲假
一個月黎一次,開完台灣果場又飛過黎
個台又重新搭過
舊 12-30-08, 03:59 PM   #159
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: sgouki 查看文章
有fd 話 "李進話2月17加場喎"

我覺得X up當秘笈多......

X-Japan香港騷加場

30/12/2008
日本Visual Rock X-Japan下月十七日在香港亞洲博覽館舉行的一場演唱會,門票一日售罄,一飛難求,Fans不斷要求加場,經過協商下,終於落實加場!主辦的演藝中國負責人李進昨日宣布X-Japan演唱會加開下月十六日一場,他說:「新加開一場,整個騷流程係全新,會同另一場完全唔一樣,等同一個新演唱會,呢個係佢特色。」

搵到, 我覺得好假羅..........
如果依照報道所講, 唔係 16 17 連續兩場咩 ?

同埋呢段新聞出處係今日的太陽報

舊 12-30-08, 05:56 PM   #160
爽神

引用:
作者: StOnE 查看文章
如果依照報道所講, 唔係 16 17 連續兩場咩 ?

同埋呢段新聞出處係今日的太陽報
補返條lnk
http://the-sun.on.cc/channels/ent/20...5936_0000.html

照理解應該係1月16日(加場)
點睇都睇唔到2月17日喎,sgouki個fd係咪誤解左第一句野?況且"下月"都仲係1月喇

留言版已經有人問緊了..
亦有唔少內部飛出售

事出必有因,報紙出得黎既野好難會係假..
正如當日yoshiki未黎公布live日期,cnlive都已經一早放哂料出黎,日期門票價格通通都中哂...

況且,真係有留意我一字一文既人,應該會發覺yoshiki起日前既event度公布左加場...
種種因素加埋,今次加場成數應該90% up

此篇文章於 12-30-08 06:12 PM 被 爽神 編輯。
舊 12-30-08, 06:01 PM   #161
EXTASY

註冊日期: Jan 2003
報紙都出得應該確定咗會加場?
(雖然我唔鐘意太陽,而且有啲話18分鐘賣晒都有...)

加場就真係唔知去唔去好...錢又係問題...無人同我去睇又係問題-_-
EXTASY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 06:09 PM   #162
爽神

引用:
作者: EXTASY 查看文章
報紙都出得應該確定咗會加場?
(雖然我唔鐘意太陽,而且有啲話18分鐘賣晒都有...)

加場就真係唔知去唔去好...錢又係問題...無人同我去睇又係問題-_-
18分鐘果篇野係大陸的...
其實當初都諗過貼唔貼出黎好,不過見佢有句"18分鐘"真係搞笑得匪夷所思,所以都係貼下出黎

一個人睇唔係問題喇,睇live邊洗人陪架
舊 12-30-08, 06:34 PM   #163
namco701

正話行過上野果邊D黃牛店

見到個店主想把手寫既價錢牌抽起

但我看到個價錢牌係寫住X JAPAN....

但我睇唔到幾多錢

聽日實大Q把人係blitz門口舉牌求票
舊 12-30-08, 07:03 PM   #164
rider
MR.X

引用:
正話行過上野果邊D黃牛店

見到個店主想把手寫既價錢牌抽起

但我看到個價錢牌係寫住X JAPAN....

但我睇唔到幾多錢

聽日實大Q把人係blitz門口舉牌求票
有無d相upload 返黎睇下呀?
舊 12-30-08, 07:59 PM   #165
爽神

X JAPAN 世界巡演香港演唱會

日期 2009年1月16-17日 (星期五至星期六)
時間 晚上8時(Arena將於節目開始前1小時開放予觀眾)
地點 亞洲國際博覽館Arena(1號展館)
票價 港幣$1290; 港幣$790; 港幣$490

http://www.asiaworld-expo.com/EventC...a-f1e7e6795484

-
asiaworld-expo個網...
confirm左啦
舊 12-30-08, 09:14 PM   #166
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:

http://www.asiaworld-expo.com/EventC...a-f1e7e6795484
-
asiaworld-expo個網...
confirm左啦
今次真係祝佢好運...
冇講幾時賣飛?定係已經公開發售?

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 10:26 PM   #167
IamOutsider
Junior Member

註冊日期: Nov 2008
但我地無啦啦變左睇第二場...囧

Toshi把聲冇咁靚唔在講....萬一yoshiki暈左點算....

真係有啲抆...
IamOutsider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 11:32 PM   #168
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
加場係好﹐但係我根本無辦法去到16個場
咁家下只可以去17號個D﹐個個硬食左貴飛
因為我好肯定16號個場唔會好爆
大家樂職員 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 02:23 AM   #169
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
買唔到17號
希望會買到16號

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 02:32 AM   #170
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
HK support到爆2場既飛咩??
16號怕唔怕好難爆

小弟已經afford唔到另一個1300出黎喇

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 12-31-08 02:36 AM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 09:41 AM   #171
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
你們太睇小祖國同胞, 今次循回好似冇係大陸攪呀可, 咁整返場比佢地都好應該, 但我地食左第二場ge風險就大好多.

舊 12-31-08, 01:53 PM   #172
namco701

我頭先係赤坂blitz既現場

已經有約40個人排緊隊等買goods

不過D GOODS得果幾箱仔

相後補
舊 12-31-08, 02:04 PM   #173
namco701