Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>病毒問題
Coquelicot 11:27 PM 11-16-02
我係icq由朋友度收到個message:

"我收到一個經由'通訊錄'傳染的病毒jdbgmgr.exe,norton2002也掃不到. 因為你們都在我的'通訊錄'中,所以我想你們應該也中毒了。剩幾天 就會毒發,會破壞整個硬碟, 請趕快把它消掉;1.到'開始',按'尋找',然後選'檔案或資料夾'2.鍵'jdbgmgr.exe",然後按"開始尋找'。3.若找到這個檔案前有一隻小熊圖案,千萬不要開啟,趕快按滑鼠右鍵,然後按刪除'。4.再到'資源回收筒'去清空,確定清除後,趕快把這封信轉寄給你的 通訊 錄中的所有人,"

咁其實jdbgmgr.exe係咪真係病毒黎架?
感覺上好似之前一次咁有人話個青蛙頭icon既file係有毒, 但其實又唔係
小昭Teddy 11:29 PM 11-16-02
ICQ入面既野, 十樣有十一樣係假既, 一日都有十幾廿隻病毒發作, 你理得邊樣.
魔璃 11:31 PM 11-16-02
之前都有人post過 , 廢的
不如快d set唔收url message好過la , d url message就系咁無聊
Coquelicot 11:34 PM 11-16-02
OK
不過我自己都習慣用url message send website俾人
寇維克斯 11:36 PM 11-16-02
http://securityresponse.symantec.com...file.hoax.html

返回主題版面