Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電視遊戲討論版>野村哲也即將離開SQUARE-ENIX?!
romrom2004 04:37 AM 05-03-07
http://ffkh.blog31.fc2.com/blog-entry-1590.html

SQUARE-ENIX社內流傳著野村哲也要獨立的傳聞
傳聞的起源是電擊PlayStation Vol.385的訪談
とりあえず、自分が開發がしたいのか、經營がしたいのか分からない開發者にはなりたくない

Jamie 04:43 AM 05-03-07
未嘗不是一件好事
野村的才能不適合於大企業發展...
希望他可以再造出超越自己的大作 ^^''
龍寶寶 07:17 AM 05-03-07
去任天堂 或 SEGA啦
rakuraku 07:34 AM 05-03-07
樓主誤譯 =.=;;;;;

跟本唔係呢個意思 =.=;;;;;;;;;;;
RPG之鬼 10:41 AM 05-03-07
只記得佢曾講過話希望完成cc後就唔搞ff專心做自己想做的遊戲
葛葉雷堂 02:41 PM 05-03-07
佢仲有kh3未出...唔會咁快走住既
BBQBBQ 03:08 PM 05-03-07
我想問有無人知佢點樣由做人設升到games director?
games director要既知識應該多好多
係佢本身已經識定升左先惡補?
ai. 03:28 PM 05-03-07
作者: BBQBBQ:
我想問有無人知佢點樣由做人設升到games director?
我覺得在佢立場無話由做人設升到導演那樣分別.
因為佢做完kh的導演後都有去做翻人設,之後又做導演,再之後又人設...
如果不計ffac,佢只有做過kh系列的導演;
(未出的而又是導演,他只有在ff13的3作入面其中1作,其餘2作的ff13他也是人設)
葛葉雷堂 03:33 PM 05-03-07
講開人設,野村d人設真系好靚
大情大性武大帝 05:02 PM 05-03-07
話時話,點解當年ff7要轉人設呢?

驚天野D人設做唔到立體人?
小昭Teddy 10:53 PM 05-03-07
作者: BBQBBQ:
你做人設果時都已經同d director合作, 自然會學到野.
等同你拍電影既導演, 都唔係一出黎就即時係導演.
square-enix 11:26 PM 05-03-07
作者: A HoManTin Work:
話時話,點解當年ff7要轉人設呢?

驚天野D人設做唔到立體人?
當年square要ff7打進歐美地區, 用野村人設証明巨大成功, 天野就做唔到.
ff7既實機立體人, 真係分到野村人設定天野人設
Squall 08:45 AM 05-04-07
作者: square-enix:
當年square要ff7打進歐美地區, 用野村人設証明巨大成功, 天野就做唔到.
ff7既實機立體人, 真係分到野村人設定天野人設
誰說天野做不到?天野於美國都幾有名氣!又有畫展開過!個人覺得要將天野的人設完全3D化,是很難。以當年PS的功能根本做不到!甚至超任的2D都容易D,所以換個新人設野村,你看FF7人設雖然都很靚,但是野村的人設來說是最簡單的!

純粹個人意見!
momopower 04:32 PM 05-04-07
作者: Squall:
誰說天野做不到?天野於美國都幾有名氣!又有畫展開過!個人覺得要將天野的人設完全3D化,是很難。以當年PS的功能根本做不到!甚至超任的2D都容易D,所以換個新人設野村,你看FF7人設雖然都很靚,但是野村的人設來說是最簡單的!

純粹個人意見!
del-0

返回主題版面