Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
電影版>SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS (2021) 梁朝偉演滿大人
LTKS 10:56 AM 07-21-19

鐵之侍 11:14 AM 07-21-19
感覺上氣的演員外表比梁潮偉老。。。。。
肉羊哩咖 03:54 PM 07-21-19
作者: 鐵之侍:
感覺上氣的演員外表比梁潮偉老。。。。。
老細你要對 Marvel 啲「逆齡」技術有信心先係。
鈴蘭 09:43 PM 07-21-19
其實我心目中偉仔係上氣,滿大人係發哥
C.Ryo 10:19 PM 07-21-19
發哥做應該有霸氣啲,朝偉現代感啲加上有一代宗師形象,MCU行現代風格咁揀都正路,仲有以滿大人份量應該唔會一集玩完掛? 唔知過唔過導到PHASE 5呢?
Kinny Riddle 12:59 AM 07-22-19
宇宙最強大熱倒灶

結果搵咗個新人CBC嚟做上氣

滿大人文戲頗多,所以級數上唔係搵發哥就係搵梁朝偉。

都好嘅,唔駛下下都靠某強國電影市場嚟搵食。
f2light 12:22 AM 07-27-19

f2light 12:43 PM 09-11-19

Dangerous-boy 10:21 PM 12-16-19

王小虎 07:30 PM 03-14-20
Shang Chi停工,導演Daniel Cretton驗身同隔離中,不過係因為佢啱啱孩子出世,想安全啲。
https://www.cbr.com/shang-chi-produc...ates-covid-19/

其實呢輪去睇戲會唔會全戲院得一個人,我見網上賣飛好多都自動封咗隔行,但都仍然冇人買飛。不過都冇乜好戲睇。

https://www.theverge.com/2020/3/13/2...eter-pan-elvis

Netflix、Disney全面停工,影響到Stranger Things, Grace and Frankie, Sex/Life, Ryan Murphy’s The Prom, The Little Mermaid。
C.Ryo 08:04 PM 03-14-20
真係上氣唔接下氣

今日先睇完福伯與假狗,大大個IMAX場做普通院隔行座,都大約有廿幾人睇
BRA武藏 11:24 PM 03-14-20
近來睇SONIC同福伯
早場全院都唔超過廿人
肉羊哩咖 12:35 AM 03-15-20
美國啲戲院減半座位。無人入場故然唔掂,無新戲上都係弊。
https://www.hkfilmblog.com/archives/73935
肉羊哩咖 03:39 AM 04-04-20
-- del --
王小虎 02:00 AM 12-15-20
原來又有楊紫瓊(做另一角色),同埋有陳法拉。上氣啲漫畫真係唔熟,唔知係咪原創。梁朝偉個名唔係直叫 Mandarin ,唔知同玻璃心有冇關了。

總係覺得 Shang Chi 只應該拍電視,好多角色名氣比佢高。
肉羊哩咖 03:51 AM 03-24-21
公怖咗去到九月三號
Eking 09:50 AM 03-24-21
楊紫瓊 唔係係GotG2 有角色咩? XD
肉羊哩咖 06:00 PM 04-02-21
見網上照,梁朝偉個角式出咗公仔 -- 個名叫「文武」?!

[慎入]
https://twitter.com/SCBRMidia/status...10189839839241
Heaven 09:58 PM 04-19-21

我覺得幾岩鬼佬口味 普通睇開marvel又覺得唔夠科幻 雖然原作都係sell 功夫
C.Ryo 10:05 PM 04-19-21
作者: Heaven:

我覺得幾岩鬼佬口味 普通睇開marvel又覺得唔夠科幻 雖然原作都係sell 功夫
似乎揀佢做男主係要佢做樍奇·陳二號
朝偉把聲扭到唔係自己配咁
有啲錯場蝙蝠人feel
真!DC 10:30 PM 04-19-21
有幾分似習維尼
由手機版發出
亍 ◣ 10:33 PM 04-19-21
真係樣就兇狠,打就....

依然吸引唔到...繼續觀望....
鐵之侍 12:12 AM 04-20-21
偉仔的滿大人(文武)真是型,不過主角真是

其實感覺用電視劇帶出上氣這角色會否比電影好呢?
肉羊哩咖 01:03 AM 04-20-21
作者: 真!DC:
有幾分似習維尼
由手機版發出
男主角做金氏便利店,女嘅做 The Farewell,都係喜劇出身,男型就幾型;梁朝偉都無《一代宗師》個威勢嘅。而好多啲場口,一味打打打,仲好鬼滴住嚟卡通格。作為予予告,好一般啫。
DevilElvis 01:22 AM 04-20-21
男女主角都唔係咁buy......最尾主角果個功夫套路......E家D外國人真係會受落?
1 2 3 4 5 

返回主題版面