Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-12, 09:33 AM   #801
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
阿柴好日唔出
一出就死....
龍虎門d次一個lv既人...買少見少...
big 5又一定唔會死既..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 10:39 AM   #802
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
9級金鐘罩都可以當一個嘍囉
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 11:45 AM   #803
yeah yeah

引用:
作者: 小白熊 查看文章
9級金鐘罩都可以當一個嘍囉
如果係黑龍就唔會死...
同樣係9級金鐘罩

NTR.......
舊 04-13-12, 02:10 PM   #804
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
阿柴好日唔出
一出就死....
邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,根本已劇透哂邊個有免死金牌!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 02:12 PM   #805
flymanhaha
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
阿柴好日唔出
一出就死....
我想知big 5係邊5個?三皇,風雷同埋誰????
flymanhaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 04:21 PM   #806
yeah yeah

引用:
作者: flymanhaha 查看文章
我想知big 5係邊5個?三皇,風雷同埋誰????
偉陀..呢個我當佢係第5個ja...

NTR.......
舊 04-13-12, 04:23 PM   #807
yeah yeah

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
邪神傳2的時間設定在泰國篇開始後的兩年,根本已劇透哂邊個有免死金牌!
老黃為左錢..出本垃圾傳,搞到亂哂d野

NTR.......
舊 04-13-12, 06:05 PM   #808
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
阿柴好日唔出
一出就死....
阿柴呢d都預左一出番黎就係用來死

舊 04-14-12, 12:45 AM   #809
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: T.K. 查看文章
龍虎門超有趣
中段:阿柴被邪神重擊、生死未卜
專欄:小虎已經出手殺左阿柴,殺兄弟將會一生內疚<<但十期後已經無可能記得
讀者來信:阿柴梗係會幫手打羅剎教啦,到時你就知會唔會提升功力勒

思覺失調

機戰上腦,多元次元世紀?
尋晚睇到都好想上黎吐糟, 本書留懸疑, 後記解哂佢已經夠好笑, 睇埋個讀者來信真係笑左出黎

BTW, 二小將打撤旦都仲有少許收鑊先死, 阿柴九關咩都無

舊 04-14-12, 12:46 AM   #810
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
玉記班人記得個時序先算la, 都唔係未搞錯過

舊 04-14-12, 12:52 PM   #811
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
預左一定接唔到邪神伝2ga啦~
哩d野睇下就算~無謂同佢認真~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-12, 07:09 PM   #812
D-boy

今日朋友提起,當日老天尊把三皇捉而不殺,之後話原因會容後再談,但依家老天尊死埋都冇交代番!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-12, 07:23 PM   #813
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
你地應該搞錯勒,已經接緊邪神2
之前專欄講過下一輯外傳時間線同正傳同時進行,除非下次外傳時間線在邪神2之前

不過2本書連本身劇情都接唔到,接唔接到另一本有咩重要?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-12, 07:44 PM   #814
D-boy

引用:
你地應該搞錯勒,已經接緊邪神2
之前專欄講過下一輯外傳時間線同正傳同時進行,除非下次外傳時間線在邪神2之前

不過2本書連本身劇情都接唔到,接唔接到另一本有咩重要?
正確應該係黑龍傳同正傳同步,但時間線在邪神2之前。
舊 04-14-12, 07:48 PM   #815
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
確實有講過時間線係邪神2前?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-12, 10:08 PM   #816
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
明鬼變左一百億能量戰士

舊 04-14-12, 11:16 PM   #817
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
正確應該係黑龍傳同正傳同步,但時間線在邪神2之前。
但之前邪神傳小虎知道火雲邪神未死好驚訝, 如果邪神傳係正傳兩年後, 咁今期正傳又係咩一回事

今期邢神傳又話老邪神「血脈連心」所以隔老遠都聽到邪神慘叫, 佢地明明唔係親生

玉記究竟知唔知寫緊咩??

舊 04-14-12, 11:50 PM   #818
D-boy

引用:
確實有講過時間線係邪神2前?
我冇儲書,期期睇完即賣番出去,所以都唔知點找正據....
不過照計時間,我唔信泰國打了兩年囉!

