Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-08, 09:19 PM   #1
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
魔幻王國:卡斯柏王子

明天會和朋友看一下,暫留一post

亦想問有沒有人看過

舊 06-05-08, 10:57 PM   #2
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
第一集係我近年睇過最差嘅大製作之一
好彩係外國cable播而唔係入場睇

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-08, 10:59 PM   #3
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
第一集係我近年睇過最差嘅大製作之一
好彩係外國cable播而唔係入場睇
看來要祈禱\ /
不要中頭獎

舊 06-05-08, 11:07 PM   #4
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
看完第一集,完全無意欲入場睇第二集 lol

舊 06-05-08, 11:33 PM   #5
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
今集加o左個靚仔王子可能會多翻人入場

上集我仲要俾fd呃入戲院睇……
用大大個銀幕睇4個 樣o既主角,真係好辛苦

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-08, 06:35 AM   #6
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
我會睇,睇特技,因為睇奪4果陣個trailer吸引到我
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-08, 09:40 AM   #7
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
今集係魔戒雙城奇謀emu版

整體成績比上一集好,拍得好dark,但比人彈唔跟原著

特技比上集多同大規模,但動作仍然同魔戒冇得比

亞斯蘭係基督化身,唔鍾意睇福音電影既最好慳番

最後,lucy都仲可以話q,但susan真係...(仲要扮legolas耍帥 )

此篇文章於 06-06-08 09:46 AM 被 jasmin 編輯。
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-08, 10:18 PM   #8
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
susan得罪講句真係樣又豬聲又煩

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 12:32 AM   #9
二伍

註冊日期: Sep 2002
上集最精彩就係最後個十分鐘
前面個D悶到嘔
所以今集連碟都唔會租黎睇
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 08:50 AM   #10
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
我睇過上集~迪士尼片 唔可以用打鬥刺激去睇成人戰鬥, 要用童心去睇, 好似一路食爆谷一路飲汽水去睇先有果種feel~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 10:05 AM   #11
保保羅
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDSLASH1478
XBox Live GamertagSLASH1478
睇黎都係租黎睇下d特技算啦
保保羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 11:37 AM   #12
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 保保羅 查看文章
睇黎都係租黎睇下d特技算啦
佢o的特技仲衰過enchanted,故事係將聖戰對正常人(教徒口中o既非教徒)o既殺戮堂皇化及有理化,毒害新一代身心,我覺得你可以連o個幾蚊都慳番 。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-08, 06:10 PM   #13
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
剛睇完回來,
今集比上一集好好多,
整體上冒險感覺/氣氛很好,
特技當然比上集好好多,
而且個四位朋友仔等級沒弱到,
唔似上集咁做路人甲乙丙丁。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-08, 01:38 AM   #14
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
今日睇左,始終呢類魔法+冒險故事(黃金羅盤,哈利波特)對象係細路仔,所以唔岩我地睇都正常
其實4個主角得家姐唔靚姐,其他3人都好好,lucy已經開始由可愛變索,edmund都型左,peter冇咩變
全場都有gags,有d真係好細路,佐有d幾好笑,好笑到想同大家分享下:

1 想識家姐個男仔個咀同家姐一樣 選角細心
2 阿哥問有冇火柴
3 保持微笑

套野又重提白女巫同阿斯蘭,呢7步曲既連貫性不下於哈利波特
劇情方面由於我對套劇呂太投入,好多地方都唔知佢點解
例如坦摩族人算唔算係"人類"?
點解矮人開始會同edmund打既?

套戲最接受唔到係果幾隻識講野老鼠,令我想起超力仔
不過算啦,套野入面所有動物都有權講野既....

暫時對套戲得咁多感想
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-08, 11:36 AM   #15
Norm
=_="""""

呢套戲簡直垃圾到.....完全可以唔知佢喺度做緊咩....全無高潮...劇情又交待得唔清唔楚.....

舊 06-09-08, 11:47 AM   #16
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Norm 查看文章
呢套戲簡直垃圾到.....完全可以唔知佢喺度做緊咩....全無高潮...劇情又交待得唔清唔楚.....
可以放心唔睇尼套,等hulk上畫

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-08, 12:10 PM   #17
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
我同女友都覺得好睇 wo,
攻城同打仗個氣氛都幾好,
gag位都 唔錯.
4個主角都成熟左, 掂過之前好多,
d 景好靚, 最後打仗d 特技好正
如果上集我比5分, 今集我會比8分.
不滿係佢地反思 同 講出見解時, d對白經常好悶,
畢竟還是要給小孩看的.

