Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售
neo2046 12:23 AM 05-31-18
龍珠 FighterZ / ドラゴンボール ファイターズ Z / Dragonball Fighter Z
主機平台:PS4, XB1, NS
遊戲類型:動作格鬥
發售日期:已售
遊戲人數:多人
製作廠商:Arc System Works
發行廠商:BANDAI NAMCO Entertainment
官方網站: http://dba.bn-ent.net/

情報區 Vol. 1
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=247547

PS4/ Xbox One「ドラゴンボール ファイターズ」追加DLC 第2弾 PV
https://youtu.be/MCEzQrlMv28
作者: :

DRAGON BALL FighterZ - Nintendo Switch Trailer
https://youtu.be/XIUjVsqHa1E
作者: :

強化人間ですの~★ 11:25 AM 06-13-18
作者: WAL1:
Dragon Ball FighterZ On Switch 1080p/60FPS Direct Feed Gameplay | E3 2018
https://youtu.be/DrOqtzzqU1A
Undocked mode direct feed
https://youtu.be/RIzlOhWnpL4

睇返當初公布呢隻game時嘅爭論真係得啖笑:
「話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.....
ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.」

So far未知NS版cut咗乜嘢,再等公布啦!
背景堆車既玻璃都變左不透明
暫時見到呢樣先
鈴蘭 11:28 AM 06-13-18
>どうでもいい
雖然隻game手掣god都鸁到比賽
不過會認真打既人一早買晒啦…
由手機版發出
神名レオ 11:29 AM 06-13-18
作者: N0T51B:
點呀,而加真係出到switch ver. 你叫啲人情何以堪呀
留名等睇技術帖
charcsc2000 12:06 PM 06-13-18
講真..要玩的人都一早玩完...
不過呢種不需太多技術的格鬥GAME都幾o岩switch既...
wing 12:20 PM 06-13-18
作者: jyeung1:
cut野一定有, drop frame rate, resolution
同埋特效無甘靓

成日都講,同一隻game xbox,PS, NS都出,
NS一定好遲出,因有機食兩家茶禮
始終NS 可以帶出街同人玩
d 人會較願意再買多隻

格鬥game來講, drop frame rate係死罪, 照計應該盡量避免, 頂多在多loading(例如出partner時) 用dynamic scaling降解像度之類.
wing 12:21 PM 06-13-18
作者: charcsc2000:
不過呢種不需太多技術的格鬥GAME都幾o岩switch既...
其實都唔係不需太多技術, aaaaa果D combo其實冇乜力水, 要用手動combo先夠力. 呢隻其實係易學難精的.
Dyhalt Rushifar 12:22 PM 06-13-18
講真..要玩的人都一早玩完...
格GAME需要唔需技術,好多時只係睇你用咩心態玩
wing 12:23 PM 06-13-18
作者: Dyhalt Rushifar:
係.... 開story mode打電腦, 同上網對戰, 係完全兩個世界.

