Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-02, 05:13 PM   #1
宮本茂
Game Master
宮本博士

註冊日期: Jan 2002
季軍爭奪戰----南韓 vs 土耳其

支持南韓的球迷,點睇這場賽事呢?

大韓民國!大韓民國!大韓民國!

此篇文章於 06-26-02 09:59 PM 被 摰格祈 編輯。
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 05:20 PM   #2
紅血人
Game Master
求其作的一個名字

註冊日期: Mar 2002
悶波一場
兩隊踢法都好悶
紅血人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 05:26 PM   #3
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

最重要是南韓被殘廢隊炒
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 05:32 PM   #4
宮本茂
Game Master
宮本博士

..邊個炒邊個都未知..

此篇文章於 06-23-02 05:38 PM 被 摰格祈 編輯。
舊 06-23-02, 08:02 PM   #5
炎尾燃
Game Master
HONO MOYUR

兩隊都唔幫!!

此篇文章於 06-23-02 08:19 PM 被 撠曄 編輯。
炎尾燃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 09:45 PM   #6
人仔貓
Game Master

註冊日期: Dec 2001
Wink

[南韓]今次對嘅係[德國]…
贏唔贏相比之下好像已經變得唔重要…
因為最緊要係我最憎嘅[陰濕茅王德國]出局!
Playasia - Buy Games & Codes for PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U and PC / Mac.
人仔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 10:04 PM   #7
samug
Game Master
迷失方向X_X

註冊日期: Feb 2002
如果要德國出局,南韓要比她更陰濕

舊 06-23-02, 11:29 PM   #8
千野新一
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
Originally posted by 紅血人 :
悶波一場
兩隊踢法都好悶
唔唔,我好同意,兩隊踢法都好悶......

舊 06-23-02, 11:31 PM   #9
StevenLeong
God of Gamer

南韓收皮la

不知所謂

疑點:裁判員兩次提前結束加時賽
比賽的加時賽總共為30分鐘,上下半時各15分鐘,這是一個球迷都懂的常識,但本場比賽的主裁判加馬爾顯然卻有另一番理解。
加時賽的上半時,當加馬爾吹響結束哨時,體育場大螢幕上的計時器正從“14”跳向“15”。用身體的任何一個部位都能想像,只有計時器顯示“16”分鐘時,比賽才完整地進行了15分鐘。更何況,加馬爾吹哨時計時器僅為14分59秒,不知加馬爾如此判罰是何用意。
加時賽的下半時就更為誇張,計時賽剛剛顯示“29”,而此時西班牙隊又獲得了一個角球,加馬爾卻毅然結束了比賽,不再給西班牙隊任何機會。
記者身邊的一名操西班牙語的記者憤怒地拍著工作臺,雙手不停地比比劃劃,看那意思就是,西班牙的兩粒入球已經讓裁判員膽戰心驚,還是儘早結束比賽比較安全。
路透社的一位記者認為,韓國隊連續三次戰勝強隊不得不承認有裁判員的因素,看上去只是“錯誤”而非“偏向”,只是類似的巧合已經連續出現三次,就讓人不禁生疑了。(中國足球報特派記者趙了了)

文章來源:大洋網
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 11:52 PM   #10
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

唉~~~唔好問我,我淨係想德國可以四度奪冠.

舊 06-24-02, 12:12 AM   #11
魚伕
Moderator

Re: 四強鬥強 南韓 vs 德國

南韓呢兩場波都係有球証和旁証幫助先可以入到4強
而德國又係因為有球証幫先入到4強
所以兩隊都唔想支持:hrmph:
而計實力的話
體力 : 打和 (本來南韓強D,但打左兩場硬仗,所以明顯差左)
技術 : 德國 (不用講啦 )
戰術 : 德國 (南韓用的是荷蘭教練,練的是全能足球,
當年打敗告魯夫的全能足球就係有碧根飽華
的德國用0既穩守打法)
地利 : 南韓 (德國11人要對住南韓11人還有現場6萬名球迷 )
人事 : 南韓 (德國都係得一場有球証幫
而南韓有兩場,所以今場都... )
總合 : 冇法估計結果
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 03:44 AM   #12
ironmask