最期代係等阿斯蘭出嚟咆哮

舊 06-09-08, 12:21 PM   #18
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: 吸血伯爵 查看文章
今日睇左,始終呢類魔法+冒險故事(黃金羅盤,哈利波特)對象係細路仔,所以唔岩我地睇都正常
其實4個主角得家姐唔靚姐,其他3人都好好,lucy已經開始由可愛變索,edmund都型左,peter冇咩變
全場都有gags,有d真係好細路,佐有d幾好笑,好笑到想同大家分享下:

1 想識家姐個男仔個咀同家姐一樣 選角細心
2 阿哥問有冇火柴
3 保持微笑

套野又重提白女巫同阿斯蘭,呢7步曲既連貫性不下於哈利波特
劇情方面由於我對套劇呂太投入,好多地方都唔知佢點解
例如坦摩族人算唔算係"人類"?
點解矮人開始會同edmund打既?

套戲最接受唔到係果幾隻識講野老鼠,令我想起超力仔
不過算啦,套野入面所有動物都有權講野既....

暫時對套戲得咁多感想
矮人同edmund打嗰度,
我諗係4個主角想展視實力同証明自己係國王.

我唔明點解阿斯蘭唔一早出嚟, 要到尾先肯跑出嚟幫拖

舊 06-09-08, 04:17 PM   #19
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
睇左
簡單d講,今集由神話時代既冒險故事變成中世紀歐洲既戰爭故事
如果冇原著,我會好懷疑下集個名叫飛機大砲坦克車
特技亦由上集好多非人生物同現象變成大型戰爭特技,所以評價好兩極化。

以下反白:
小蘭獅子冇出黎幫拖係因為之前冇蘿莉遇上危機(誤)
正解:這套是宗教電影啦,將亞斯蘭代入去神度就明了
最後先幫拖是因為要naria人經歷苦難,考驗佢地對神既信仰(所以有王子比白女巫(惡魔)引誘既劇情),到最後四兄妹(先知)都全心信神先出黎救人

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-08, 04:39 PM   #20
遊戲人間
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
同意樓上話套戲全無高潮,共本上可以用全無劇情去形容....(雖然已比上集好)
明明得一座城池,為乜最後可以走到咁多兵出黎....!?
投石器係係威嚇射擊用....!?射極都唔中目標...

樣衰Susan諗都唔諗就一箭射人,要射熊時居然一再猶......佢個腦到底係乜構造!?
打左半個鐘,植物先係最厲害,樹人可抵萬兵~

雖然近日無乜戲睇,不過都.....
anyways,喜歡中世紀風格故事又無節目的可以一看.

此篇文章於 06-09-08 05:30 PM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-08, 04:59 PM   #21
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
尋日睇完.

頹度同上集差不多.
雖然上集係遊花園 + 無責任獅子, 感覺仲衰.

舊 06-09-08, 08:27 PM   #22
Norm
=_="""""

我算係一個軍事迷,所以對最後果幾場戰爭場面都覺得幾好....但係講真....呢套真係我呢幾年入場睇過最差既戲....

舊 06-10-08, 02:22 AM   #23
lovehinafans
Crazy Gamer
瘋子

註冊日期: Jan 2003
This story told us the differences between tram boy and handsome boy.
lovehinafans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 03:56 PM   #24
NEAR
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
今日睇左,
因為其他戲唔岩時間,
冒住上集超難睇既陰影放長雙眼去睇...

感覺唔錯wo
上集比4分今集有8分,
講真,入得場睇都知係<<哈利>>同disney果種風格,
上集悶得發荒,
今集有氣勢好多,
唔好理阿斯蘭點解咁神,同唔係睇靚女既,
都值得一睇既,

同埋我睇粵語版,
好多老一輩演員配音,
大言生,盧海鵬,郭峰,鍾景輝....

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-08, 03:21 AM   #25
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
今日睇左~
覺得好過上集#
10分,我比7分@@
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:52 PM

手機版 | APP版