Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-17, 02:05 PM   #1001
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: darkvolver 查看文章
由此可以睇到香港食水深,不如上網買算。

Sent from my iPhone using Gaforum
不嬲香港都好多奸商...
識得買應該係買中文版....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 02:07 PM   #1002
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: holsety 查看文章
不如甘講啦,呢d就係家用機版同業務版既分別,Mission/story 個d 內容可以係家機版魅力,可以俾d 對人pvp唔叻既player同fd慢慢enjoy pve 內容。 但係以家隻game 就滿足唔到呢方面期望。
呢個真....講真唔係人人都神手...
有d人真係純控制下部機玩下...pve都未必玩得掂,,,
或者用pve練下合作等等
佢地上到pvp就變砲灰...

但而加隻game明顯出黎for你pvp...
但佢又一定要齊人先開打....呢下煩~
舊 07-12-17, 02:08 PM   #1003
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
Login 唔到
最慘係無得cancel
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 02:09 PM   #1004
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: ビスケット 查看文章
我係為咗隻game買機買大掣又換埋router加埋其他立雜嘢應該都駛咗成9~10K
唔係呀...ps4仲好多好game...
係高達vs出得麻麻地...

btw, 佢用psv玩都真係幾順....而加訓前係床頭玩返幾局先訓...
舊 07-12-17, 03:00 PM   #1005
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
呢個真....講真唔係人人都神手...
有d人真係純控制下部機玩下...pve都未必玩得掂,,,
或者用pve練下合作等等
佢地上到pvp就變砲灰...

但而加隻game明顯出黎for你pvp...
但佢又一定要齊人先開打....呢下煩~
咁其實係未佢地買錯GAME?

隻GAME講到明係VERSUS喎

唔係個啲乜乜傳,乜乜野望喎

唔玩對人戰點解要買?

技術唔好未練下,點都練到啲野

唔夠腳未開間房等人來挑

或自己出大房玩,大把腳

死死下就成長架啦,對人打得多點都練到野

對CPU點打根本都唔係個樣野
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 03:08 PM   #1006
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: ayane123 查看文章
咁其實係未佢地買錯GAME?

隻GAME講到明係VERSUS喎

唔係個啲乜乜傳,乜乜野望喎

唔玩對人戰點解要買?

技術唔好未練下,點都練到啲野

唔夠腳未開間房等人來挑

或自己出大房玩,大把腳

死死下就成長架啦,對人打得多點都練到野

對CPU點打根本都唔係個樣野
唔好咁講
我打到FB(MB打左一陣,ON更加冇打),出到日本房都仲叫有2-3割
但係2-3割其實都打到有D氣餒

你叫班連BD鎗X3都做得唔順O既人入房?
打乜鬼....

mission mode我EXVS,FB都冇乜點玩
但係對於個D打開單機O既人,就係玩呢D

明明笨大自己話家用版係單機專用....點解今舖單機/合作mode得個兩個??....

舊 07-12-17, 03:14 PM   #1007
ayane123

「GUNDAM VERSUS」 | 発売中

引用:
作者: 忍者 查看文章
唔好咁講

我打到FB(MB打左一陣,ON更加冇打),出到日本房都仲叫有2-3割

但係2-3割其實都打到有D氣餒

你叫班連BD鎗X3都做得唔順O既人入房?

打乜鬼....

mission mode我EXVS,FB都冇乜點玩

但係對於個D打開單機O既人,就係玩呢D

明明笨大自己話家用版係單機專用....點解今舖單機/合作mode得個兩個??....

玩得唔好未去新手房囉,死死下就成長

又唔洗好似街機咁一局輸左又要入$5-6蚊

怕咩死

同人對戰先係成長得最快既方法

打CPU無進步架

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 07-12-17, 03:17 PM   #1008
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

怕咩死

打CPU無進步架

個D人諗住打完mission mode就去打第二隻GAME架喇...進步黎做乜....

舊 07-12-17, 03:31 PM   #1009
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
望向隔離arms
點解人哋咁多mode架,想玩死人咩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 03:41 PM   #1010
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
Enjoy 下隻game姐, 做乜一定要人勁o者~w

等於買隻街霸5返里冇得同朋友一對一切磋下,就肯定係買錯game~

此篇文章於 07-12-17 04:23 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 03:56 PM   #1011
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
在下由以前連邦Vsジオン玩起既
以前係街機玩可以同FD一路打下CPU一路吹下水、好Relex
下下去VS打人邊有時間吹水、而家動物園輸左仲可以頼人既、玩完仲大壓力

對部分人黎講(最少我係)玩Game係為Relex
唔係去顕示自己幾勁
所以唔係好適合我呢D老人家玩

好…継続返去睇2B裙底!

