Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-15, 01:37 PM   #26
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
我反而想睇Cloverfield續集
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 10:09 AM   #27
david
The One

註冊日期: Mar 2002
呢套唯美最高主義同主角無敵論係睇到我想作嘔的...

要正正經經打外星人O既而家最好應該係FALLING SKIES

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 10:50 AM   #28
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
其實單純D睇, 我細過個陣識咩春美帝主義, 其實單純以主角必勝、地球打外星人去睇, 呢套真係唔錯
炸白宮個下條粗LASER幾震撼

後來玩越南大戰X都有致敬
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 10:59 AM   #29
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Rance 查看文章
當年真係好鍾意睇呢套,雖然人大左睇得戲多就覺得D劇情好兒戲...
最鍾意係個阿伯神風攻擊枝砲o個幕...
阿伯那幕最感動+2

雖然劇情真是很多BUG,不過娛樂性也是不錯啦,續集還是有點興趣看的

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 11:41 AM   #30
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
大美國主義最棒啊,比大中國主義易入口同好味多了
起碼你相信外星人入侵美國係救到你多過洪水浸地球坐MADE IN CHINA方舟竟然唔會爆炸

此篇文章於 12-22-15 02:32 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 02:29 PM   #31
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
大美國主義最棒啊,畀大中國主義易入口同好味多了
起碼你相信外星人入侵美國係救到你多過洪水浸地球坐MADE IN CHINA方舟竟然唔會爆炸
弊,呢套同《2012》都係Roland Emmerich監製,但拍緊後者時Emmerich已經開始狂唱好強國。我哋係咪應該期待佢呢套續集美帝回天乏力,要靠強國嘅山寨病毒先可以突擊外星人嘅防火牆?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 02:35 PM   #32
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
同虫國人講外星人可以壯陽生頭髮,再送佢地上敵艦食哂佢地就可以解救地球了

舊 12-22-15, 09:35 PM   #33
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實單純D睇, 我細過個陣識咩春美帝主義, 其實單純以主角必勝、地球打外星人去睇, 呢套真係唔錯
炸白宮個下條粗LASER幾震撼

後來玩越南大戰X都有致敬
淨係美國總統也揸戰機打外星人,已經覺得好正、好燃!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-15, 08:19 AM   #34
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
淨係美國總統也揸戰機打外星人,已經覺得好正、好燃!
如果無記錯, 當時總統係克林頓, 後生時都係空軍機師. 套戲其實借左佢個background黎用. 好正
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-15, 02:38 PM   #35
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: gingq7 查看文章
"地球電腦病毒毒外星飛船" <<< 如果我無記錯, 其實唔算係100%地球電腦病毒, 佢係有拎隻外星人戰機去研究的, 知道外星人個電腦系統唔出奇, 之於一個人類點解可以聰明到睇得明外星人電腦語言就睇古唔好駁古了, 隻病毒應該理解為"一隻由人類寫成的外星電腦語言病毒"
你記錯, 佢地隻外星飛船研究幾十年都研究唔到D乜. 送上去果隻病毒係純地球野.

舊 04-26-16, 08:53 PM   #36
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
咁多年後隻飛碟設定唔再係一隻碟咁簡單
仲多左重力武器

https://www.youtube.com/watch?v=g5K0lKrebqg
https://youtu.be/LbduDRH2m2M
https://www.youtube.com/watch?v=RfJgT89hEME

原來上集51區個博士無死到

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)

此篇文章於 04-26-16 08:57 PM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 12:07 PM   #37
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002

舊 04-27-16, 03:44 PM   #38
wing
格鬥低手

地球方面的戰力都太過科幻化, 脫離哂現實, 冇咩投入感.

舊 04-27-16, 11:46 PM   #39
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: wing 查看文章
咁上集已偷了外星戰機,二十年後的今天如果唔科幻化,反而有點說不通!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-16, 07:02 AM   #40
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: wing 查看文章
依家都無咩現實可言架LA, 拍得第2集都預左佢神化黎玩...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-16, 08:22 AM   #41
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
正常喎,咁多外星科技留係度,仲有d可能保存得好好
唔拎黎硏究先奇

舊 04-28-16, 08:38 AM   #42
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
上集臨尾堆鐵餅全部就咁跌晒落黎

第二集人類科技居然無直接去到halo果種等級我覺得已經唔夠誇張(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-16, 08:48 AM   #43
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
咁上集已偷了外星戰機,二十年後的今天如果唔科幻化,反而有點說不通!
我都明, 其實佢科幻化我都覺得係講得通.....不過我個人就情願佢貼近現實一d.

舊 05-02-16, 10:02 AM   #44
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
上集臨尾堆鐵餅全部就咁跌晒落黎

第二集人類科技居然無直接去到halo果種等級我覺得已經唔夠誇張(?
唔HALO都至少PRE-JUDGEMENT DAY O個種程度啦

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 07:16 PM   #45
ahleung
The One
Bannnned

今晚明珠做第一集
舊 06-23-16, 12:53 PM   #46
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
仲有第三集

舊 06-23-16, 01:08 PM   #47
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: koala 查看文章
-----
一入黎就中左劇透.......
舊 06-23-16, 01:26 PM   #48
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
整體來講算係不過不失,有致敬位不過冇經典位
有噁心位,一睇大家就明(望向隔離套變壓器)
算幾快入戲
一開始射第3方既時候都估到,即時心諗搞清楚先啦,係唔係都攻擊..
之後仲要慶祝,成班都傻,有乜好慶祝?
最後不出所料
犯駁位就係唔知女王咁急想捉第3方做乜,根本慢慢打已經羸左,地球都唔會有能力送走第3方
完全係為左被殺而自己上陣,導致ENDGAME都咁兒戲

舊人物一堆都出左場,WILL SMITH咁就交代左
男主打外星人明顯係致敬

下集應該走唔甩

此篇文章於 06-23-16 01:29 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 05:14 PM   #49
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實個波波好明顯科技力高過堆触手幾個次元點解會打輸要靠垃圾人類黎救

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 05:25 PM   #50
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
今晚去睇,而家已經中左透...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] HITMAN (2016) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 95 11-13-18 01:57 PM
[PS4] 人喰いの大鷲トリコ | The Last Guardian | neo 電視遊戲討論版 498 03-18-18 02:38 AM
FS : 全新 XBOX ONE 220V DAY ONE + 3隻 DAY ONE GAMES tntslayer 買賣專區 0 12-04-13 02:37 PM
吹水專區 2016《》 ★星人44★ 吹水專區 1000 07-09-13 04:50 PM
[西片] ID Forever (Independence Day 2) Kain 電影版 5 07-03-13 10:54 AM

現在的時間是 08:42 AM

手機版 | APP版