Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
手機資訊/電腦軟硬討論>網上行同和記寬頻邊間好?
龍寶寶 05:29 PM 12-04-02
我用緊的網上行快到期,所以考慮緊轉唔轉好,如果轉,那一間最好,和記寬頻得嗎?THX
18號 05:37 PM 12-04-02
首先 , 你打去1222問下你屋企裝唔裝到和記先

和記平+快 , 不過只限本地 , oversea就可以比美56K

仲要問下佢你屋企行緊咩制式 ADSL < VDSL < GE
龍寶寶 05:48 PM 12-04-02
裝到

你係話GE最快,ADSL最慢,是這樣嗎?
18號 05:59 PM 12-04-02
作者: :
Originally posted by 龍格堡 :
裝到

你係話GE最快,ADSL最慢,是這樣嗎?
yup

ADSL = IMS速度
小昭Teddy 07:54 PM 12-04-02
如果和記得ADSL俾你....都係用IMS好d....
MICHLAU 11:05 PM 12-04-02
借問聲咁so-net好唔好的~~~

hei仔 11:07 PM 12-04-02
想問個白痴問題... 裝寬頻係唔係一定要有申請到電話線
小昭Teddy 11:08 PM 12-04-02
Originally posted by hei仔 :
想問個白痴問題... 裝寬頻係唔係一定要有申請到電話線
唔一定
hei仔 11:09 PM 12-04-02
Originally posted by 小昭Teddy :

唔一定
邊間可以唔駛 新屋唔想申請電話線
小昭Teddy 11:10 PM 12-04-02
Originally posted by hei仔 :

邊間可以唔駛 新屋唔想申請電話線
間間都唔洗....不過你冇電話線既話佢要另外拉條線入你屋
小昭Teddy 11:11 PM 12-04-02
Originally posted by MICHLAU :
借問聲咁so-net好唔好的~~~
唔怕慢既話, 都幾好架
MICHLAU 11:17 PM 12-04-02
Originally posted by 小昭Teddy :

唔怕慢既話, 都幾好架
so-net好慢呀???
點解既~~
小昭Teddy 11:46 PM 12-04-02
Originally posted by MICHLAU :

so-net好慢呀???
點解既~~
ADSL除左IMS, 邊間會快....
一一 12:19 AM 12-05-02
ims快,不見得
so-net慢,不見得
『ADSL除左IMS,邊間會快』,不見得
寇維克斯 12:20 AM 12-05-02
Originally posted by 18號 :
首先 , 你打去1222問下你屋企裝唔裝到和記先

和記平+快 , 不過只限本地 , oversea就可以比美56K

仲要問下佢你屋企行緊咩制式 ADSL < VDSL < GE
又未到56K o既地步...-_-
貓貓II 12:29 AM 12-05-02
Originally posted by 一一 :
ims快,不見得
so-net慢,不見得
『ADSL除左IMS,邊間會快』,不見得
so-net人多左,好多人話唔掂。

pacific幾好架,我用兩年都無死過一次。
Hayami 12:41 AM 12-05-02
和記…出海打機的話可能要諗諗
但係只係dl野的話就正
試過winmx upload去日本有成200k/s
ヴィタさんさんKS☀ 04:54 PM 12-05-02
Originally posted by 貓貓II :

so-net人多左,好多人話唔掂。

pacific幾好架,我用兩年都無死過一次。
沒有心水的話用 hk-net 唷

上了 hk-net 還是慢的話就找偶,偶回水過你又點話 ~
B蟹 05:01 PM 12-05-02
唔好用SO-NET,依家我用緊
好慢....慢過以前好多

Freddy 05:02 PM 12-05-02
和記出oversea點慢法?
咁連內地又慢唔慢?
Sandalphon 05:08 PM 12-05-02
想問個off少少o既問題...
我ims平時upload都好慢....通常都係得 6xk 到.....
究竟係我部機setting有問題...定係ims有問題??
小昭Teddy 05:10 PM 12-05-02
Originally posted by chris orochi :
想問個off少少o既問題...
我ims平時upload都好慢....通常都係得 6xk 到.....
究竟係我部機setting有問題...定係ims有問題??
ADSL Upload係咁慢....點改setting都冇可能再快
小昭Teddy 05:12 PM 12-05-02
Originally posted by Freddy :
和記出oversea點慢法?
咁連內地又慢唔慢?
hum....其實都唔會真係好慢既, 平平無奇囉, 一定唔會有IMS咁快同穩定架喇.

內地....即係大陸???都ok啦.
Hitomi 05:14 PM 12-05-02
如果打算玩online game的~
千萬不要揀so-net...不然玩玩下就會爆一堆粗口出來~

我有朋友用緊和記~
主要都係Download下野~幾好用~
小昭Teddy 05:17 PM 12-05-02
Originally posted by Hitomi :
如果打算玩online game的~
千萬不要揀so-net...不然玩玩下就會爆一堆粗口出來~

我有朋友用緊和記~
主要都係Download下野~幾好用~
Online Game用IMS冇死架喇!!!!就算唔快都唔會慢.
1 2 

返回主題版面