Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-02, 09:15 PM   #1
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
回想四年前......

有線想同無線買轉播權,無線都唔肯賣俾佢。
所以有線就算蝕死,都要買今年的直播權。
今年有線可謂報晒仇!

舊 06-06-02, 09:27 PM   #2
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

註冊日期: Jan 2002
都係鐘意聽亞叔講波~~~~但今期好唔like搵克勤坐中間,成日講講下波插嘴,攪到聽唔到d人講野
子貓物語hihi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-02, 09:33 PM   #3
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
無線唔係即時轉播,始終無咁好睇架啦
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 09:13 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
Originally posted by 無聊人雲長 :
無線唔係即時轉播,始終無咁好睇架啦
我就直頭冇睇添

舊 06-07-02, 10:35 AM   #5
itcwai
Ultimate Gamer
潛艇基地九十九號

睇唔倒直播,直頭冇feel!!!
itcwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 10:51 AM   #6
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
無線 抵佢有今日呀~~~

其實講到講波, 亞視都唔弱o架~~ 徐國安, 陳炳安, 丁偉傑! 何b仔, 佢而家都少出聲, 都係控制節奏多, 講尊業我覺得 亞視 都唔弱...

至於 無線, 我略覺得佢地少分析囉 (除了 郭家明), 只係講場波算.. 林尚義 當然堅啦, 但可惜佢可能冇乜睇, 所以狀態唔多好! 而且... 唔知仲有冇 阿叻 果o的 "假專家" o的人, 有 阿叻 有份扮o野講波, 一定唔睇

但點都好, 其實 無線/亞視 今屆, 大家都差唔多吧了~

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 03:42 AM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
Originally posted by 茶杯老人 :
無線 抵佢有今日呀~~~

其實講到講波, 亞視都唔弱o架~~ 徐國安, 陳炳安, 丁偉傑! 何b仔, 佢而家都少出聲, 都係控制節奏多, 講尊業我覺得 亞視 都唔弱...

至於 無線, 我略覺得佢地少分析囉 (除了 郭家明), 只係講場波算.. 林尚義 當然堅啦, 但可惜佢可能冇乜睇, 所以狀態唔多好! 而且... 唔知仲有冇 阿叻 果o的 "假專家" o的人, 有 阿叻 有份扮o野講波, 一定唔睇

但點都好, 其實 無線/亞視 今屆, 大家都差唔多吧了~
你唔係嚇我丫嘛...上次聽亞視講波聽到我幾乎想嘔......
聽佢我寧願聽澳廣視... :hrmph:

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 12:41 PM   #8
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
to 昏迷童子Sleepy:
各有各睇法嘛
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 05:54 PM   #9
炎尾燃
Game Master
HONO MOYUR

好怕聽郭家明講波,
佢一段說話可以重複講十幾廿次"即係呢",
我覺得好煩厭。
炎尾燃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 06:03 PM   #10
paulchan
Insane Gamer

聽得多就慣架啦!
個覺得有線Keyman, ESPN丁偉傑, 他們也不錯!

舊 06-09-02, 07:08 PM   #11
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
Originally posted by 昏迷童子Sleepy :

你唔係嚇我丫嘛...上次聽亞視講波聽到我幾乎想嘔......
聽佢我寧願聽澳廣視... :hrmph:
我冇講 中國隊 世界杯熱身喎, 講真有個白髮佬, 講又唔掂, 評又唔掂~ 但 徐國安, 陳炳安, 一個搞波, 一個踢波, 話晒踢過, 我覺得算係咁! 再加埋 丁偉傑, 我覺得真係唔差喎~

你聽到嘔, 我唔知你咩情況o下, 亦都唔知你只係想睇住架電視, 見o的人點走就講o的人點走~~ 如果係咁, 無線 實掂啦, 但場波打完好耐都冇乜分析, 我覺得差o的囉

其實我講, 係講緊 tvb "升級戰線" 同 atv "精華" 比較, 我冇比較其他喎~

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 10:28 PM   #12
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
無得深宵睇!
邊個台播都唔好睇~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 01:23 AM   #13
暴走EVA初號機
Crazy Gamer
炸彈x7

註冊日期: Apr 2002
引用:

我冇講 中國隊 世界杯熱身喎, 講真有個白髮佬, 講又唔掂, 評又唔掂~ 但 徐國安, 陳炳安, 一個搞波, 一個踢波, 話晒踢過, 我覺得算係咁! 再加埋 丁偉傑, 我覺得真係唔差喎~

你聽到嘔, 我唔知你咩情況o下, 亦都唔知你只係想睇住架電視, 見o的人點走就講o的人點走~~ 如果係咁, 無線 實掂啦, 但場波打完好耐都冇乜分析, 我覺得差o的囉

其實我講, 係講緊 tvb "升級戰線" 同 atv "精華" 比較, 我冇比較其他喎~
0個兩條友踼左幾耐呀?正如阿叔剛才先話無記D講波佬加埋踼左百幾年呀,先有講得咁好0乍,我自從睇左亞視一次波之後逢親淨係得亞視播0既話我都息左電視個聲先睇
暴走EVA初號機 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 03:05 AM   #14
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:

你d口味都幾另類喎......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:33 AM

手機版 | APP版