Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
學術文化綜合研討區>原創中篇連載<<被詛咒的血族>> 討論區(更新至第二十六話---百事能口香糖)[連結在首頁]
c_fu 06:03 AM 11-11-03
希望大家比多d意見我
你的支持係我寫作的原動力!

<<被詛咒的血族>> 的連載
http://www.gaforum.org/showthread.php?threadid=68502

之前o既討論(但唔好再響哩度回應喇)
http://www.gaforum.org/showthread.php?threadid=68401

之前講過, 由於我故事中o既主角柏古斯的設定同我俾翔兄的<< THE SKY >>裹面o既設定係一模一樣o既, 但我只希望寫一個關於柏古斯的短篇
大家如喜歡, 可以將本故事看成一篇獨立故事, 也可以和<< THE SKY >>一齊看

再貼一次翔的<< THE SKY >>, 希望兩者能擦出火花
http://www.gaforum.org/showthread.php?threadid=68050
c_fu 06:11 AM 11-11-03
手痕痕寫埋第三回....
唔知點解, 頭兩回的排版始終搞唔好, 請見諒

原定第2話關於的蘿莉的情節, 將順延一話
因為個故仔好似已經無mud人物,
作為此短篇主要角色的男爵無理由唔介紹下吧

另外, 宜家先發覺連載唔係咁容易,
因之前設定左o既野都改唔到, 出左街 :@_@":
c_fu 10:44 PM 11-11-03
.....................
返到o黎已經發覺沉到第2版...
c_fu 10:47 PM 11-11-03
雖然我響寫作時找到樂趣,
但大家的支持對我來說都係好重要o架

起碼俾我知道有人想睇落去....
Sgodkyo 11:32 PM 11-11-03
我睇左你篇野喇~
唔錯喎~
大粒星 11:51 PM 11-11-03
第二話太短喇~~應該等埋第三話合併一齊出~~~

"這時, 一個小孩不小心將彈珠子掉了在地上, 於是衝出去打算拾回來, 正好衝到白馬的跟前。白馬受到驚嚇, 在群眾的驚呼聲中, 將男爵整個人拋下馬來, 但更加驚人的事卻發生了!"
好熟口面0既情節,跟住會唔會有個靚女飛身出黎接住男爵?

c_fu 11:57 PM 11-11-03
因為...我驚太長大家無心機睇
同埋, 諗住響哩個位大家可以估下故事發展
c_fu 12:00 AM 11-12-03
第3話創建中~
大家估唔估到劇情發展
尼路 12:09 AM 11-12-03
點解有兩個討論區的?(連之前無題果過)
c_fu 12:39 AM 11-12-03
作者: :
Originally posted by 尼路 :
點解有兩個討論區的?(連之前無題果過)

因為我傻左, 諗住重新整理過好睇d
唔醒起將舊的討論區改一改就得
結果開左新o既
我都有貼番舊果個link
舊果個就由佢沉底(但新哩個就唔好喇 :@_@": )
但以後請大家響哩度留言

p.s.版主手下留情呀
c_fu 12:43 AM 11-12-03
Originally posted by c_fu :
第3話創建中~
大家估唔估到劇情發展
:@_@":
無人想估?
大覺屋師真 12:51 AM 11-12-03
幾正呀!
支持你

我估個男爵跌左落馬後露出左一d不可告人o既秘密(亂估.. )
c_fu 01:05 AM 11-12-03
Originally posted by 大覺屋師真 :
幾正呀!
支持你

我估個男爵跌左落馬後露出左一d不可告人o既秘密(亂估.. )
多謝支持
但唔開得估住

c_fu 04:12 AM 11-12-03
貼左第3話 蘿莉的災難 喇!
仲唔快d去睇

今集事件o既起因係因為玲--- << THE SKY >> o既女主角(唔會出現),
但我一早講過作為柏古斯的短篇,
哩個故仔絕對唔會掂到翔兄的主線內容,
只為帶出連貫性,
所以我之後會解釋圍捕行動其實並唔係騎士團下的命令

劍齒虎的設定有d"流", :@_@":
完全無參考過書籍,
如其他板友有意見, 請不吝指教

另外, 由於係本故事主軸的引子,
今集的篇幅相當,
睇起上o黎可能幾辛苦,
各位, 辛苦了....

最後, 向翔兄講聲sorry,
設定左一隻咁廢的猛獸出o黎(雖然故事入面講到好兇猛)
因為無設定世界觀, 唔敢立亂整隻魔獸出o黎
c_fu 04:15 AM 11-12-03
Originally posted by 大粒星 :
1.第二話太短喇~~應該等埋第三話合併一齊出~~~

2.好熟口面0既情節,跟住會唔會有個靚女飛身出黎接住男爵?
1.
第3話長好多喇, 慢慢睇....

