Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58 108  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
鈴蘭 01:55 PM 07-21-17
三文魚

>>192
難易度は%で設定できた!
前作S+とS2人で15%からやってみたけど
武器ランダムで焦ったww
敵は海からくるし大量だし。
報酬はない。

あ、でも金いくら納品したら
1人でも生きてればクリアだったよ
由手機版發出
怪人怪人 02:07 PM 07-21-17
報酬はない大概係local版三文?
信長 02:15 PM 07-21-17
三文魚的武器好似係隨機
D 狙/平時唔用的武器要練下
nettotang 02:20 PM 07-21-17
想問下日版美版之間可唔可以Local連線?請問有冇人試過?
事關有班同事準備今晚買美版但我地有堆人就玩緊日版,想確認下
野良猫 02:22 PM 07-21-17
作者: 信長:
三文魚的武器好似係隨機
D 狙/平時唔用的武器要練下

支給武器隨機抽嚟用
每個WAVE都會重抽一次

其他武器用唔慣真係拜拜
ROCAS 02:39 PM 07-21-17
Local無報酬仲會有人玩?!?!
任仔 02:50 PM 07-21-17
lunch 同兩個 fd local 玩左幾鋪三文魚, 好歡樂!
可能兩個新手, 5% 都吾易打, 有魚骨出既怪可記位, 但都係死係 wave 3
吾知係咪未過晒, 吾覺有報酬
野良猫 02:51 PM 07-21-17
作者: 任仔:
lunch 同兩個 fd local 玩左幾鋪三文,
可能兩個新手, 5% 都吾易打, 魚骨出玩既怪可記位, 但都係死係 wave 3
吾知係咪未過晒, 吾覺有報酬
ONLINE係計經驗值,滿咗先有報酬

聯機打完有冇?
任仔 02:57 PM 07-21-17
作者: 野良猫:
ONLINE係計經驗值,滿咗先有報酬

聯機打完有冇?
冇, 不過印左幾個印係我張入場卷
吾知滿 8 個係咪有獎
野良猫 02:59 PM 07-21-17
冇, 不過印左幾個印係我張入場卷
吾知滿 8 個係咪有獎
可能獎品係食事卷
任仔 03:01 PM 07-21-17
作者: 野良猫:
可能獎品係食事卷
online 得 exp 冇卷?
野良猫 03:03 PM 07-21-17
online 得 exp 冇卷?
冇,滿咗先有報酬
Akira 明 03:23 PM 07-21-17
有無人用手機個CHATROOM打三文魚子?
通訊效果如何?
同埋十字制上下兩個指令係咩意思?
eatingking 03:23 PM 07-21-17
忍者裝是splatoon 2 amiibo的

左面是S1
右面是S2

S1 squid sister 無裝,
真係忍唔住, 啱啱狗衝去AEON入左新果兩隻 (女果隻賣晒)
唔知忍者裝有咩特別技能呢? 好心急想試 ><
不過我仲未爆HERO MODE, 好似未用得amiibo...
芝麻糊 03:46 PM 07-21-17
買左隻男amiibo,去左廣場開,但裝得忍者頭?其他裝呢?同埋係咪有一套裝同影相?

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 04:53 PM 07-21-17
作者: 芝麻糊:
買左隻男amiibo,去左廣場開,但裝得忍者頭?其他裝呢?同埋係咪有一套裝同影相?

[/url]
兩個講法
唔夠LV 出 (唔多似)
商店出現, 等佢轉款,有機會出現
SilverShadow 05:09 PM 07-21-17
作者: eatingking:
不過我仲未爆HERO MODE, 好似未用得amiibo...
去廣場(大地圖)周圍行,好似係廣場後方,搵一個大amiibo盒就可以scan

兩個講法
唔夠LV 出 (唔多似)
商店出現, 等佢轉款,有機會出現
剛剛睇片scan amiibo時,好似有提到高d level就有多d野,可能真係lock左lv

同埋scan marie & callie會有上集某d 限定裝,不過唔知今集係唔係一定要Scan amiibo先有
Callie
Hero Jacket Replica, Hero Headset Replica, and Hero Runner Replicas

Marie
Armor Jacket Replica, Armor Helmet Replica, and Armor Boot Replicas.
信長 05:23 PM 07-21-17
作者: SilverShadow:
去廣場(大地圖)周圍行,好似係廣場後方,搵一個大amiibo盒就可以scan

剛剛睇片scan amiibo時,好似有提到高d level就有多d野,可能真係lock左lv

同埋scan marie & callie會有上集某d 限定裝,不過唔知今集係唔係一定要Scan amiibo先有
Callie
Hero Jacket Replica, Hero Headset Replica, and Hero Runner Replicas

Marie
Armor Jacket Replica, Armor Helmet Replica, and Armor Boot Replicas.
原來sister 都有,試下先
eatingking 05:29 PM 07-21-17
作者: 芝麻糊:

Sent from my iPhone using Gaforum
依個我知點解
amiibo一日只可刷到一次裝
但可以offline改時間
但記住熄wifi改, 同每次改完要關一機
信長 05:31 PM 07-21-17
online 三文魚要打個單人試玩關就開放,佢教晒各三文魚弱點
不過有款黃金三文魚佢無show 過佢攻擊,佢出現時,玩家身上會見有好多光蟲圍住玩家.比佢LOCK 左?
佢厚血+狂暴,好快,後面狂召魚仔,卡左位比佢秒左

有D 怪近戰易打D, 有D 要狙
仲有個技都會轉,入左ware 要留意下有咩,
有時D 位好尷尬,用雷射大技射laser 魚/大鐵頭

如果人手不足,留一個人守egg,唔好被偷
芝麻糊 05:31 PM 07-21-17
原來係咁
ttt_boy 05:40 PM 07-21-17
大家有冇幫 SWITCH 做散熱??
網上好多人都話太熱會變形。。。。

打得 splatoon2 隨時 12 小時以上呀(紅日)
野良猫 05:42 PM 07-21-17
作者: ttt_boy:

我由九點幾打到依家,冇問題
stephen1980 05:55 PM 07-21-17

開吧usb風扇吹住佢
赤武神 06:07 PM 07-21-17

由買到現在,dock mode都400小時以上。。完全冇問題
你買番黎果刻已經灣就別話(係d人唔留意),我部機仲係好直
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58 108  ... 最後

返回主題版面