Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
Neo Entertainment TREND>93年九廣鐵路廣告見鬼?原來係流既
dick-yeung 04:29 PM 08-30-04
大家知道網追追追小組吧~ 就是一個網站內會為各位去找網絡奇怪事情的網站~~ 剛剛看完下面紅衣女孩的報導後就去找找看有沒有...紅衣就找不到~~但卻找到這個很有趣的93年九廣鐵路廣告見鬼事件~~還已經被查了出來~~我之前也沒看過~~不知這裏有人貼過未~~所以就貼上來了.
http://www.ettoday.com/common/examine/389.htm

條LINK係度~自己去睇啦~~
Zaku 04:37 PM 08-30-04
作者: dick-yeung:
.......但卻找到這個很有趣的93年九廣鐵路廣告見鬼事件~~還已經被查了出來~~我之前也沒看過~~不知這裏有人貼過未~~所以就貼上來了.
http://www.ettoday.com/common/examine/389.htm

條LINK係度~自己去睇啦~~
竟然未聽過?!!!
呢單野當年巧轟動喲~
機動盜賊首領-電 04:37 PM 08-30-04
個時d剪接,導演仲有曹宏威博士都出黎話唔係鬼黎啦.
~飛彈~@@ 04:40 PM 08-30-04
係假也不定、我小時也看過、但段廣告最恐怖不是多少個人
而是背景和氣氛比較恐怖些、但我上次睇返好冇咩野啦。
dick-yeung 04:45 PM 08-30-04
作者: Zaku:
竟然未聽過?!!!
呢單野當年巧轟動喲~
我係指未看過有人原來已查出這件事是流的......這件事就當然聽過了...

原因是當中說那位已死了的小女孩原來還是活生生的~~
黃金士郎 04:48 PM 08-30-04
個廣告依家睇返都有d寒
真!DC 04:51 PM 08-30-04
記得當年atv請個唔g乜鬼術士話見到樹妖
笑鬼死
神秘過客 04:52 PM 08-30-04
作者: 機動盜賊首領-電:
個時d剪接,導演仲有曹宏威博士都出黎話唔係鬼黎啦.
你幾何會見到曹宏威博士出黎話有鬼架?
Wtak 04:55 PM 08-30-04
我覺得個廣告一D都唔恐怖....
美版之王-天涯浪子 05:08 PM 08-30-04
作者: 神秘過客:
你幾何會見到曹宏威博士出黎話有鬼架?
有時都鄧Dr 曹辛苦, 成日要堅持無神無鬼, 佢心靈唔空虛既咩?
Hikari 05:25 PM 08-30-04
作者: 黃金士郎:
個廣告依家睇返都有d寒
背景..加D聲,再加埋個傳聞...
睇o個時唔多唔少都有d寒
NARC 06:08 PM 08-30-04
陳雲海有本書都查過係流架啦
我唔覺有咩恐怖的說…
joker 06:25 PM 08-30-04
小時候印象蠻深 , 而家睇都凝住有「野」 ...... ^^"
luciferdark 07:07 PM 08-30-04
佢d背景感覺同Bio Hazard 有的比
正啊!
Metal Gear NT 07:12 PM 08-30-04
我當時仲係小學低年班
本身個廣告已經有o的寒(其實個意境幾好,不過可以加o的歡樂氣氛落去)
加上電視成日講,學校高年級班友仔又成日講到好恐怖咁
所以當年真係幾驚

我仲記得當年吳剛師父有個節目(係咪叫靈通天地線?)專登上大陸搵o個班小朋友做訪問,證明冇鬼
Kris 07:33 PM 08-30-04
咁個人家下個樣點?

點會呢...好彩個時仲細冇乜印象
williamsiusuper 11:35 PM 08-30-04
我果時一年班d,6年班d人買左壹週刊係校車睇!!
mikemike 11:37 PM 08-30-04
歷史世紀的大笑話
Dyhalt Rushifar 12:01 AM 08-31-04
作者: 美版之王-天涯浪子:
有時都鄧Dr 曹辛苦, 成日要堅持無神無鬼, 佢心靈唔空虛既咩?
你無好話,搞不好他現在參選的政見就是『e個世界沒鬼的』
南 光太郎 02:42 AM 08-31-04
作者: Dyhalt Rushifar:
你無好話,搞不好他現在參選的政見就是『e個世界沒鬼的』
乜唔係『用知識救香港』咩?

如果無記錯...
話有樹妖果個江湖術士叫何球,
前幾年好似因為非禮罪而入獄...

另外個廣告果陣好似曾經俾人話個背境有鬼啦...
其中一個細路唔係人啦...
同埋有個細路女口角流血...
......咁樣o既題材就霸左半個鐘黃金時間,
香港人真係...... \
Ewin 02:58 AM 08-31-04
作者: Metal Gear NT:
我當時仲係小學低年班
本身個廣告已經有o的寒(其實個意境幾好,不過可以加o的歡樂氣氛落去)
加上電視成日講,學校高年級班友仔又成日講到好恐怖咁
所以當年真係幾驚

我仲記得當年吳剛師父有個節目(係咪叫靈通天地線?)專登上大陸搵o個班小朋友做訪問,證明冇鬼
我果陣有幾晚訓唔著要過阿爸阿媽房訓
可人怡 03:02 AM 08-31-04
果時讀緊小學,d人講到言之鑿鑿咁,真係好驚!
而家半夜三點幾,唔敢開整個原裝廣告條link睇添...
都係聽朝至開啦...
啤梨王子 09:18 AM 08-31-04
原來都係流野~
potato 10:54 AM 08-31-04
呢個廣告係當時小學生的暗影來 ga bor
我而家都仲驚驚地
Dyhalt Rushifar 11:52 AM 08-31-04
作者: Replica:
乜唔係『用知識救香港』咩?
在下點知\。w。/
佢又唔係在下果區
1 2 

返回主題版面