Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-13-20, 11:36 AM   #701
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Heaven 查看文章
外交部發言人稱可能是美軍將新型冠狀病毒帶到中國武漢
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...e=0%2525252520

無證據支持可以咁講 你估講故佬
由手機版發出
只能夠講呢個係佢地日常運作,有名你叫ON_部。

舊 03-13-20, 03:40 PM   #702
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
只能夠講呢個係佢地日常運作,有名你叫ON_部。
佢一啲都唔On交
由世衛改名開始
兩個月前網軍開始吹軍人運動會
然後Quote朝日新聞講美國流感患者混咗武肺段片
亂咁譯做懷疑武肺來自美國
鋪天蓋地吹到好多人上晒腦
而家正式開口,大陸已經爆緊料話第一單可能推前到11月
咁啱就係軍人運動會嗰時
成件事根本係一個局

好多外國人對中共網軍無免疫
其實而家幾大鑊,呃到唔少人
俾佢Spin到隨時翻盤
我地點都唔夠網軍多資源
要諗下點樣打先得

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 03:47 PM   #703
神人ではない!新人だ

引用:
作者: sugihara 查看文章
佢一啲都唔On交
由世衛改名開始
咁啱就係軍人運動會嗰時
成件事根本係一個局

俾佢Spin到隨時翻盤
我地點都唔夠網軍多資源
要諗下點樣打先得
其實咁都信既,真係點打都冇用…
雖則見到痾屎之亂,又唔敢講冇人信。

只係唔好話香港,美國政府都應該拎唔出同強國同等資源做網軍。

舊 03-13-20, 04:34 PM   #704
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
兒子染武漢病毒母求助中國大使館

我懷疑係政府軍子女

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200313/mobile/bkn-20200313131949022-0313_00822_001.html

引用:
港生英國疑中招無檢測無醫治 母在港求助中國駐英大使館介入

武漢肺炎全球大流行,英國疫情亦趨失控,有在當地修讀音樂的香港學生懷疑中招,個多星期前出現懷疑病徵,但當地卻沒有醫院及診所收治,只稱會郵寄武冠狀病毒測試劑給他,惟一星期過去他並沒收到試劑,身體狀況卻漸差,由普通感冒病徵至現時暈眩及肚瀉。其母在港求助議員葛珮帆,葛向入境處反映、望尋求中國駐英國大使館介入。葛正等候進一步消息,又擔心大量學生在英國及歐洲留學,事件或是冰山一角。

葛珮帆表示,港生母親日前求助,指兒子在倫敦留學、並與女朋友同住。一個多星期前,事主出現新冠肺炎的病徵,懷疑中招,由於英國當局只會為與確診患者親密接觸過的人士進行病毒測試,港生只能在家中自我隔離,其後,事主女友的老師確診患上新冠肺炎,其女友亦開始出現相關病徵。

港生患病後,曾致電私家診所求助,因涉及新冠肺炎遭拒絕應診,他致電當地專線尋求協助。開始獲告知48小時回覆,並會郵寄測試劑給他,港生可將試劑樣本寄回負責部門進行病毒測試。但一星期後仍未獲回覆,致電求助時又無法接通。
葛珮帆表示,立即聯絡港府相關部門,入境處已經與在倫敦的事主及其母親聯絡,並在事主同意下要求中國駐英國大使館提供協助。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 04:54 PM   #705
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
可能病毒測試劑唔夠唔理你
後生既隨時等等下自己好返
由手機版發出
Heaven 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 05:08 PM   #706
神人ではない!新人だ

傳說中既日本式對策
只要唔確認就淨係自主隔離,唔駛正式隔離可以保住醫療。
近期TWITTER好多日本仔咁講…

此篇文章於 03-13-20 05:11 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 05:14 PM   #707
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
口交部講d野向來都係比中国人聽啫
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 05:41 PM   #708
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

美海軍 e+ 先有反應....

