Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-30-02, 01:12 AM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
購買廠機邊個牌子好?

想買PC
有冇好Model介紹呀??
唔該
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 01:13 AM   #2
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
得兩個選擇我信得過.
1.) Dell
2.) IBM

舊 11-30-02, 01:33 AM   #3
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
想問下hp信唔信得過?
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 01:50 AM   #4
寇維克斯
Ultimate Gamer
Negator

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDfisherhk
Packard Bell

28 Paladin
寇維克斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 11:45 AM   #5
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
有咩型號好ar ????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 12:01 PM   #6
chunyu
Banned

揀間 售後服務好o既啦~~
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 05:33 PM   #7
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
COMPAQ 都 OK.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 06:19 PM   #8
仆仆下
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
Originally posted by 小昭Teddy :
得兩個選擇我信得過.
1.) Dell
2.) IBM
dell都冇問題
ibm就好有問題...

事情是這樣的...

我有個fd兩年前買左部ibm,唔記得which mode ,係行p3,128mb ram
佢成日話部機好慢好慢,load 野慢,用office都慢,打機都....總之一個字形容:"慢"
我終日開玩笑地說:我部野同期買,我打機好快呀!你果部呢?
佢當然....#!$%^&*

三個月前,佢終於都頂唔順....走去.....加ram.
但佢唔識加,要我上去佢home加
響佢home道,我見到一隻intel既傑作u : 333Mhz 既p3 !!
當然,係ibm既天才冇set 好個bios ,用左66fsb(我個fd用左兩年333,真係服左佢...@_@)
結果,行番133fsb之後,部野行667,佢就好開心(當然,我地兩個係一路整,一路問候ibm的父母親啦!)

所以...我對ibm冇太大信心....
你都係去買dell 好了
仆仆下 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-02, 07:18 PM   #9
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
Originally posted by 仆仆下 :

dell都冇問題
ibm就好有問題...

事情是這樣的...

我有個fd兩年前買左部ibm,唔記得which mode ,係行p3,128mb ram
佢成日話部機好慢好慢,load 野慢,用office都慢,打機都....總之一個字形容:"慢"
我終日開玩笑地說:我部野同期買,我打機好快呀!你果部呢?
佢當然....#!$%^&*

三個月前,佢終於都頂唔順....走去.....加ram.
但佢唔識加,要我上去佢home加
響佢home道,我見到一隻intel既傑作u : 333Mhz 既p3 !!
當然,係ibm既天才冇set 好個bios ,用左66fsb(我個fd用左兩年333,真係服左佢...@_@)
結果,行番133fsb之後,部野行667,佢就好開心(當然,我地兩個係一路整,一路問候ibm的父母親啦!)

所以...我對ibm冇太大信心....
你都係去買dell 好了
呢個係佢自己唔睇清楚0者....

舊 11-30-02, 11:03 PM   #10
Misaki Taro

PSN  IDShSh4A
我部IBM intel 333
佢會唔會.........

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 01:00 AM   #11
cinimod

Dell,真材實料!

至於邊個型號,就好睇你budget,豐儉由人,建議你上佢個網睇睇。
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 02:26 AM   #12
仆仆下
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
Originally posted by 小昭Teddy :

呢個係佢自己唔睇清楚0者....
我不大同意你既睇法......
廠機唔同黃金機
仆仆下 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 01:27 PM   #13
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

thanks!
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