Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-26-02, 07:22 PM   #1
chunyu
Banned

註冊日期: Mar 2002
想問下 CGI 同 Perl

要用呢兩樣野整個 login 同 投票o既 script~~
要check 住個 user 投完一次唔可以重覆再投多次.......
之後要 gen 埋個 chart 同 statistic 出o黎~
可唔可以做到?? 定係要用埋其language???
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 07:32 PM   #2
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
Perl就夠晒

舊 11-26-02, 07:34 PM   #3
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
斑門弄斧一下

>要check 住個 user 投完一次唔可以重覆再投多次,
呢個係programmer o既問題
>之後要 gen 埋個 chart 同 statistic 出o黎
呢個係API問題
>可唔可以做到?? 定係要用埋其language???
用PHP/Perl都可以,不過即時整圖像要睇server有冇裝mod/library

順帶一提
CGI係definition,實行呢套定義o既係CGI script
Perl,PHP係其中兩種語言
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 07:39 PM   #4
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
Originally posted by Rv250 :
斑門弄斧一下

>要check 住個 user 投完一次唔可以重覆再投多次,
呢個係programmer o既問題
>之後要 gen 埋個 chart 同 statistic 出o黎
呢個係API問題
>可唔可以做到?? 定係要用埋其language???
用PHP/Perl都可以,不過即時整圖像要睇server有冇裝mod/library

順帶一提
CGI係definition,實行呢套定義o既係CGI script
Perl,PHP係其中兩種語言
1.) 用cookie寫就搞掂, 當然唔會有百份百可能防到, 除非你每一個人投之前都要login.

2.) 呢個唔關API事....好簡單用d loop已經寫到....
3.) 冇記錯用C寫既話係唔洗裝mod同library(IIS同Apache係)不過唔會有人好似我地學校咁白痴用C寫

舊 11-26-02, 08:41 PM   #5
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
http://www.csie.nctu.edu.tw/~syhsu/cgi/
簡單program

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 02:50 AM   #6
chunyu
Banned

註冊日期: Mar 2002
thx~~~
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
豪氣蓋天 黃柏高 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 40 01-14-04 12:29 AM
劉鑾雄與王穎妤曾苦戀6年 Busconcamp Neo Entertainment TREND 21 12-05-03 09:37 PM
想問下 .pdb 同 .prc 要用乜野 program 開ga? lumune 手機資訊/電腦軟硬討論 1 11-16-03 11:12 AM

現在的時間是 07:12 PM

手機版 | APP版