不過有D格鬥game就算冇技術都可以俾你打到一D天花龍鳯的combo, 唔駛練都可以做到好多野, 至少打電腦有滿足感, 好似呢隻....(不過對人都仲係要練)...有D好似vf咁, 唔練就真係得三拳兩腳, 做唔到D乜.
charcsc2000 12:29 PM 06-13-18
作者: wing:
其實都唔係不需太多技術, aaaaa果D combo其實冇乜力水, 要用手動combo先夠力. 呢隻其實係易學難精的.
作者: Dyhalt Rushifar:
其實我意思係龍珠呢隻game不需好似sf咁出招...
好簡單已經做到combo...
講真sf個種出招...我真係不想係switch玩囉...
反而龍珠z呢種簡單combo...真心係好o岩ns既...
wing 12:32 PM 06-13-18
其實我意思係龍珠呢隻game不需好似sf咁出招...
好簡單已經做到combo...
講真sf個種出招...我真係不想係switch玩囉...
反而龍珠z呢種簡單combo...真心係好o岩ns既...
歷史問題, sf個6鍵layout同儲系出招係專為街機+棍而設計, 而dbz呢隻, 睇得出係專為面板4 button+幾個shoulder button的joypad設計.
Kain 12:35 PM 06-13-18
手提機打格game最驚chok壞個掣
Switch有得換掣,贏左
由手機版發出
dasw123 01:00 PM 06-13-18
一開始就話隻冇可能出係switch
到可以出就話係小朋友game 幾岩switch玩
咩心態XD
鈴蘭 01:13 PM 06-13-18
用玩完呢隻字去形容一隻對戰遊戲 有點有趣
由手機版發出
charcsc2000 01:13 PM 06-13-18
作者: Kain:
手提機打格game最驚chok壞個掣
Switch有得換掣,贏左
由手機版發出
關咩係...呢隻GAME不用點CHOK嫁...
charcsc2000 01:14 PM 06-13-18
作者: wing:
歷史問題, sf個6鍵layout同儲系出招係專為街機+棍而設計, 而dbz呢隻, 睇得出係專為面板4 button+幾個shoulder button的joypad設計.
其實佢係幾用心...簡單化...易學難精...
不過玩得多我都係覺得SF好玩D...有返D技術和挑戰性...
買佢純粹係為左龍珠...
鈴蘭 01:15 PM 06-13-18
我諗你應該係唯一一個我見到會話街霸有技術過龍珠既玩家
你覺得邊D位係街霸4/5有技術過龍珠呢?
由手機版發出
charcsc2000 01:16 PM 06-13-18
作者: dasw123:
一開始就話隻冇可能出係switch
到可以出就話係小朋友game 幾岩switch玩
咩心態XD
點會出不到SWITCH, 隻GAME 5GB都沒...好似4GB幾咋...
講真呢隻game單機不差既...但上網連戰...
ps4都沒咩人...何況ns...
但帶去朋友度當超武鬥傳玩都ok既~
charcsc2000 01:17 PM 06-13-18
作者: 鈴蘭:
我諗你應該係唯一一個我見到會話街霸有技術過龍珠既玩家
你覺得邊D位係街霸4/5有技術過龍珠呢?
由手機版發出
可能我覺得sf好玩d, 哈哈...
鈴蘭 01:21 PM 06-13-18
街霸5既挑戰性係咪在於要講運氣行運超人?
龍珠壓制同抗壓都係有計夾對面比你擇/有計相對安全咁檔晒佢再走,一定好無挑戰性,因為有得掌握有得用技術減低危險性。
由手機版發出
Dr.KOF 01:28 PM 06-13-18
呢隻Game只係有D設定保護新手入門, ArcSys格Game我相信易只是一個幻覺
wing 01:29 PM 06-13-18
作者: 鈴蘭:
街霸5既挑戰性係咪在於要講運氣行運超人?
龍珠壓制同抗壓都係有計夾對面比你擇/有計相對安全咁檔晒佢再走,一定好無挑戰性,因為有得掌握有得用技術減低危險性。
由手機版發出
上面話街霸好玩同有技術性, 冇話係街霸5

街霸5的Oki真係好嘔心
wing 01:30 PM 06-13-18
作者: Dr.KOF:
呢隻Game只係有D設定保護新手入門, ArcSys格Game我相信易只是一個幻覺
其實都保護唔到新手, 只係有D工具俾新手可華麗地打爆電腦咁解.
charcsc2000 01:49 PM 06-13-18
唔駛咁激動, 純粹我覺得者...可能不是太o岩我玩...
我當佢超武鬥傳咁玩咋..
pet3 01:54 PM 06-13-18
作者: fortel:
唔通現場試玩既都係播片我又同你地講咩

一定係串通曬全個E3所有人夾出黎既姐,NS咁垃圾邊出到隻GAME
之前係講NS 版唔洗CUT 都行得到流暢

但剛剛果條片唔係好差嗎? (悟空的衣服d色好怪)

再睇番ps4 x1版
https://www.youtube.com/watch?v=BAKSgWQ6AeU
地下的煙霧都多好多
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面