2.
我整條女俾自己唔好 :@_@":
c_fu 04:17 AM 11-12-03
Originally posted by 大覺屋師真 :
幾正呀!
支持你

估中左喇!
恭喜你!
獎品遲d會有專人聯絡你
c_fu 04:18 AM 11-12-03
究竟小蘿莉的命運會係點呢?
欲知後事如何, 請聽下回分解

下一話將會有女角出現呢,
萬勿錯過!

P.S.
大家睇左可唔可以回應下? 等我知道還有人收看:@_@":

另招募一奸角, 身份為聖騎士團的精英(但唔屬於聖騎士17人之內),
為本故事的最後首腦(但可以話你聽下場一定係慘 ),
如有興趣, 請寫低個人資料,
如能配合劇情發展(起碼實力唔過聖騎士啦),
筆者一定盡量應用
截止時間大約為第5話貼出之前
細路翔 08:53 AM 11-12-03
究竟小蘿莉的命運會係點呢?
欲知後事如何, 請聽下回分解

下一話將會有女角出現呢,
萬勿錯過!

P.S.
大家睇左可唔可以回應下? 等我知道還有人收看:@_@":

另招募一奸角, 身份為聖騎士團的精英(但唔屬於聖騎士17人之內),
為本故事的最後首腦(但可以話你聽下場一定係慘 ),
如有興趣, 請寫低個人資料,
如能配合劇情發展(起碼實力唔過聖騎士啦),
筆者一定盡量應用
截止時間大約為第5話貼出之前
係聖騎士都唔緊要,因為我既設定係有三個聖騎士係翔離團時比佢打柴左
所以大粒星個人設同佢條女先有得做聖騎士
我既聖騎士團係故事面對緊實力不足既問題
不過唔好寫咁誇,仲勁過正副團長就得啦
細路翔 09:03 AM 11-12-03
見到我篇小說既女主角係另一篇小說到出現真係有趣
不過......你所描寫既世界好似落後左少少
我既故事貝景係現代既,可唔可幫d兵仔加返支鎗呢?
細路翔 09:05 AM 11-12-03
下一話叫咩名?
蘿利戰士鐮刀男vs大花貓 ?
細路翔 09:12 AM 11-12-03
貼左第3話 蘿莉的災難 喇!
仲唔快d去睇

今集事件o既起因係因為玲--- << THE SKY >> o既女主角(唔會出現),
但我一早講過作為柏古斯的短篇,
哩個故仔絕對唔會掂到翔兄的主線內容,
只為帶出連貫性,
所以我之後會解釋圍捕行動其實並唔係騎士團下的命令

劍齒虎的設定有d"流", :@_@":
完全無參考過書籍,
如其他板友有意見, 請不吝指教

另外, 由於係本故事主軸的引子,
今集的篇幅相當,
睇起上o黎可能幾辛苦,
各位, 辛苦了....

最後, 向翔兄講聲sorry,
設定左一隻咁廢的猛獸出o黎(雖然故事入面講到好兇猛)
因為無設定世界觀, 唔敢立亂整隻魔獸出o黎
你整條龍出來都無所謂,反正我既男主角可以空手轟掉佢
正因如此,我個男主角唔會有好多既打戲 屈機 .......
細路翔 09:14 AM 11-12-03
變種既劍齒虎咪得囉
一樣可以勁過條龍
分屍都仲得
細路翔 09:21 AM 11-12-03
變種劍齒虎既設定
14.8米長
4.6米高
口內的長牙長達2.7米
17噸重
一手可以把一輛小巴壓碎
被牠咬到連大象也會身首異處
外皮很厚
用普通槍械很難對牠作出傷害

咁就應該差唔多啦

細路翔 09:23 AM 11-12-03
要有變態既怪獸先可以襯托出柏古斯既壓倒性力量
細路翔 09:48 AM 11-12-03
大奸角~~~~~

名稱:亞古拿斯.聖德加納爾
年齡:35
身高:237cm
武器:劍斧.斷魂
十七聖騎士之一(已故),以殺人和凌辱為興趣的變態巨人,手持十二尺的劍斧
因其不正常的思維,聖騎士團對他下了一個命令
[目標(玲)你喜歡怎樣對待都可以,只要不影響任務的話.]
愛吃生肉,對於女人的肉特別喜歡.
變態度ss級的一個聖騎士
腦海常幻想著如何把目標(如果是女的話)先凌辱再分屍
口頭禪是:[女人的肉在觸感和口感上都是最好的.]

夠唔夠奸同變態?
咁樣大家睇住佢慘死既話會開心d
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面