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
但之前邪神傳小虎知道火雲邪神未死好驚訝, 如果邪神傳係正傳兩年後, 咁今期正傳又係咩一回事

今期邢神傳又話老邪神「血脈連心」所以隔老遠都聽到邪神慘叫, 佢地明明唔係親生

玉記究竟知唔知寫緊咩??
正傳今期的兩個邪神,我敢寫包單一定唔係勇哥;因為要接邪神2,勇哥應該還在雪山底未出土。

老邪「血脈連心」嗰度我都笑了!
舊 04-15-12, 01:23 PM   #819
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
我冇儲書,期期睇完即賣番出去,所以都唔知點找正據....
不過照計時間,我唔信泰國打了兩年囉!

正傳今期的兩個邪神,我敢寫包單一定唔係勇哥;因為要接邪神2,勇哥應該還在雪山底未出土。

老邪「血脈連心」嗰度我都笑了!
話時話, 其實我唔係好記得邪神傳係正傳後兩年, 係咪一開頭講??

我記得瘋雷傳2係話黑龍做羅剎教主, 而正傳通天風雲一開始就講佢做完一年返左HK~~

咁如果邪神傳係講神山之戰後兩年, 咁即係應該係通天風雲一開始ge一年之後

真係好亂, 希望版友明我講咩

舊 04-15-12, 03:05 PM   #820
D-boy

引用:
話時話, 其實我唔係好記得邪神傳係正傳後兩年, 係咪一開頭講??

我記得瘋雷傳2係話黑龍做羅剎教主, 而正傳通天風雲一開始就講佢做完一年返左HK~~

咁如果邪神傳係講神山之戰後兩年, 咁即係應該係通天風雲一開始ge一年之後

真係好亂, 希望版友明我講咩
我都係唔多記得風雷傳2的時間.....

但正傳就應該是雪山打完勇哥後 -> 黑龍做了一年羅剎教主 -> 通天風雲開始(打完勇哥一年後) -> 現在再打羅剎教和黑龍傳 -> 邪神傳2(通天風雲開始的兩年後)
舊 04-19-12, 12:09 PM   #821
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
Big Four 英文名

王小虎 Tiger
王小龍 Dragon
石黑龍 Turbo
王風雷 Thunder

一打吾駛找
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 07:46 PM   #822
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
一個故事廿頁?
有冇勇士明天買? XDD

http://www.oceancomics.com/crazy.php

舊 04-19-12, 09:23 PM   #823
sunnypigdog
滅絕小五郎

今期龍虎門真係好好笑~~

p.5 邪神一句「本座要掛了」, 佢仲要去打場死戰, 真係大吉利是。
p.8 小虎「定要你徹徹底底死多次」, 完全違反邏輯。
元祖邪神玩完, 620期先用佢做書名, 上期用左三,四頁介紹佢, 今期就玩完。
後面專欄英文名已經好笑, 但下面讀者信俾人踢爆無相神功有bug, 個解釋真係新著已經最低能ge一下

今期真係笑到不行

舊 04-19-12, 11:09 PM   #824
D-boy

引用:

p.8 小虎「定要你徹徹底底死多次」, 完全違反邏輯。
元祖邪神玩完, 620期先用佢做書名, 上期用左三,四頁介紹佢, 今期就玩完。
因為小虎唔知佢係英明,以為勇哥未死才這樣說。

上期用了三、四頁介紹的主菜應該係摩訶釋達,今期已話咗新邪神神武英傑會用。

反而今期最頂唔順係老邪無啦啦:「英明樣」、「多謝!」半日文...
舊 04-20-12, 01:27 AM   #825
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
因為小虎唔知佢係英明,以為勇哥未死才這樣說。

上期用了三、四頁介紹的主菜應該係摩訶釋達,今期已話咗新邪神神武英傑會用。

反而今期最頂唔順係老邪無啦啦:「英明樣」、「多謝!」半日文...
以中文文法黎講, 「死多次」都係唔合理吧~~當小虎覺得佢係勇哥, 最多都係話「今次要確實打死你」, 除非龍虎門真係咁多人可以死話返生, 雖然白仇就黎返生

邪神個到我都明, 但佢之前係將重點放左係元祖邪神, 除非之後英傑扮元祖, 英明扮極道, 咁都叫做唔會浪費左個角色~~加埋勇哥無間, 羅剎大平賣

「多謝!」真係好好笑

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:17 PM

手機版 | APP版