Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-22, 07:18 PM   #1
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Detective Vs. Sleuths 神探大戰

睇咗優先埸,都幾好睇,用多單(創作?)舊本港懸案做背景,再引發連環命案,死者都是懸案疑兇,兇手自封「神探」。
故事同舊果套都係韋家輝+劉青雲嘅神探無關,呢套青雲係警隊前神探李俊,前O記總督察,故事開始已經係被停職,一場踩場戲之後巳經變咗現時嘅落泊精神病者
主線就係青雲呢個神神化化嘅儍佬點用佢嘅執着同異能去查案,佢啲演技真係冇得頂,查案時會幾個人格跳來跳去代入當時人度,表情聲線話變就變
而幕後黑手當然會被扭來扭去,揭曉後個角色回復真面目嘅表現也很亮眼
呢套節奏有點急,氛圍同懸疑感都不錯,可以入埸一看

此篇文章於 07-17-22 08:35 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-22, 10:15 PM   #2
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: C.Ryo 查看文章

睇咗優先埸,都幾好睇,用多單(創作?)舊本港懸案做背景,再引發連環命案,死者都是懸案疑兇,兇手自封「神探」。
故事同舊果套都係韋家輝+劉青雲嘅神探無關,呢套青雲係警隊前神探李俊,前O記總督察,故事開始已經係被停職,一場踩場戲之後巳經變咗現時嘅落泊精神病者
主線就係青雲呢個神神化化嘅儍佬點用佢嘅執着同異能去查案,佢啲演技真係冇得頂,查案時會幾個人格跳來跳去代入當時人度,表情聲線話變就變
而幕後黑手當然會被扭來扭去,揭曉後個角色回復真面目嘅表現也很亮眼
呢套節奏有點急,氛圍同懸疑感都不錯,可以入埸一看
自從大隻佬之後, 見到韋家輝個名會驚驚地

舊 07-17-22, 10:49 PM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: wing 查看文章
自從大隻佬之後, 見到韋家輝個名會驚驚地
驚佢講佛偈? 呢套好動作片向,係有個甚麼令人變怪物嘅迷思啫

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-22, 06:45 PM   #4
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002

爆谷一周有相關的宣傳訪問。

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-23, 09:37 PM   #5
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係Disney+睇咗《神探大戰》

掟三條友落街果度好《大時代》~!

東同西村係鏡面相反的嗎?
咁都呃到女神探?佢連走幾多步出到村都記得喎。

班「神探」係真.復仇者聯盟嚟~!!!

劉青雲個角色係主角+旁白+解說員
主角沉浸式查案,黐鬼咗…

意外地有CG怪獸,但大爆炸d火焰效果好假。

之前香港文化博物館果個無中生有 - 香港電影美術及服裝造型展,
見過主角套衫同道具。

https://www.facebook.com/DetectiveVS.Sleuths

https://www.imdb.com/title/tt10283270/

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E7%A...A4%A7%E6%88%B0

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Pokémon Detective Pikachu 名偵探比卡超 5月10日 信長 電影版 69 10-03-20 03:18 AM
[港產] 盲探 Blind Detective 劉德華 鄭秀文 initial 電影版 9 07-07-13 02:30 PM
[港產] C+偵探 (The Detective) : 內容及可怕野, 請反白!!! KIM 電影版 73 05-30-11 08:55 PM
神探 (Mad Detective) 泰利 電影版 47 02-14-08 07:30 PM
[GBA]幽遊白書~Spirit Detective圖片,12/10發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 45 10-03-03 11:47 AM

現在的時間是 04:52 PM

手機版 | APP版