Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
日本動漫畫討論版>11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2
神秘過客 10:25 PM 08-08-10
FictionJunction.com

FictionJunction

梶浦由記ソロプロジェクト
メンバー:
FictionJunction YUUKA(南里侑香) 

-ASUKA(かとうあすか)、KAORI(織田かおり)、KEIKO(窪田啓子)、
-WAKANA(大滝若菜)、YURIKO KAIDA(貝田由里子)

See-Saw

石川智晶とのユニット

Kalafina

梶浦由記プロデュースのボーカルグループ
メンバー:Wakana、Keiko、Hikaru

Fairy Story
南里侑香さんと結城アイラさんの2人組ユニット

その他梶浦由記関連公式サイト:

FictionJunction CLUB
 梶浦由記ファミリー公式ファンクラブサイト。
 2009/0301、発足致しました。

Kalafina
(sonymusic内Kalafina official)

FICTION|YUKI KAJIURA
(jvcmusic内梶浦由記official)

FictionJunction 公式サイト
FictionJunction
(jvcmusic内FictionJunction Official)

FictionJunction YUUKA公式サイト
FictionJunction YUUKA
(jvcmusic内FictionJunction YUUKA Official)

See-Saw公式サイト
See-Saw|DreamField
(jvcmusic内See-Saw Official)

Fairy Story公式サイト
Fairy Story|YUUKA & AIRA

----------------------------------------------------------------------------
【舊區】
 討論區 Vol.1
xxxxxx 10:57 PM 08-08-10
搶完千搶頭香

官綱還未有update
神秘過客 10:59 PM 08-08-10
佢地個 blog 真係唔係成日 update, 更新得比較密o既好似得 hikaru
xxxxxx 11:03 PM 08-08-10
作者: 神秘過客:
佢地個 blog 真係唔係成日 update, 更新得比較密o既好似得 hikaru
文藝少女

keiko p 最少
a147852987 12:33 AM 08-09-10
貴人事忙嘛
Jeffreyhau 01:02 AM 08-09-10
hikaru係室内派所以多D時間 ~
神秘過客 01:09 AM 08-09-10
我覺得係習慣問題啦...
日本手機上網咁方便, 要寫blog 一D都唔難啦
ComeLOLoh 03:45 AM 08-09-10
http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/s...1813428/1.html

http://paper.wenweipo.com/2010/08/08/EN1008080039.htm

http://www.anisong.org/?p=1222
神秘過客 05:16 AM 08-09-10
作者: ComeLOLoh:
而家RTHK, Teen空海寬訪問Kalafina,Wakanwa話鍾意香港D fans拍手喎,話俾到好多力量佢地(最好既禮物)。
我岩岩聽完個訪問, 我覺得個主持有D翻譯錯重點, 有少少曲解左 wakana 個意思
wakana 冇直接咁講話鍾意香港D fans拍手....
佢淨係講 live 中大家的大合唱同笑容最難忘, 係最好o既禮物~
唱 sprinter 時大家一齊唱一齊拍手(應該指上一次), 好感動好驚訝! 大家日文都好好...

但係個主持翻譯時唔知做乜鬼咁強調拍手二字...
佢咁翻譯真係有D問題, 容乜易 D人聽完個節目以為 wakana 好鍾意香港D fans拍手....
到時係又拍唔係又拍我真係唔得佢死
mgaf 11:17 AM 08-09-10
作者: :
2010-08-08【番組】8月14日の「こむちゃ」メールテーマ:『こむちゃ的・Kalafinaに聞いて欲しい!ステキな思い出ありマックス!あなたの夏のエピソード大募集!』

次回、8月14日のこむちゃは!?
アニマックスのライブを控えるKalafinaが登場!
こむちゃメールは"ステキな夏のエピソード"を大募集です!
メッセージのご応募はコチラ!comcha@joqr.net
入左Camp
麻煩幫手錄錄
a147852987 12:14 PM 08-09-10
作者: mgaf:
入左Camp
麻煩幫手錄錄
這是櫻井那節目?
mgaf 04:39 PM 08-09-10
作者: a147852987:
這是櫻井那節目?
http://www.comcha.net/
可以到http://www.agqr.jp/index.php收聽網上直播

i-Cable
http://ent.i-cable.com/cen/news_vide...video_id=16084
a147852987 08:13 PM 08-09-10
果然是櫻井

HIKARU想來便來吧~
ICil 11:25 PM 08-09-10
我岩岩聽完個訪問, 我覺得個主持有D翻譯錯重點, 有少少曲解左 wakana 個意思
wakana 冇直接咁講話鍾意香港D fans拍手....
佢淨係講 live 中大家的大合唱同笑容最難忘, 係最好o既禮物~
唱 sprinter 時大家一齊唱一齊拍手(應該指上一次), 好感動好驚訝! 大家日文都好好...