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 04:02 PM   #1012
ayane123

「GUNDAM VERSUS」 | 発売中

引用:
作者: holsety 查看文章
Enjoy 下隻game姐, 做乜一定要人勁o者~w

等於買隻街霸5返里冇得同朋友一對一切磋,就肯定係買錯game~

你咁講,我開始明點解街霸5前排無故事mode比人鬧

原來買格鬥/對戰game唔係玩對戰

對好多人來講單機先係主菜

咁我無野好講了

此篇文章於 07-12-17 04:05 PM 被 ayane123 編輯。
舊 07-12-17, 04:03 PM   #1013
charcsc2000
J神哥

引用:

怕咩死

打CPU無進步架

係呀...所以好多話伏既都係新手玩家....
舊個代玩慣左, 根本覺得好正
舊 07-12-17, 04:03 PM   #1014
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
各有各玩啫
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 04:05 PM   #1015
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
你打電腦點會有壓力

對人戰有咩game冇壓力...
由街霸讓round,KOF唔比達,舊時CS到而家LOL,甚至apps game打對戰一樣有隔空互_
就算arms咪一樣有人話人拉打又盛
有隊友有得賴隊友,冇隊友咪賴敵人,香港人打機質素係咁上下

你以為果D係隊友,人地當你「同陣營」

舊 07-12-17, 04:06 PM   #1016
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Eclair 查看文章
在下由以前連邦Vsジオン玩起既
以前係街機玩可以同FD一路打下CPU一路吹下水、好Relex
下下去VS打人邊有時間吹水、而家動物園輸左仲可以頼人既、玩完仲大壓力

對部分人黎講(最少我係)玩Game係為Relex
唔係去顕示自己幾勁
所以唔係好適合我呢D老人家玩

好…継続返去睇2B裙底!
玩呢隻game要好識身心調整...
打完仲好緊張...
反而輸win唔著重咁玩會開心好多...反正都唔駛入錢....

我只可以講...一隻只係為對戰mode既game, 唔值500蚊囉....
舊 07-12-17, 04:08 PM   #1017
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Sar8 查看文章
你打電腦點會有壓力

對人戰有咩game冇壓力...
由街霸讓round,KOF唔比達,舊時CS到而家LOL,甚至apps game打對戰一樣有隔空互_
就算arms咪一樣有人話人拉打又盛
有隊友有得賴隊友,冇隊友咪賴敵人,香港人打機質素係咁上下

你以為果D係隊友,人地當你「同陣營」
學達哥話...以隊友換取時間...

其實打對戰game唔好太著重輸win...
舊 07-12-17, 04:09 PM   #1018
charcsc2000
J神哥

引用:
你咁講,我開始明點解街霸5前排無故事mode比人鬧

原來買格鬥/對戰game唔係玩對戰

對好多人來講單機先係主菜

咁我無野好講了

唔係話對戰唔好...
只係呢隻高達vs太著重呢part...完全忽視單機人仕...
咁如果越黎越少人玩..或玩厭..
咁隻game就收得皮???
舊 07-12-17, 04:11 PM   #1019
Eclair
Game Master
俺はMだ

要数既話
而家好多Game都無Story Mode
SFV、Star Wars Battlefront、OverWatch…Etc

、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
舊 07-12-17, 04:12 PM   #1020
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
即係咁,我地唔買你地d小眾唔洗諗玩下集
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 04:12 PM   #1021
Sar8
The One

出面班狼唔會同你咁諗

睇下所謂新手場有幾多豺狼係入面收割,你就知恰新人對某D人幾重要

舊 07-12-17, 04:14 PM   #1022
Sar8
The One

呢個世界玩少隻game唔洗死既
打機姐,你估打工咩

舊 07-12-17, 04:16 PM   #1023
Eclair
Game Master
俺はMだ

引用:
出面班狼唔會同你咁諗

睇下所謂新手場有幾多豺狼係入面收割,你就知恰新人對某D人幾重要
優越感w

我地識條鐵咩

不過真愛係マリー
舊 07-12-17, 04:18 PM   #1024
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
出面班狼唔會同你咁諗

禁街機冇咩人打都因為好多豺狼......
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 04:27 PM   #1025
Eclair
Game Master
俺はMだ

引用:
作者: ouki 查看文章
禁街機冇咩人打都因為好多豺狼......
香港僅存既機舗都無得選択
99%1LINE4機
練技術?落去比人残殺下先啦
新手落去邊個制打邊個制都未識就死左

去日本打就有分1LINE4機對戦用同2Line4機協力用

不過真愛係マリー

此篇文章於 07-12-17 04:29 PM 被 Eclair 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 11:03 AM

手機版 | APP版