Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手提遊戲機討論版>任天堂正以64为蓝本秘密开发64级新掌機
Raymondz 04:01 PM 11-19-02
任天堂正以64为蓝本秘密开发64级新掌機

2002-11-19 游戏之王

虽然任天堂一直没有作出任何正式公布,但最近关于任天堂正在秘密开发GBA的后继新掌机的传闻越来越多了。

据Ottawa Sun引叙据称是来自任天堂内部工作人员的消息称,任天堂正在利用N64主机的架构系统开发一款64位掌机,除了功能强劲外,新掌机将会针对GBA最为玩家诟病的显示屏和耗电量方面作出改进。

这一消息发布后,任天堂位于京都的总部还是没有就这一传闻作出任何肯定或否认的评论。
thom 05:16 PM 11-19-02
咁咪即係....
SFC--手提化-->GBA
N64--手提化-->新機?
wmc 06:11 PM 11-19-02
咁部機咪會成為首部機能最強o既手提機~~~~
auntiethird 06:14 PM 11-19-02
會唔會咁快有新機呀?
雪人 06:23 PM 11-19-02
如果dreamcast 手提化就好咯
大覺屋師真 06:30 PM 11-19-02
係咪再等幾年就係GC手提化??
基路亞 09:16 PM 11-19-02
唔信......
如果係gei~ 到時唔止GC 手提機化~
GC 的下代新機其實比PS3~ XB2~ 強好多的手提機......
強化人間ですの~★ 09:18 PM 11-19-02
作者: :
Originally posted by wmc :
咁部機咪會成為首部機能最強o既手提機~~~~
GBA是什麼?
基路亞 09:28 PM 11-19-02
唔係gameboy advance 咩?
忍者 09:32 PM 11-19-02
就算gba有sfc o既機能...
我唔信佢個display可以靚得過sfc+電視...
所以佢整勁d不如研究個靚d o既TFT啦
usayarE 09:39 PM 11-19-02
我諗用好似gba咁細個畫面玩3d係到轉來轉去應該會好辛苦..不過最緊要都係整返好個光暗度..
基路亞 09:42 PM 11-19-02
光暗度...... 可以自己加燈嘛......
usayarE 12:08 AM 11-20-02
Originally posted by 基路亞 :
光暗度...... 可以自己加燈嘛......
咁如果佢部機本身有咪好d囉
基路亞 12:11 AM 11-20-02
Originally posted by onon :

咁如果佢部機本身有咪好d囉
咁又係~
不過你覺得畫面夠唔夠大?
我覺得夠架啦~ 作為一部手提機~
睇3D 都應該ok~
usayarE 12:15 AM 11-20-02
Originally posted by 基路亞 :

咁又係~
不過你覺得畫面夠唔夠大?
我覺得夠架啦~ 作為一部手提機~
睇3D 都應該ok~
個畫面大細就差唔多啦
如果再大就會好似唔知點咁..
但係你睇下gba隻doom..

返回主題版面