Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-06-12, 08:49 AM   #76
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

註冊日期: Dec 2001
星人你裝係硬碟定係SSD度?
1920x1080 full screen
"]

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用
講咁多做乜吖,係機迷既就去做返機迷應做既野啦#17837

此篇文章於 04-06-12 08:54 AM 被 好實昭博 編輯。
好實昭博 目前離線  
舊 04-06-12, 09:22 AM   #77
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
SSD

560TI差咁多Ge?

舊 04-06-12, 09:41 AM   #78
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

一號機引擎---MSI TF III GTX570 OC

等我食完早餐轉頭再試下2號機張6970睇下分別幾大\

好實昭博 目前離線  
舊 04-06-12, 09:47 AM   #79
★星人44★
Moderator

放落SSD会高分D架咩?
睇返唔係放落SSD

舊 04-06-12, 10:00 AM   #80
興奮噴泉
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
咁你可以試埋DirectX Redistributable。
http://www.microsoft.com/download/en...s.aspx?id=8109

解壓縮完再去行DXSETUP.exe
得左超Thx ほんとにありがとう!!><
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-06-12, 10:13 AM   #81
興奮噴泉
Crazy Gamer

http://www.nicovideo.jp/watch/sm17468809
・・・・・
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-06-12, 11:43 AM   #82
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

二號機 MSI 6970 LIGHTING

果然係power by nvidia

ATI涙目

好實昭博 目前離線  
舊 04-06-12, 12:04 PM   #83
興奮噴泉
Crazy Gamer

今日砌完人再去試有13000分・・・ 個野時高時低・・・
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-06-12, 12:09 PM   #84
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
放落SSD会高分D架咩?
睇返唔係放落SSD
似乎分別不大:g19:

好實昭博 目前離線  
舊 04-06-12, 12:23 PM   #85
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 興奮噴泉 查看文章
今日砌完人再去試有13000分・・・ 個野時高時低・・・
我無砌人有得佢自己試
次次都係7316

舊 04-06-12, 12:25 PM   #86
xeno
God of Gamer
○9

註冊日期: Feb 2003
OS用XP同7會唔會有影響?

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 04-06-12, 12:28 PM   #87
興奮噴泉
Crazy Gamer

http://aisp.tv/img.php?filename=d_11...86207.jpg&m=pc
1900x1080 連續2次用佢本身個SETTING(毎次重新起動)
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-06-12, 06:57 PM   #88
興奮噴泉
Crazy Gamer

http://www.nicovideo.jp/watch/sm17473988
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-06-12, 07:11 PM   #89
Syoudou
Insane Gamer
L

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDSyoudouSeigen
引用:
作者: Terry仔 查看文章
點解win mode會少過 full screen??
(我頭先test過,都係咁)

乜唔係全部電腦game都係, win mode 高分過full screen咩?
唔只咁,同係1920x1080,full幀數少過win,full的殘影很嚴重。設定1右下角話有一百幾十fps,囉3萬幾分,但我好明顯睇得出佢得24fps,唔係呢隻野無得開垂直同步下話...
玩left4dead2我開爆特效流暢沒殘影問題即是不關我的mon事啦,唔係迫人開win mode啊?= =
Syoudou 目前離線  
舊 04-06-12, 07:12 PM   #90
興奮噴泉
Crazy Gamer

攞左個政介人物試下砌唔砌到w有無人睇得出乜水
http://aisp.tv/img.php?filename=d_11...10629.jpg&m=pc

此篇文章於 04-06-12 07:15 PM 被 興奮噴泉 編輯。
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-06-12, 10:36 PM   #91
haku1976

註冊日期: Nov 2008
XBox Live Gamertaghaku1976
引用:
DEL咗

------------------------------我係分隔線---------------------------

之前點試都係19X
今日試插手掣仲跌到15X
跟住諗諗下,同alpha2果時一樣熄哂其他嘢 (其實得個messenger)

再行benchmark...14XX
...再三證明messenger係食資源怪

此篇文章於 04-07-12 05:14 AM 被 haku1976 編輯。
haku1976 目前離線  
舊 04-09-12, 04:16 PM   #92
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
E8400
4G RAM
GT440

開3+全標準 1084
開5+簡易シェイダー 8813

應該是4G RAM問題?(還要只是DDR2...

