Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
日本動漫畫討論版>除左李嘉誠,香港都可以有新海誠
Rance 01:08 AM 07-08-18
https://www.facebook.com/mtrhk/video...0806713000151/

中國特色動畫
十一月 01:22 AM 07-08-18
我覺得製作地鐵這些畫的人,有必要在「嘴的形狀」方面下點苦功。
個口真係好肉酸
尼路 03:05 PM 07-08-18
我明啦,D鋼筋錢去左呢度。
Kinny Riddle 04:13 PM 07-08-18
仲以為樓主搞緊爛gag
由手機版發出
Tano 05:06 PM 07-08-18
車內喼都冇,糞作:0)
s3b21 05:06 PM 07-08-18
真係離晒地...
小昭Teddy 05:20 PM 07-08-18
連機鐵都冇咁少人啦
Rance 05:27 PM 07-08-18
如果佢要將返工時間O既九龍灣站同觀塘線正確畫出黎,應該同畫戰爭場面差不多
izumo 05:35 PM 07-08-18
作者: Rance:
如果佢要將返工時間O既九龍灣站同觀塘線正確畫出黎,應該同畫戰爭場面差不多
日頭車廂邊有咁多吉位

仲有綠線特色明明係坐坐下壞車
果個位真係壞車黑點來
由手機版發出
anyone 05:46 PM 07-08-18
睇佢d廣告企扶手梯一時企右邊一時左邊真係超級寫實
真!DC 06:22 PM 07-08-18
廣播得廣東話冇英普好怪
由手機版發出
Tano 07:32 PM 07-08-18
作者: Rance:
九龍塘站
各方向一開閘應該更精彩
leungky1 11:57 PM 07-08-18
其實Budget唔夠嘅
可以放棄禎數
玩抽象啲架
Rance 09:06 PM 08-28-18
作者: :

本地插畫師「馬屎」逝世 終年50歲 曾負責港鐵漫畫風海報設計
人稱「馬屎」的本地插畫師Thomas Ho,於周日(26日)早上在家中猝逝,終年50歲。

「馬屎」生前好友、同為插畫家的Tom Lau,向《明報》轉述「馬屎」的兄長所言,指「馬屎」21年前曾罹患鼻咽癌,但治癒後一直沒有復發,近期也沒有特別長期病患,故其逝世可能因突發隱性病,目前仍在確認中。

Tom Lau讚揚「馬屎」是自己從事插畫工作30年以來,在香港所見過「畫人及描繪能力最叻的人」。

「馬屎」曾與多家本地企業合作,屢有獲獎。而他近期知名作品,則是與港鐵合作的一系列漫畫風格海報。

RIP, 想不到個畫師竟然係一個力量型畫師....
anyone 09:14 PM 08-28-18
可惜最後係照抄新海誠幫地鐵賣廣告
aquarius 09:21 PM 08-28-18
可能都係跟reference
可惜唔係跟貞本義行
rip

Sent from my iPhone using Gaforum
亍 ◣ 09:34 PM 08-28-18
對mtr個系列冇咩好評價...不過都rip....
赤兵尉SETH 09:48 PM 08-28-18
RIP
雖然我無睇過新海誠...但覺得佢風格控制得幾好
日系得黎唔覺毒/黯眼

做插畫練到更大隻都更咁早死...更我呢d...
f2light 01:18 AM 08-29-18
RIP
難得順眼自然畫風

返回主題版面