論實力,
今德國入波緊次於巴西
失球係三十二隊中最少
南韓冇得比, 加上南韓球員o既體力都差唔多見底, 對住德國都兇多吉少
除非球證又「巧合」出現一d 「誤判」啦

計往績, 當然冇得比, 而且近三十年若德國在大賽(World Cup, Euro)
遇到主辦國都必定可踢對手出局, 最近的例子有Euro 96 踢走英格籣,
Euro 92踢走瑞典, World Cup 86 踢走墨西哥, World Cup 82踢走西班牙

宜家仲有「福星」比利話南韓可贏德國入決賽

徳國都幾難會輸囉...
ironmask 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 03:49 AM   #13
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
Originally posted by ironmask :
論實力,
今德國入波緊次於巴西
失球係三十二隊中最少
徳國都幾難會輸囉...
你睇下徳國今屆對過邊幾隊先講啦....
其實以實力黎講呢2隊應該係8強之前已經out晒出局
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 04:04 AM   #14
ironmask

引用:
Originally posted by 某F :

巴西夠係靠魚腩先數到咁多粒啦...

德國成日都比人睇抵, 但偏偏又「好好運」
86年冇人睇好, 但係入到決賽
就算佢90年捧盃果陣d 人都係話佢唔掂

今屆就十足86年果屆咁
Playasia - Buy Games & Codes for PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U and PC / Mac.
ironmask 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 07:44 AM   #15
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by ironmask :
論實力,
今德國入波緊次於巴西
唉!仲係到講實力!今屆唔WORK架啦..
如果真係實力咁個D法國呀 阿根庭 去晒邊呀..
唉... 我只信臨場發揮!邊隊發揮得好邊隊就贏!
舊 06-24-02, 07:50 AM   #16
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by StevenLeong :
南韓收皮la
不知所謂
叫人收皮,自己先收皮!
疑點不等於事實!
你要人地尊重你..你先尊重自己!
有種就過南韓,收南韓皮!
唔係得把聲,有鬼用咩!
舊 06-24-02, 08:01 AM   #17
宮本茂
Game Master
宮本博士

國 際 足 協 於 昨 日 宣 布 準 決 賽 執 法 球 證 的 名 單 前 , 強 調 「 將 以 最 佳 球 證 執 法 」 。 結 果 , 南 韓 對 德 國 及 巴 西 對 土 耳 其 兩 場 準 決 賽 , 將 分 別 由 瑞 士 籍 球 證 美 亞 及 丹 麥 籍 球 證 尼 路 臣 執 法 , 而 值 得 留 意 是 這 兩 場 比 賽 助 理 球 證 亦 來 自 歐 洲 國 家 。

今次冇得做馬啦呱..不過如果南韓輸左..又會又人話歐洲球証偏幫歐洲球隊!
唉..都係唱返首歌算啦..
南韓世界盃主題曲,(香港攪笑版)!
做()馬 <---(隻熱鬥小)

做隻普通的馬仔 任怨任勞時運低
做隻簡單的馬仔 任喝任鋤頭望低

平庸和平凡 令你一生冇地位
凡人常頭痕 平淡也有閉翳
傻人和庸人 害怕捐失與落第
勤勞和潛能 才令鬥志盡發揮

全力去衝刺 先過終點冇問題
時來運到 場場係你威
全力去衝刺 跑到抽筋冇問題
用毅力勇氣 質新未見底
盡力 拼搏 升班冇問題

做隻出位的馬仔 任我獨行南共西
做馬仔終於上位 現已命名無敵威

立身今天地位 皆因我吃虧
皆因冇乜心計 凡事盡放遠睇
每事亦能自制 前路不可估計 前路不可估計

平庸和平凡 令你一生冇地位
凡人常頭痕 平淡也有閉翳
傻人和庸人 害怕捐失與落第
勤勞和潛能 才令鬥志盡發揮

全力去衝刺 先過終點冇問題
時來運到 場場係你威
全力去衝刺 跑到抽筋冇問題
用毅力勇氣 質新未見底
盡力 拼搏 升班冇問題

做隻出位的馬仔 任我獨行南共西
做馬仔終於上位 現已命名無敵威

立身今天地位 皆因我吃虧
皆因冇乜心計 凡事盡放遠睇
每事亦能自制 前路不可估計
前路不可估計 前路不可估計
:loco: :loco:

