Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
Neo Music UNIVERSE>某d fans對Kelly咪咀的解釋
URA 12:18 AM 08-21-02
copy from other newsgroup

>佢又無咬牙切齒話Kelly咪咀呢樣唔好,個樣唔著
>只係話Kelly有苦衷姐
>而我地班fans知道既苦衷就係Kelly想比個更好既音響我地聽~!!!!!!!

>呢個係演唱會, 唔係音樂會
>d 人係咪搞錯左呢

呢兩句最正,即係演唱會可以由頭mic咀mic到尾!!!
JACKY 12:26 AM 08-21-02
咁爆笑
咁TWINS 可能會效法kelly 都唔定
咁張學友如果開番過音樂會, d 人會唔會去睇呢
達比 03:45 AM 08-21-02
齋show........:@_@":
不如係屋企聽cd算...
KTN 12:27 PM 08-21-02
我以前學校個hist亞sir都講過
佢去過kelly第一個既live..係咪乜星夢情真個個?
sir話佢就咁坐係到唱都走音走到出曬界
丁點兒唱功都無...亞sir話係企聽cd好過去聽live...
所以...我覺得真係佢咪嘴好過由頭走音到尾.......
起麻聽完都唔會一吐火先....耳仔受罪
昏迷童子Sleepy 03:29 AM 08-22-02
作者: :
Originally posted by Foxh :
我以前學校個hist亞sir都講過
佢去過kelly第一個既live..係咪乜星夢情真個個?
sir話佢就咁坐係到唱都走音走到出曬界
丁點兒唱功都無...亞sir話係企聽cd好過去聽live...
所以...我覺得真係佢咪嘴好過由頭走音到尾.......
起麻聽完都唔會一吐火先....耳仔受罪
......唔係0卦...... :@_@":
你個亞sir講到佢d唱功連GiGi的千份之一都冇咁......:@_@":
昏迷童子Sleepy 03:33 AM 08-22-02
Originally posted by 浦島景太郎 :
copy from other newsgroup

>佢又無咬牙切齒話Kelly咪咀呢樣唔好,個樣唔著
>只係話Kelly有苦衷姐
>而我地班fans知道既苦衷就係Kelly想比個更好既音響我地聽~!!!!!!!

>呢個係演唱會, 唔係音樂會
>d 人係咪搞錯左呢

呢兩句最正,即係演唱會可以由頭mic咀mic到尾!!!
護主情急,結果講多錯多......
情形同英皇個姓霍的豬兜幫Joey打圓場,郤愈幫愈忙的情況相似......
KTN 01:15 PM 08-22-02
個sir真係咁講
而且佢平時講野都幾直
真係有個句講個句.
平時睇kelly就咁表演節目時live必死..
梗要走下音先安樂.
都知佢唱功一般啦
不過以前聽過係咪話kelly有"o考栓"
如果係呢個算唔算佢既苦衷呢

Originally posted by 昏迷童子Sleepy :
......唔係0卦...... :@_@":
你個亞sir講到佢d唱功連GiGi的千份之一都冇咁......:@_@":

t-cup 03:40 PM 08-22-02
Foxh :

> 不過以前聽過係咪話kelly有"o考栓"
> 如果係呢個算唔算佢既苦衷呢

等於... 隻腳有問題, 唔能夠跑動, 咁去踢波同個領導話 "我隻腳有事, 唔跑得o架"

如果明知自己唔掂, 都要山舨充炮艇, 炮艇充航空武艦, 抵佢死!!!
昏迷童子Sleepy 04:15 PM 08-22-02
個sir真係咁講
而且佢平時講野都幾直
真係有個句講個句.
平時睇kelly就咁表演節目時live必死..
梗要走下音先安樂.
都知佢唱功一般啦
不過以前聽過係咪話kelly有"o考栓"
如果係呢個算唔算佢既苦衷呢
我真係未聽過喎...
Sammi就真係有
GiGi細個時都有,不過七八歲時已經好番...
KTN 10:44 PM 08-22-02
我都唔知呀
我都係聽聞架咋..
所以先想問下
不過真係唔太想聽佢既live..
擺明每次都無乜進步架啦
聽歌...聽佢cd算囉~~~~

