Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電影版>Murder on the Orient Express ︱東方快車謀殺案(Kenneth Branagh,Johnny Depp)(Nov.2017)
信長 10:31 PM 06-01-17
http://www.imdb.com/title/tt3402236/

Director: Kenneth Branagh
Writers: Agatha Christie (novel), Michael Green (screenplay)
Stars: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz

肉羊哩咖 11:40 AM 06-02-17
作者: 信長:
http://www.imdb.com/title/tt3402236/

Director: Kenneth Branagh
Writers: Agatha Christie (novel), Michael Green (screenplay)
Stars: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz
呢套無乜期望, 擺頭牌嘅 Depp 做嗰個受害人

個案情好多人都知, 估佢唔會點扭掛?
信長 10:49 PM 09-21-17

亍 ◣ 10:34 PM 12-05-17
冇人講

畫面冇問題...問題係整套片出來個效果都唔似偵探片先大問題.....
HON HON 07:07 AM 12-06-17
作者: 亍 ◣:
冇人講

畫面冇問題...問題係整套片出來個效果都唔似偵探片先大問題.....
同我諗既一樣, 只係金田一鬼佬版...
rhmy348 01:57 PM 12-12-17
先睇無人生還日劇版

都睇左書

所以睇同作者呢套

唔岩睇....或者係果個年代係好特別.....
darkvolver 10:39 AM 12-13-17
原著電影太經典,現在都係諗緊睇不睇。

Sent from my iPhone using Gaforum
大破人間 03:49 PM 12-13-17
係唔似偵探片

不過睇落我覺得唔錯
rhmy348 03:58 PM 12-13-17
偵探書/片有D講求意外性 唔著重俾hints 其實想未睇完估到係好難

有類希望觀眾參與 會有大量提示

呢套似前者 我寧願睇後者 就算只係日常推理
IDGAF 05:48 PM 12-15-18
今個星期iTunes特價$38買咗4K版Murder on the Orient Express,
睇完套戲再睇演員名單先知原來STAR WARS VII/VIII的女主角Daisy Ridley有份參演…
佢戲中個造型同STAR WARS個打女形象好唔同,而且佢重妝上陣真係唔認得佢囉。

本身無睇過原著同其他改編作品,
第一次睇完覺得個故事感覺同韓國電視親切的金子有點似,
都係向復仇片的方向發展,多過推理電影。

其實個故事到講另一個背景故事時,已經估到會有類似的結局,
睇完都覺得好似有點浪費個演員陣容的感覺,
因為每位出鏡的時間唔多,而背景都係靠主角把口推斷出嚟無補上回憶畫面。

同埋個主角功能會唔會太Wiki百科,
居然可以背得出其他案件的資料、人名、背景資料…

返回主題版面