The U.S. Navy released updated mitigation measures and force health protection guidance today in response to the coronavirus outbreak. Follow the link below for the latest from the Navy and U.S. Department of Defense (DoD).

https://www.cpf.navy.mil/COVID19/
由手機版發出
舊 03-13-20, 11:07 PM   #709
Heaven
Game Master

巴西傳媒︰巴西總統初步確診新冠肺炎 (22:20)
https://news.mingpao.com/ins/%E5%9C%...82%BA%E7%82%8E

曾與特朗普及彭斯會面的巴西總統新聞秘書確診新型肺炎
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...1-20200313.htm

侵侵今次重唔瀨野
由手機版發出
舊 03-13-20, 11:13 PM   #710
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
感覺佢瀨硬

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 12:09 AM   #711
安安

https://twitter.com/realDonaldTrump/...78818135945216
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
感覺佢瀨硬
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 12:33 AM   #712
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實咁都信既,真係點打都冇用…
雖則見到痾屎之亂,又唔敢講冇人信。

只係唔好話香港,美國政府都應該拎唔出同強國同等資源做網軍。
而家係無得唔打…
Twitter嗰邊打到痴線
中共一邊Spin源頭去美國
一邊做靚自己條數再去扮救世主
我地瀨咗廿幾年嘢就知啫,外國人好多唔明
全球大冧市佢都可以用國家隊死頂再吹叫投資者入人仔避險
俾佢翻到身唔止我地嘅國際線會輸
全世界都掉晒啲錢入去任佢收割,佢要割時無人會知架

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 03:35 AM   #713
HM

註冊日期: May 2007
引用:
佢一啲都唔On交
由世衛改名開始
咁啱就係軍人運動會嗰時
成件事根本係一個局

俾佢Spin到隨時翻盤
我地點都唔夠網軍多資源
要諗下點樣打先得
引用:
而家係無得唔打…
無錯
今次大危機黎
一來中共行緊謊話講一百次變成事實,呃到好多唔熟中共本質既人
二來係大圍捕已經開始左,趁而家肺炎無大規模遊行就瘋狂拉人,仲要無咩人理
三來好多國家唔係真心想中共死,只係想中共唔好太過份,今次陷球產既款仲要對中共放軟晒手腳
連美國份人權報告都唔肯講要害直指中共係警暴既罪魁禍首

另外一直覺得封香港同澳門關既國家都係政治理由多於實際防疫需要
香港雖然無完全封關但平民防疫意識強所以無大爆發
澳門甚至一早封埋關亦都無咩感染個案
相比下其他國家就爆到九彩

我覺得係唔想封中國但唔封香港澳門,俾中共覺得佢地支持港獨
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 08:15 AM   #714
Heaven
Game Master

睇利益份上應該放寬對中國限制
當自己經濟受破壞 即時咩都有得傾
由手機版發出
舊 03-14-20, 10:25 AM   #715
HM

註冊日期: May 2007
如果中共咁都唔死,長久下來只會係人類災難
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 11:19 AM   #716
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我好樂觀
經過今次會更多人睇清中共
世界會更排華
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 01:12 PM   #717
神人ではない!新人だ

引用:
而家係無得唔打…
資本家一向齋睇利益,就算確認到係P4流出,只要班自以為健康無比既歐美繼續爆,一樣會走強國投資…

舊 03-14-20, 01:23 PM   #718
安安

http://www.rfi.fr/tw/%E5%9C%8B%E9%9A...B7%A3%E5%8C%96
新冠肺炎肆虐 世衛組織為何被邊緣化

引用:
新冠病毒開始在中國大爆發初期,全世界曾將目光轉向權威機構世衛組織,
期望這個權威機構給出一個說法和應對措施指導方向,但該組織總幹事譚德塞隨機
前往北京與習近平等國家領導人會面後對中國讚賞有加,但卻對中國及時向世衛通報
卻在國內隱瞞疫情導致擴散隻字未提。該組織也先後兩次開會討論疫情,但均拒絕
宣布新冠病毒是大流行,原因或是擔心這樣會在全球引起恐慌。
舊 03-14-20, 01:50 PM   #719
安安