此篇文章於 06-24-02 08:18 AM 被 摰格祈 編輯。
舊 06-24-02, 08:53 AM   #18
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by 宮本茂 :

叫人收皮,自己先收皮!
疑點不等於事實!
你要人地尊重你..你先尊重自己!
有種就過南韓,收南韓皮!
唔係得把聲,有鬼用咩!
唔係得把聲...那麼還不反駁我之前的point?!
舊 06-24-02, 08:55 AM   #19
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by 宮本茂 :

唉!仲係到講實力!今屆唔WORK架啦..
如果真係實力咁個D法國呀 阿根庭 去晒邊呀..
唉... 我只信臨場發揮!邊隊發揮得好邊隊就贏!
亂吹雞,入了不算,港聯都可以贏啦,邊使講實力
舊 06-24-02, 09:04 AM   #20
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by koyasu :
唔係得把聲...那麼還不反駁我之前的point?!
都話你唔妥南韓可以去其它反南韓的TOPIC大駡,或你自己開左個TOPIC都可以!
請你不要再入支持南韓的TOPIC,發表你所謂的高見!求求你幫幫忙好嗎?
我唔係唔想反駁你,只是唔想同你引起駡戰姐..
我唯有支持你的講法啦..係呀南韓有做馬..KOYASU.講的野全部都係事實!
KOYASU..絕對是對的!大哥這樣可以啦掛!...
唔果咁你都唔滿意..請你教我點做啦...大佬我真係唔知點做先合你心意!

此篇文章於 06-24-02 09:15 AM 被 摰格祈 編輯。
舊 06-24-02, 09:25 AM   #21
itcwai
Ultimate Gamer
潛艇基地九十九號

咪咁啦,吹水吹到上庭咁,又要拗point又要夾硬分黑白,想玩debate咪去debate站搵d雞蛋挑骨topic開心飽佢咯!

open d 開開心心吹下波經仲happy啦!

itcwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 09:36 AM   #22
|0|
太陽神

註冊日期: May 2002
德國對主辦國往績

EURO 1996 英格蘭 D(PSO W)
EURO 1992 瑞典 W
WC 1986 墨西哥 D(PSO W)
WC 1982 西班牙 W
EURO 1976 南斯拉夫 W
EURO 1972 比利時 W
WC 1966 英格蘭 L
WC 1962 智利 W
WC 1958 瑞典 L
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 09:39 AM   #23
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 某F :

冇計
鬼叫南韓淘汰左葡萄牙,意大利,西班牙
舊 06-24-02, 09:41 AM   #24
|0|
太陽神

Re: Re: 四強鬥強 南韓 vs 德國

引用:
Originally posted by 魚伕之寶 :
南韓呢兩場波都係有球証和旁証幫助先可以入到4強
而德國又係因為有球証幫先入到4強
所以兩隊都唔想支持:hrmph:
而計實力的話
體力 : 打和 (本來南韓強D,但打左兩場硬仗,所以明顯差左)
技術 : 德國 (不用講啦 )
戰術 : 德國 (南韓用的是荷蘭教練,練的是全能足球,
當年打敗告魯夫的全能足球就係有碧根飽華
的德國用0既穩守打法)
地利 : 南韓 (德國11人要對住南韓11人還有現場6萬名球迷 )
人事 : 南韓 (德國都係得一場有球証幫
而南韓有兩場,所以今場都... )
總合 : 冇法估計結果
弗林斯果球可能係判波打手呢

仲有南韓係打機動化足球
機動化足球唔等於全能足球
舊 06-24-02, 09:46 AM   #25
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 人仔貓 :
[南韓]今次對?麉Y[德國]…
贏唔贏相比之下好像已經變得唔重要…
因為最緊要係我最憎?駷陰濕茅王德國]出局!
據大會統計
南韓目前犯規次數比德國多

此篇文章於 06-24-02 09:56 AM 被 |0| 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
土耳其 對 英格蘭 馬馬 體育版 64 10-13-03 02:09 AM
如果 巴西 鸁了 土耳其, 比利 會... t-cup 體育版 7 06-26-02 10:20 PM
南韓 勝利了 StevenLeong 體育版 79 06-24-02 10:04 PM
土耳其 sugihara 體育版 4 06-23-02 10:15 AM

現在的時間是 12:47 AM

手機版 | APP版