Originally posted by 昏迷童子Sleepy :
我真係未聽過喎...
to:茶杯老人
一半一半啦...佢出道以都係賣樣
明知佢無乜唱功可言..咁多同期歌手中佢算係最唔長進既一個
好多唱功唔多得既都有盡力練2下..後期都好返d...唯獨kelly咁耐都無進過
的確係比較抵死既~:@_@":
新堂愁一 03:10 AM 08-23-02
佢都唔識唱歌....
佢近期d歌聽落好似一樣咁.....=__=
昏迷童子Sleepy 03:15 AM 08-23-02
Originally posted by 折翼愁一 :
佢都唔識唱歌....
佢近期d歌聽落好似一樣咁.....=__=
呢一點唔止Kelly自己,連雷頌德都要負番d責任
次次作d歌差唔多一模一樣
例如"飛天舞會"同"花花宇宙"個曲根本就冇乜分別:@_@": :@_@": :@_@":
t-cup 04:06 AM 08-23-02
昏迷童子Sleepy :

雷頌德 腦麻痺嘛~

而家香港樂壇係咁 (應該話娛樂圈), "咦! 咁樣掂喎.. o岩晒o的人口味喎" 之後不理三七二十一, 全部翻炒出o黎~~ 受害咪我地

好似 twins 掂, 又整隊唔知乜, 又有隊 cookies.. 一來想食條水, 二來想打擊對手... 我個人覺得冇乜遠見

而且我覺得班女好慘o架, 分分鐘兩年後玩謝晒, 到時書又未讀好, 唱歌又半桶水.. 搞到有多一班雙失
林佳樹 11:31 AM 08-23-02
陳慧琳d歌路一成不變......
昏迷童子Sleepy 04:25 PM 08-23-02
Originally posted by 林佳樹 :
陳慧琳d歌路一成不變......
冇買過佢d碟聽,唔知......
會唔會係唱片公司唔識揀歌派台呀?
KTN 12:40 AM 08-25-02
我成日覺得派台個d歌唔多掂~~見食開條水個d多人聽下
就派親都係個類歌~~~其實kelly碟裏面有唔少歌都好過派台個d~~~
但我最喜歡都係風花雪個隻碟入面有隻歌...唔記得叫乜名~~作曲作詞我記得好係係黃霑同顧家輝~~~~真係咁多隻碟最喜歡都係個隻歌~~~真係好掂~~~

冇買過佢d碟聽,唔知......
會唔會係唱片公司唔識揀歌派台呀?

昏迷童子Sleepy 03:13 AM 08-25-02
我成日覺得派台個d歌唔多掂~~(skip)
每間都有d架喇......
下周唱片公司論壇華納篇慢慢話你知......
t-cup 07:02 AM 08-25-02
Foxh :

> 但我最喜歡都係風花雪個隻碟入面有隻歌...唔記得叫乜名~~作曲作詞我記得好係係黃霑同顧家輝~~~~真係咁多隻碟最喜歡都係個隻歌~~~真係好掂~~~

可能翻唱都唔奇 如果翻唱, 你試o下搵原版 (原本唱的歌手對比), 可能會發現一個秘密
下雪邊界 08:41 PM 08-27-02
我好鐘意慢歌時期o既kelly ga...
果時可能仲讀緊書啦~簡直係著晒迷果隻~
不過自從佢大日子開始~~~~
跟住首首快歌都係咁上下...
咁我就已經對佢d歌冇晒希望...
昏迷童子Sleepy 03:35 AM 08-29-02
Originally posted by 下雪邊界 :
我好鐘意慢歌時期o既kelly ga...
果時可能仲讀緊書啦~簡直係著晒迷果隻~
不過自從佢大日子開始~~~~
跟住首首快歌都係咁上下...
咁我就已經對佢d歌冇晒希望...
咁即係話你唔鍾意的只係雷頌德而已......

返回主題版面