Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-08-19, 01:12 PM   #1
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
[資料共享] 關愛共享計劃

【派錢4000】獲批表格存七年 衍私隱外洩風險 私隱專員促防範
http://hk.news.yahoo.com/%E6%B4%BE%E...000000689.html

我都知有蠱惑,無端端張表右下角加多兩個唔會影響審批嘅統計選項
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 02:02 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我又唔係大富大貴,驚咩俾人知我私隱。

我生得唔靚又無身栽,驚咩俾人偷睇姐,直頭任睇唔嬲啦。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 02:11 PM   #3
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實真係咁擔心既就唔好用任何需要出示個人資料既服務
例如銀行、電話公司、上網公司、醫院 ETC
但一般人會唔會咁?

相反、如果驚資料外泄呢個不確定既野、而拎唔到其實可以拎到既$4000...
當然有人當4000蚊係散紙、係我呢d窮鬼先去拎
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-19, 03:02 PM   #4
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
臭蟲論永遠有市場

試假設:

1. 美國公民起美國境內, 上 google plus 講: Trump 去死, 共和黨收皮.

2. 新加坡公民起新加坡境內, 上 facebook 講: 李光耀去死, 人民行動黨收皮.

3. 中國籍人士 (包括港澳台) 起中國境內, 上 weibo 講: 習近平去死, 共產黨收皮.

三者既遭遇會有乜分別 ?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 02:31 PM   #5
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
臭蟲論永遠有市場

試假設:

1. 美國公民起美國境內, 上 google plus 講: Trump 去死, 共和黨收皮.

2. 新加坡公民起新加坡境內, 上 facebook 講: 李光耀去死, 人民行動黨收皮.

3. 中國籍人士 (包括港澳台) 起中國境內, 上 weibo 講: 習近平去死, 共產黨收皮.

三者既遭遇會有乜分別 ?
由手機版發出
1.乜事都無

2.30%乜事都無,70%比人拉左

3.即時比人告扇動反國家政府罪後比人打靶
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 04:32 PM   #6
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實又真係驚唔到咁多,又或者可以灑脫到稅都唔報…?

正如如果真係要長住強國,基本上在下唔會避枝那寶…

此篇文章於 02-12-19 04:39 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-19, 12:21 PM   #7
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
香港人好環保...
明日開始換膠樽

https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/d...-10現金券

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-19, 03:29 PM   #8
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
香港人好環保...
明日開始換膠樽

https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/d...-10現金券

支港走私犯:多謝突衰正苦貼錢俾我O地走私

其實呢個計劃應該只限個人八達通,咁先可以正式為港人受惠,不過有邏輯諗O野O的低端諗法,又點會適合呢個正苦呢...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:00 AM

手機版 | APP版