Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-09, 05:11 PM   #26
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
會唔會係怕野沢女仕頂唔住,所以攪住50集,然後再算......?
不過12集都打到呢度,其實50集完埋斯路應該無咩問題......??
去埋布歐就真係難D啦......
但係娜美星o的劇情都幾豐富...
要講埋斯路好似好趕咁

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-09, 07:50 PM   #27
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
就快打完比達,娜美星篇會唔會有個新OP?

舊 06-29-09, 08:53 PM   #28
ftime
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2009
唔知有冇攪錯, Blu-Ray只有49, DVD50!!!>>
>>
Blu-Ray: 1(3)+ 4Box (Box1-3各有12, Box410)>>
DVD: 17 (1-16卷各有3, 17卷有2)>>
>>
http://www.happinet-p.com/dragonball/#contents>>
ftime 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-09, 01:14 AM   #29
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
係唔係唔受歡迎???
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-09, 01:44 AM   #30
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
係唔係唔受歡迎???
可能係.....
唔係點解會原先話有100集縮返得50集

俾我都頂唔著啦D畫面咁樣
唔好話1080P, 480P我都頂唔著
宜家D小朋友睇慣D靚畫面更加唔駛講

重新畫過咪好囉
全世界咁多DB Fans
賣版權一定大把人要
一定唔會蝕
都唔知 Di乜野gital

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-09, 01:47 AM   #31
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
唔係wo~~
我覺得幾好睇wo,幾乎集集都追
我細路直情一到星期日就吹我 黎即睇
講真,如果重畫到好似OP果隻咁
我真係情願唔重畫

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-09, 12:57 AM   #32
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mario0606 查看文章
唔係wo~~
我覺得幾好睇wo,幾乎集集都追
我細路直情一到星期日就吹我 黎即睇
講真,如果重畫到好似OP果隻咁
我真係情願唔重畫
我同你唔同,如果同op一樣質素ge畫我會感動到喊

舊 07-01-09, 12:41 PM   #33
ajnakata
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
其實大家有冇留意到, 當有新畫面時, d畫風/質十分差+走樣, 好似d小朋友用小畫家畫畫一樣
ajnakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-09, 01:56 PM   #34
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: ajnakata 查看文章
其實大家有冇留意到, 當有新畫面時, d畫風/質十分差+走樣, 好似d小朋友用小畫家畫畫一樣
係!每集都有1、2格新畫面
硬係覺得怪怪的

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
我同你唔同,如果同op一樣質素ge畫我會感動到喊
其實講錯左,應該話中場廣告果D
果D人我覺得有D走樣

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 07-02-09, 09:47 AM   #35
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ajnakata 查看文章
就翻果時d畫功o掛,不過就得唔好咁解

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-09, 09:47 PM   #36
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

之後都好難睇到悟空打到咁絕望

歡迎曼聯迷進入討論

舊 07-05-09, 10:00 PM   #37
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
之後都好難睇到悟空打到咁絕望
放心
仲有幾次..(劇場版都好多次打到咁絕望)
一次是打菲利,發現自己全力都打不勝使用50%實力的菲利
一次打19號,心臟出事連變身都解除左
最後打小布歐,超3解除,比達重傷,肥布歐苦戰快死
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-09, 10:07 PM   #38
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: adrian_shum 查看文章
放心
仲有幾次..(劇場版都好多次打到咁絕望)
一次是打菲利,發現自己全力都打不勝使用50%實力的菲利
一次打19號,心臟出事連變身都解除左
最後打小布歐,超3解除,比達重傷,肥布歐苦戰快死
每一次都唔夠今次咁絕望...

菲莉時仲有巨大元氣彈
殺唔到之後就即刻變超西屈機

19號即刻暈o左
又有藥

布歐時比達超快就諗到點解決

打比達係打到手斷腳斷....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 07-05-09, 10:32 PM   #39
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
今集正爆, 節奏控制得唔錯, 好緊張
真係咁多年之後睇番都一樣咁正

舊 07-05-09, 11:26 PM   #40
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章

菲莉時仲有巨大元氣彈

19號即刻暈o左
又有藥

係今次打比達先有咁絕望.

之後幾次都有伏筆話有解決方法.

淨係打比達冇.就算繼續界王拳都唔夠打.呢下有絕.

打比達拳拳到肉真係幾好睇.

打菲利打斯路兩邊都好似打緊鐵板咁.

此篇文章於 07-05-09 11:29 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-09, 12:06 AM   #41
加瑪
奧脫福的一條小草

o岩o岩先睇....
比達o的呻吟聲好恐怖....

舊 07-06-09, 10:47 AM   #42
維他仔
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDvitason_1019
事隔多年,見到猩猩比達唔爆衫都重係覺得好神奇!

舊 07-06-09, 11:18 AM   #43
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 維他仔 查看文章
事隔多年,見到猩猩比達唔爆衫都重係覺得好神奇!
之後無閒著果時有講過件戰鬥服好有彈性

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-09, 11:34 AM   #44
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章

菲莉時仲有巨大元氣彈

19號即刻暈o左
又有藥

但係超西要犧牲無限
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-09, 01:38 PM   #45
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: Sar8 查看文章
但係超西要犧牲無限
之但係一死之後就變超西
都唔得閒絕望
爆怒mode就有

舊 07-19-09, 08:48 PM   #46
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

比達真係屈機既存在,
食完悟空4倍界王拳既龜波氣功+比人斬斷條尾+食元氣彈+比人用刀直擊+比悟飯大猩猩壓落去
都仲可以爬...

歡迎曼聯迷進入討論

舊 07-19-09, 09:11 PM   #47
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
比達真係屈機既存在,
食完悟空4倍界王拳既龜波氣功+比人斬斷條尾+食元氣彈+比人用刀直擊+比悟飯大猩猩壓落去
都仲可以爬...
王子可不是浪得虛名

打斯路最後都係靠佢架

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-09, 11:51 PM   #48
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: GN00508771 查看文章
王子可不是浪得虛名

打斯路最後都係靠佢架
打布歐都係啦

舊 07-19-09, 11:54 PM   #49
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: GN00508771 查看文章
王子可不是浪得虛名

打斯路最後都係靠佢架
一向都覺王子好強可惜悟空主角屈機

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-09, 12:17 AM   #50
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
今集有d攪笑,無限要感覺比達嘅邪氣出招
本身無問題,不過動畫入面比達正在原地出緊連續energy彈打緊悟飯
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Dragon Ball the Movie romrom2004 手提遊戲機討論版 146 04-25-09 09:09 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM
DRAGON BALL AF neo2046 日本動漫畫討論版 8 06-03-05 02:25 PM
[Wsc] Dragon ball ShanTou 手提遊戲機討論版 7 11-24-03 12:34 AM

現在的時間是 09:26 PM

手機版 | APP版