Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
Neo Entertainment TREND>GAME OF THRONES SEASON 2
Bigwater 02:13 PM 04-10-12
受過season 1 的打擊同洗禮之後,已經唔會再對呢樣野作任何的預測……

Season 2一開始就已經入戲,所有線都繼續推進,其實最想知就係北方會有咩事發生。

南方大混戰就一定,但只係睇小惡魔的手後已經夠晒

o岩o岩睇完ep2,總結係,色字頭上真係一把刀
遊戲人間 08:05 PM 04-10-12
好好睇,追看度好高.
不過香港播的話應該集集都有野要CUT.

Season 1已經好清楚講明,一個人武力再強都無用....(3個最強者基本上都無好好表現過就死的死,傷的傷...)
好想知道龍又是否可以左右大局..(不過應該有排先正式上場)

想搵原著睇,但又怕影響左日後追看劇集的趣味.
肉羊哩咖 09:47 AM 04-11-12
作者: 遊戲人間:
凈係睇咗S1E01半集嘅在下應該無資格發言: 不過以The AV Club特登分有睇過原著同無睇嚟評, 應該要睇返原著, 因為影像化點都會略過尐嘢, 仲有, 見過某blog吐糟, 睇原著睇咗好耐先知開頭出事嗰班友係night watch...
Eking 12:22 PM 04-11-12
作者: 遊戲人間:
好好睇,追看度好高.
不過香港播的話應該集集都有野要CUT.

Season 1已經好清楚講明,一個人武力再強都無用....(3個最強者基本上都無好好表現過就死的死,傷的傷...)
好想知道龍又是否可以左右大局..(不過應該有排先正式上場)

龍仔有排先大把...s3啦~
ammms 03:08 PM 04-11-12
作者: Bigwater:
受過season 1 的打擊同洗禮之後,已經唔會再對呢樣野作任何的預測……
睇完 season 1 就已經受打擊?
你試下睇原著
會一路爆粗一路追落去
ammms 12:27 AM 04-12-12
話時話
官網個地圖做得唔錯

http://viewers-guide.hbo.com/game-of...eason2/#!/map/
Bigwater 01:11 PM 04-14-12
所有我唔會睇書,真係會爆粗

HBO 永遠都咁認真
ammms 10:11 PM 04-14-12
所有我唔會睇書,真係會爆粗

HBO 永遠都咁認真
呢套唔建議睇
或者應該咁講
就算要睇
唔好睇最尾果 d chapter 先
我之前因為某原因知道 d 劇情
自己睇小說冇咁驚訝

話時話
今季重頭戲黑水河之戰好似係由作者 George R.R. Martin 自己寫番劇本的
Bigwater 01:58 PM 04-19-12
作者: ammms:
呢套唔建議睇
或者應該咁講
就算要睇
唔好睇最尾果 d chapter 先
我之前因為某原因知道 d 劇情
自己睇小說冇咁驚訝

話時話
今季重頭戲黑水河之戰好似係由作者 George R.R. Martin 自己寫番劇本的
咁都係唔睇lu

今集主力講小惡魔,佢真係好o岩做呢個位,但唔知佢最後會唔會死。

另冇靚女王睇
ammms 12:10 PM 04-20-12
咁都係唔睇lu

今集主力講小惡魔,佢真係好o岩做呢個位,但唔知佢最後會唔會死。

另冇靚女王睇
之前有人問過作者
佢最鍾意邊個角色
佢O既答案就係 Tyrion Lannister
IDGAF 03:27 PM 05-01-12
LEGO版開場

PiroPiro 04:54 PM 05-01-12
之前有人問過作者
佢最鍾意邊個角色
佢O既答案就係 Tyrion Lannister
基本上 Tyrion 呢個角色,作者自己都話差唔多係為呢個演員而寫~
IDGAF 12:28 PM 05-10-12
無違和感。

http://kotaku.com/5909061/the-adorab...s-dragon-queen

The Adorable Disney Version Of Game of Thrones’ Dragon Queen

Bigwater 01:25 PM 05-15-12
第7集結尾
黑澤夜 01:33 AM 05-16-12
應該係之前送去農場果 2 個小朋友
ammms 11:10 AM 05-16-12
作者: 黑澤夜:
應該係之前送去農場果 2 個小朋友
咁快劇透?
等人地自己睇麻
黑澤夜 08:39 PM 05-16-12
咁快劇透?
等人地自己睇麻
下? 我都係估 ja wor ? 估都唔得
ammms 09:47 PM 05-16-12
作者: 黑澤夜:
下? 我都係估 ja wor ? 估都唔得
講下笑者
唔使咁認真
不過你都開口中
黑澤夜 11:39 PM 05-16-12
講下笑者
唔使咁認真
不過你都開口中
其實都好明顯話佢地 就係之前去農場幫手果2 個小朋友
佢地去到條河已經有提過

我估Theon 搵唔到Stark 家小城主 , 就咁返去d 人又會唔服佢地
所以佢地搵左2 個差不多年齡既小朋友返去
仲特登燒死佢地, 等d 平民認唔出佢地係唔係 Stark 家既人

ammms 11:43 AM 05-17-12
全中
Theon Greyjoy 其實都算幾慘
自己好想出位
但家族根本就唔信佢
PiroPiro 09:09 PM 05-18-12
全中
Theon Greyjoy 其實都算幾慘
自己好想出位
但家族根本就唔信佢
只怪佢決心唔夠..做乜都拖拖拉拉...

不過佢之後既下場超灰...
ammms 07:13 AM 05-20-12
作者: PiroPiro:
只怪佢決心唔夠..做乜都拖拖拉拉...

不過佢之後既下場超灰...
其實成套野都好灰
Rse9 08:10 PM 05-28-12
今集THE WAR OF BLACKWATER BAY正呀,
呢套真係勁好睇集集第一時間追
PiroPiro 01:31 PM 05-30-12
作者: Rse9:
今集THE WAR OF BLACKWATER BAY正呀,
呢套真係勁好睇集集第一時間追
The battle of black water 同小說既出入相當大… 利用 widefire 既方法太過簡單…
而 Stannis 居然要親自上前線…搞到佢好似係猛將咁…

Anyway 以電視來講,場面做得好好了
ammms 05:19 PM 05-30-12
作者: PiroPiro:
The battle of black water 同小說既出入相當大… 利用 widefire 既方法太過簡單…
而 Stannis 居然要親自上前線…搞到佢好似係猛將咁…

Anyway 以電視來講,場面做得好好了
印象中史坦尼斯係果 d 少說話多做事O既人
佢親身上戰場都好正常者
當年打瘋王佢好似都係自己帶兵上陣
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面