Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-27-08, 01:43 AM   #76
惡多巴斯
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯

咁多隻bio,最鐘意係呢隻
惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 01:47 AM   #77
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
因為dd bio先係bio!

舊 09-27-08, 01:56 AM   #78
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 肥仔正 查看文章
因為dd bio先係bio!
呢隻差不多已經係最後一隻"唔夠子彈的BIO BIO"GAME!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 02:32 AM   #79
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: angelsky 查看文章
唔知無限榴彈砲個bug會唔會fix
不過一定唔會
肯定會,因為GC版時第2批game已經冇呢個bug。

只有第一批碟先用到呢個bug既

不過我唔鐘意隻game爆一次之後就有炸彈喪屍走o黎走去……
得隱形mode同real survivor可以唔會有佢出現……

1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 09-27-08 02:36 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 03:16 AM   #80
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團

當年為呢隻bio而入gc的其中一人 /
當時睇同玩果時隻game既畫面實在太有震撼性,雖則是cg貼圖背景,但就算到左而家hd時代都唔係有好多game比到bio-re的震撼我

其實如果topic用左全細階的話,都唔駛加返remake啦 BIOHAZARD 5都用返全大階了,三上淚目

舊 09-27-08, 03:35 AM   #81
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
11. 基路亞 (但唔會即出即買)

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 03:40 AM   #82
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: TH華擊團 查看文章
BIOHAZARD 5都用返全大階了,三上淚目
Logo 到轉左仲有咩好講
基本上我已經當左 0,1,2,3,CV 已經係全系列架啦 (勉強都仲可以放埋隻 4 入去)
5...可能會好好玩既,但唔係我想要既 biohazard 囉

舊 09-27-08, 09:15 AM   #83
風之將

註冊日期: Jan 2005
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
梗係有玩過啦,有bug技要爆機唔難
一出應該即買,呢隻買得過,咁多集入面我玩呢隻係最淆底

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 09:20 AM   #84
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
13. 一一

如果今集唔加體感,可能會玩多次 (體感唔岩我尼d死肥仔 )
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 09:24 AM   #85
nick

註冊日期: Sep 2002
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
13. 一一
14.nick

唔記得爆左幾多次囉~不過隱形mode都係過唔到......

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 09:32 AM   #86
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
13. 一一
14.nick
15.ELT

爆左easy only, d氣氛令人好郩

舊 09-27-08, 09:37 AM   #87
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
13. 一一
14.nick
15.ELT
16.紫月

之前入左wii之後即刻搵番黎玩(bio0+rebio+手制 )
雖然只係玩過chris同jill各一次

可惜既係 我隻用唔到bug技
搞到打jill篇一開始好老定亂咁用d彈
點知拎完榴彈槍發現用唔到時就
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 09:38 AM   #88
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
13. 一一
14.nick
15.ELT
16.siuj

我玩過SS, DS 版... 雖則未爆到機...
但呢隻唔買對唔住自己...

希望有個比Jill 更easy 既mode 比我玩...

p.s.... 點解個標題會加左remake 個字既...
官方既標題都無remake 呢個字...

舊 09-27-08, 09:38 AM   #89
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
我都玩過, 不過未爆機

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 09:39 AM   #90
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12. 風之將
13. 一一
14.nick
15.ELT
16.紫月
17.siuj
18. martinyau1979
19.harakuma

都係跟gc機出game, 覺得係最正remake game, jill爆無數次, chris爆三次, 最正係用jill的bh3服企係狗走廊之後的門後面, 嗰個畫面係人物最大size, 然後瞄準, 放手, 瞄準, 放手, 會見到咪咪有小震.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??

此篇文章於 09-27-08 09:41 AM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 10:55 AM   #91
豪傑公子

1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
11.基路亞 (但唔會即出即買)
12.風之將
13.一一
14.nick
15.ELT
16.紫月
17.siuj
18.martinyau1979
19.harakuma
20.豪傑公子

當時我都係為咗佢而買GC的~~

舊 09-27-08, 11:12 AM   #92
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
不過我唔鐘意隻game爆一次之後就有炸彈喪屍走o黎走去……
得隱形mode同real survivor可以唔會有佢出現……
隱形模式都有炸彈喪B o既, 我好記得
因為果時要記熟晒隻炸彈喪B 晌邊到會出現我先過到隱形模式
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 11:40 AM   #93
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12.風之將
13.一一
14.nick
15.ELT
16.紫月
17.siuj
19.harakuma
20.豪傑公子
21.任仔

我仲記得當年因為未考完試,
又驚佢無 save card 送, 機都未買就已經買左隻 game 先
呢隻係好野, 不過再出就 ...
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 12:33 PM   #94
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
隱形模式都有炸彈喪B o既, 我好記得
因為果時要記熟晒隻炸彈喪B 晌邊到會出現我先過到隱形模式
咁我真係唔知,我打隱形mode既密訣就係入房後用火炎彈浪射清場,
但就未試過無啦啦死於非命

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 01:26 PM   #95
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12.風之將
13.一一
14.nick
15.ELT
16.紫月
17.siuj
19.harakuma
20.豪傑公子
21.任仔
22.草薙

當年都係連埋主機同日入手
印象中係二千一蚊左右

氣氛真係一流
可幸既話我果隻係有bug版
Jill篇完全唔怕喪b

重有topic名點解叫 remake?
呢隻係忠實移植wo
當年GC版remake都冇叫自己做remake

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 01:40 PM   #96
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12.風之將
13.一一
14.nick
15.ELT
16.紫月
17.siuj
19.harakuma
20.豪傑公子
21.任仔
22.草薙

當年都係連埋主機同日入手
印象中係二千一蚊左右

氣氛真係一流
可幸既話我果隻係有bug版
Jill篇完全唔怕喪b

重有topic名點解叫 remake?
呢隻係忠實移植wo
當年GC版remake都冇叫自己做remake
當年我為左bio 0 & 呢隻先買 GC
真係為呢2隻 game 買機都低 

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 01:58 PM   #97
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
大家看看~ capcom 的戰術其實係成功的~ 又要鬧又要買~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 02:05 PM   #98
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
果時岩岩出左冇耐就gc跟機買
我果隻有榴彈bug的
我記得係差隱形mode爆唔到機
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 02:49 PM   #99
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
1.KIM
2.Marco
3.赤武神
4.肥仔正
5.fantasy俊仔
6.angelsky
7.亞利古
8.惡多巴斯
9.呂鳳仙
10.TH華擊團
12.風之將
13.一一
14.nick
15.ELT
16.紫月
17.siuj
19.harakuma
20.豪傑公子
21.任仔
22.草薙
23.Ringo

呢隻biohazard真系好正的~
不過我唔會再買wii 版
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-08, 02:55 PM   #100
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
大家不如估下BIO2如果要Reamke要整幾耐......

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] フルCG長編映画第2弾 「バイオハザード ダムネーション」10月27日公開決定! 神祕人1號 日本動漫畫討論版 526 07-02-23 09:19 PM
絕對值得一看!! Biohazard“暗夜中的低吼” neo2046 攻略及心得交流區 60 02-12-09 11:57 PM
Biohazard Mania討論區(任何機種) neo2046 攻略及心得交流區 649 09-23-07 09:40 PM

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版