https://twitter.com/VOAChinese/statu...19523944718336

引用:
美國總統特朗普3月13日在白宮記者會上被記者問及中國官員有關病毒來源
的指稱對此有何回應時。特朗普總統說,"我確實讀了一篇文章,但是我
不認為那篇文章有代表性,從我跟習主席的交談來看,當然不代表習主席。
他們知道它(病毒)是從哪裡來的,我們都知道它是從哪裡來的。 "
(They know where it came from , we all know where it came from)
舊 03-14-20, 02:55 PM   #720
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: HM 查看文章
無錯
今次大危機黎
一來中共行緊謊話講一百次變成事實,呃到好多唔熟中共本質既人
二來係大圍捕已經開始左,趁而家肺炎無大規模遊行就瘋狂拉人,仲要無咩人理
三來好多國家唔係真心想中共死,只係想中共唔好太過份,今次陷球產既款仲要對中共放軟晒手腳
連美國份人權報告都唔肯講要害直指中共係警暴既罪魁禍首
仲有法院採訪唔知點解要搵公共關係科
https://hk.appledaily.com/local/2020...ZA3DK3SZ7Y22M/
引用:
記者今早佩戴記者證、進入大樓6樓的登記處採訪,惟途中先有保安要求記者離開,記者詢問為何不准進內,保安只稱有職員指不准記者進入。

記者隨後要求當面跟職員了解,一名李姓男職員以不禮貌語氣要求記者離開,當問到原因時,李稱:「你問返PPRB。」記者追問:「PPRB係警察公共關係科喎?」該李姓職員再指:「我話知你問邊個,IO(新聞主任)又好乜都好,無籌就走!」並迫令記者離開。
---
司法機構發言人晚上回覆指,涉事職員是司法機構職員,他早前遺失職員證,現正等候補發,故暫時使用臨時職員證。該職員當時是想請記者聯絡司法機構新聞及公共關係組,即Press and Public Relations Office,簡稱PPRO,但一時語快,表達錯誤。
意大利確診同死亡人數升到全球第二, 習帝去完武漢做大戲 跟住wuhan health org就宣佈大流行, 好難信冇夾過

呢排聽商台同now新聞, 有時第一句就係"美國新型冠狀病毒xxxx"都唔知係有心定無意
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 03:08 PM   #721
Heaven
Game Master

引用:
作者: Rv250 查看文章
仲有法院採訪唔知點解要搵公共關係科
https://hk.appledaily.com/local/2020...ZA3DK3SZ7Y22M/

意大利確診同死亡人數升到全球第二, 習帝去完武漢做大戲 跟住wuhan health org就宣佈大流行, 好難信冇夾過

呢排聽商台同now新聞, 有時第一句就係"美國新型冠狀病毒xxxx"都唔知係有心定無意
新冠即係武肺 rthk 都係咁寫美國 /日本新型冠狀病毒,唔明網上重咁多人討論呢個問題,見中國駐日本大使館個網站咁寫就好大反應 其實各地傳媒都咁寫炒晒車 https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1512321-20200304.htm
由手機版發出

此篇文章於 03-14-20 03:13 PM 被 Heaven 編輯。
舊 03-14-20, 10:08 PM   #722
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
武漢又爆大規模群聚感染 上海秘密啟動方艙醫院

中共復工令下,多個省市疫情迅速「清零」,湖北疫情持續「趨緩」,被普遍質疑掩蓋真相。多個消息源透露,武漢、上海、北京疫情仍在惡化,武漢醫院人滿為患,多小區發生群聚感染,上海虹口足球場已啟動方艙醫院。

https://hk.epochtimes.com/news/2020-03-12/62281407

此篇文章於 03-14-20 10:12 PM 被 Alpha2 編輯。
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-20, 10:59 PM   #723
Heaven
Game Master

英國政府顧問指群體免疫或助長遠對抗疫情惹質疑
https://news.now.com/mobile/internat...?newsId=384240

玩咁大 對身體無後遺症就話姐
由手機版發出
舊 03-15-20, 09:30 AM   #724
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
睇FB D消息英國已經爆得勁過意大利
好多人中左醫生都唔會同你驗, 未病到行唔倒就叫你返屋企食退燒藥靠自身免疫
因為已經太多人感染, 醫生已經放棄防疫, 等人人有抗體算
同埋D鬼, 病左都唔戴口罩照出街照落吧

btw,仆街我啲英鎊......
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-20, 09:56 AM   #725
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

多 d 人中招咁就多 d 人有抵抗力....

仲勁過香港傀儡政府

引用:
https://www.bloomberg.com/news/artic...ch-the-disease

Boris Johnson’s U.K. Virus Strategy Needs People to Catch the Disease
By Robert Hutton, 13/3

The goal is “herd immunity” -- the point where a high enough proportion of the population has had an illness, and gained immunity to it, that it won’t be transmitted to those who haven’t had it. The aim is to achieve this over the summer months, before the next winter sets in.
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:34 PM

手機版 | APP版