舊 04-09-12, 04:22 PM   #93
興奮噴泉
Crazy Gamer

引用:
作者: knight-philip 查看文章
E8400
4G RAM
GT440

開3+全標準 1084
開5+簡易シェイダー 8813

應該是4G RAM問題?(還要只是DDR2...
簡易シェイダー 差好多架...
win7 64bit+4G RAM?咁應該唔夠了

此篇文章於 04-09-12 04:26 PM 被 興奮噴泉 編輯。
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-09-12, 05:22 PM   #94
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
用 Win 7 跑係未用到 DX11 先?

我 XP 行 5400
TCS_disable 目前離線  
舊 04-09-12, 06:16 PM   #95
興奮噴泉
Crazy Gamer

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
用 Win 7 跑係未用到 DX11 先?

我 XP 行 5400
用win7 dl左dx11會好D 有人就係無dl dx11而令到畫面d色有問題

此篇文章於 04-09-12 06:19 PM 被 興奮噴泉 編輯。
興奮噴泉 目前離線  
舊 04-09-12, 10:41 PM   #96
TCS_disable
我有車車~

我行完 XP

Lv5 + Hi Res tex+ Standard Shader = 5476
Lv5 + Lo Res tex+ Simple Shader = 73465

我行完Win7
Lv5 + Hi Res tex+ Standard Shader = 7143
Lv5 + Lo Res tex+ Simple Shader = 81847

這是甚麼鬼巫術
舊 04-10-12, 11:58 AM   #97
Syoudou
L

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDSyoudouSeigen
引用:
用win7 dl左dx11會好D 有人就係無dl dx11而令到畫面d色有問題
win7的dx11不是內置的?
我沒有另外下載,安裝後會否高分點?
Syoudou 目前離線  
舊 04-10-12, 02:35 PM   #98
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Syoudou 查看文章
win7的dx11不是內置的?
我沒有另外下載,安裝後會否高分點?
我覺得多分左係因為 Ram 多左

XP 32Bit 用唔晒 4GB, 但 Win7 64 bit用到
舊 04-11-12, 12:36 AM   #99
虎源太
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
XBox Live GamertagKo gen ta San
win7係內置左dx11的,
你就算上去MS下載網上安裝版都係話你已經係最新版不用再安裝的,
因為我睇完佢個POST即刻走去試左了…
總之定期更新WINDOWS就得了!

PSO2︰コゲンタ | Ship 7-7
PSZ︰コゲンタ - 0645 9740 0090
PSU︰虎源太 | Server︰U12
瑪奇︰虎源太 | Server︰貝婷 - 3線
虎源太 目前離線  
舊 04-11-12, 02:51 AM   #100
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
同彩子同―Setting
1920x1080 (full screen) 得7316

彩子支火箭勁到核爆
一樣setting
1920 x 1080

Win7 64
P8Z68 Pro/Gen3
i7 2600k
MSI 560TI
16gb ram

9008分

雖然彩子680好神
不過平均成場80~100fps
得唔夠幾秒的地方會掉到45fps
過到37fps隻眼已經唔多分到有問題

同埋關晒d程式
開爆散熱又多d分

佢個計法根本直接數fps
所以開到最低會爆分
飛燕 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★綜合同人誌 Vol.002★★★(STOP Order) ★星人44★ 水★專區 25 01-10-12 04:46 PM
★★★虎の穴同人誌 C80 Vol.002★★★(Close) ★星人44★ 水★專區 7 08-19-11 08:53 PM
★★★虎の穴同人誌 C79 Vol.002★★★(Close) ★星人44★ 水★專區 12 01-10-11 06:55 PM
★★★街貨同人誌 Vol.002★★★(商品巳到貨 巳整理Close) ★星人44★ 水★專區 16 12-15-10 05:14 PM

現在的時間是 02:38 AM

手機版 | APP版