Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-11, 01:15 PM   #26
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
劍心夠係日本動畫啦
但本家係講英文架喎

不過話就分兩頭
我都好討厭改對白呢一點

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 01:16 PM   #27
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
LOCALISATION唔係真係咁易整到...
涼宮真係算做得唔錯~~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 01:17 PM   #28
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
劍心夠係日本動畫啦
但本家係講英文架喎

不過話就分兩頭
我都好討厭改對白呢一點
睇乜野啦,如果係某負債管家果種個人來說頗喜歡。

舊 06-29-11, 01:44 PM   #29
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
劍心夠係日本動畫啦
但本家係講英文架喎

不過話就分兩頭
我都好討厭改對白呢一點
配音要夾口形,又要跟番說話的分段,有時真係好難100%唔改。
我曾經睇過日文版少林足球,即使係做事認真的日本人,一樣避免不了改對白。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 01:57 PM   #30
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
作者: 十一月 查看文章
配音要夾口形,又要跟番說話的分段,有時真係好難100%唔改。
我曾經睇過日文版少林足球,即使係做事認真的日本人,一樣避免不了改對白。
我都睇過,配得好熱血
有時另一種語言難演繹嘅對白,改下而又順理當然可以接受

我討厭嘅係果種成句對白改晒做另一樣野,甚至乎冇變有
直接d講就TVB版ハヤテ
我接受唔到
所以老實,我都唔鍾意最近嘅配音比賽

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 06-29-11, 01:58 PM   #31
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
咸魚青菜各有口味, 咁都有得革命 wwww
鐘意聽咩咪聽咩囉

當年亞記配 slayers , 配入樽不知配得幾好
天空之城英文版都有神韻過日文版

其實可能條友釣魚者
大家無謂咁激動

此篇文章於 06-29-11 02:01 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 02:13 PM   #32
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
都系風之谷正d

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 02:36 PM   #33
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
係以前o既風之谷
而家果套就應反啦

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 02:40 PM   #34
HM

註冊日期: May 2007
呢班人都好耐歷史下,仲未玩厭?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 08:51 PM   #35
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: iamleoluk 查看文章

其實可能條友釣魚者
大家無謂咁激動
學姜太公咩,大大話話都釣左最少6年啦
冇佢都唔會有藍貓傳說出現.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 09:08 PM   #36
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
作者: 碧克 查看文章
學姜太公咩,大大話話都釣左最少6年啦
冇佢都唔會有藍貓傳說出現.
欠貓數m9

舊 06-29-11, 10:14 PM   #37
碧克

引用:
欠貓數m9
樓都供完啦
我真係好想搵間U動漫soc比我開班教人然後接我班,
還左幾多年+幾多次呀

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 10:30 PM   #38
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 碧克 查看文章
樓都供完啦
我真係好想搵間U動漫soc比我開班教人然後接我班,
還左幾多年+幾多次呀
呢啲貓數, 一世架喎

Rice

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FRAGILE ~再會.月之廢墟《世紀末之尋找蘿利記》 W!LL 攻略及心得交流區 49 01-31-09 12:52 AM
[TVB] 再會歡樂今宵10:35 jingying Neo Entertainment TREND 17 11-11-07 12:53 AM
[TVB] 再會歡樂今宵 呂鳳仙 Neo Entertainment TREND 25 09-26-07 09:56 PM
再會唔會出其它熱血系列? SherMan 手提遊戲機討論版 12 04-16-04 05:17 PM

現在的時間是 06:24 AM

手機版 | APP版