但係個主持翻譯時唔知做乜鬼咁強調拍手二字...
佢咁翻譯真係有D問題, 容乜易 D人聽完個節目以為 wakana 好鍾意香港D fans拍手....
到時係又拍唔係又拍我真係唔得佢死
其實都無乜必要執着拍唔拍手
反正阻都阻唔黎,只要有三幾個拍其他都跟住拍
睇開D,咪攪到自己睇場LIVE都無咁開心
神秘過客 11:33 PM 08-09-10
拍手唔係問題, 但唔該睇時候....
唔係乜野歌都適合拍手的, 有時候D拍子又拍到亂哂變成嘈音....
嚴重影響我聽歌,我真係超討厭

我只係覺得主持人o既翻譯內容無形中帶出左一個錯誤訊息俾香港 fans 啫
 11:36 PM 08-09-10
個人覺得真係聽歌既話應該番家睇碟,會場音響永遠是很差的,沒有定位,座邊都好大分別,好似去戲院睇戲咁...聲又差,位又差,點解係都要入場睇,睇碟仲更好享受

睇LIVE是為了享受聽到隔離既叫聲..........
ICil 11:39 PM 08-09-10
拍手唔係問題, 但唔該睇時候....
唔係乜野歌都適合拍手的, 有時候D拍子又拍到亂哂變成嘈音....
嚴重影響我聽歌,我真係超討厭

我只係覺得主持人o既翻譯內容無形中帶出左一個錯誤訊息俾香港 fans 啫
亂o左時的確又唔係太好聽
可惜哩度係香港

主持人做節目都唔會話好嚴謹去翻譯
錯唔錯誤就.......只可以話哩度係香港
money 11:41 PM 08-09-10
作者: :
個人覺得真係聽歌既話應該番家睇碟,會場音響永遠是很差的,沒有定位,座邊都好大分別,好似去戲院睇戲咁...聲又差,位又差,點解係都要入場睇,睇碟仲更好享受

咁係你自己未聽過SET得音響好好既LIVE者
ICil 11:43 PM 08-09-10

睇LIVE真係食氣氛,o個種撼動真係坐o係屋企睇碟無o既野
ICil 11:45 PM 08-09-10
作者: money:
咁係你自己未聽過SET得音響好好既LIVE者
哩D場得好少........要咁好彩先開到去哩D場
真係唔多公司肯投資咁多係器材同人材上
神秘過客 11:46 PM 08-09-10

你唔好曲解我意思.....
我冇話過睇 live 時唔可以嘈, 重點係適當o既時候做適當o既野....
等於歌手係台上講緊野, 台下觀眾叫囂打斷對方說話, 你一樣會覺得果D人討厭

我當然知道入場睇 live 除左聽歌外, 仲要感受氣氛啦
神秘過客 11:51 PM 08-09-10
作者: ICil:
亂o左時的確又唔係太好聽
可惜哩度係香港

主持人做節目都唔會話好嚴謹去翻譯
錯唔錯誤就.......只可以話哩度係香港
我當然知道這裡係香港, 所以我都不能強求太多

但個節目好似一早做好訪問架喎?
咁樣我可唔可以話主持人準備功夫做得不足呢?
ICil 11:52 PM 08-09-10
你唔好曲解我意思.....
我冇話過睇 live 時唔可以嘈, 重點係適當o既時候做適當o既野....
等於歌手係台上講緊野, 台下觀眾叫囂打斷對方說話, 你一樣會覺得果D人討厭

我當然知道入場睇 live 除左聽歌外, 仲要感受氣氛啦
哩度D fans唔只熱情,仲有D係瘋狂
a147852987 11:53 PM 08-09-10
我當然知道這裡係香港, 所以我都不能強求太多

但個節目好似一早做好訪問架喎?
咁樣我可唔可以話主持人準備功夫做得不足呢?
佢讀稿都疾下疾.....
money 11:53 PM 08-09-10
作者: ICil:
哩D場得好少........要咁好彩先開到去哩D場
真係唔多公司肯投資咁多係器材同人材上
咁照佢咁講
即開Live唔洗去賣飛,唔洗要觀眾
只係要D攝影機係度 等出碟就得啦?
完全係本末倒置
咩叫睇LIVE呀
係現場享受到既 睇碟一定享受唔到
聽歌唔一定要睇碟先覺得正 現場都一樣感受得到咩叫正

講下講下火到黎
我唔係對你火XD
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面