Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-22, 11:26 PM   #251
terrycat
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
啲牌淘佬有

之前NIER 2B都有諗過買但唔知啲質素點
例如啲圖會唔會唔清同放耐咗退色問題所以冇買
我最怕唔清,不過又唔係太費買黎睇下咩質素先
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-22, 11:38 PM   #252
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: sugoteam 查看文章
啲立牌我朋友送,我都唔知道佢喺邊度買。

另外想問師道的指導委託,我做完三個指導之後,跟住冇再有其他委托,咁仲有三個指導要點做埋落去?
由手機版發出
按章節或殖民地好感動吧

第五章至六章頭 劇透感想

1) 係完全感覺唔到主角為何鍾意上女主
2) 主角突然充滿感情,先前章節仲冇乜特別感覺
3) N的時間線係一直落去,每次重新都保有save
4) 雖然話Z係黑手,但係由N選擇,
5) 開頭見M流淚,之後駁返有解釋得到,完全可以接受
6) 咁樣算不算是NTR?
7) 其實第1至5.5章都冇講乜啲人背景XD,好似主角個金毛FD只出完一格回憶就算XD,結果一大堆塞入5章尾同6章頭,有排睇
8) 暫時覺得遊戲最最最最失敗是沒有完全效果音,好多地方應該要有效果音卻完全被忽略,例如果機械人變形,突然以為N年前亞視第一次播變形金剛一樣感受
9) xeno世界真係有太多男人因為自己女人死咗而變得不正常,今次的N又令人諗起某個力之求道者

舊 08-09-22, 05:49 PM   #253
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
遊船河拎到個融合arts加100%傷害
63拎隻44試刀
鎗手一下半行血冇咗
仲要唔係打背arts

啲錢除咗响素材機㩒下素材出嚟外依家冇用過
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-22, 12:31 AM   #254
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
見到有人post smash打到999999.....

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-22, 01:23 PM   #255
RPG之鬼

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

大置上見到是打飛後進行連擊

英雄 -> 泰因(減防) -> 蘭茲(加攻) -> 諾亞/聖奈 -> 合體

基本上以泰因進行每次的最後一擊可以儲到TP過百,保守起來2600000一定打到出嚟(角色裝備職業亂配)
依家去到第7章見女王,主角團有LV 7X,打boss(LV4-5X)可以未扣到火前已經可以一個chain OK一個

此篇文章於 08-10-22 02:50 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-22, 04:28 PM   #256
terrycat

依家最後一章 打 3隻冠名隊LV66 死左好多次先過到 (困難)

要追高傷都係浮空起步 ,最重要都係要落得到個破防

想賺素材/封憤怒狀態就爆裂

人地話星輝都可以做一拳超人
暫時冇睇到點樣做..飾品都仲未知邊一個最有效率 (唔計浮空特效/猛擊追傷)
近期先發現地下aoe buff 最多好似4個在場(計埋俾對面灼傷個個)
舊 08-11-22, 10:01 PM   #257
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

唔知會唔會改呢

SMASH

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-22, 10:27 AM   #258
longlung
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDinteroy
XBox Live Gamertaginteroy
引用:
作者: terrycat 查看文章
我最怕唔清,不過又唔係太費買黎睇下咩質素先
自己整搵人噴好過
longlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-22, 10:31 AM   #259
野良猫
肥倫

引用:
作者: longlung 查看文章
自己整搵人噴好過
5mm亞加力
反貼托白die cut
咩價位?
舊 08-12-22, 10:41 AM   #260
longlung

引用:
5mm亞加力
反貼托白die cut
咩價位?
做UV好過貼 正面打背面打都得
價錢要睇個量
舊 08-12-22, 02:39 PM   #261
RPG之鬼

有啲後悔揀咗短髮...雖然playback可以揀長髮...

舊 08-12-22, 03:39 PM   #262
huilok

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
系統選項有得隨時轉
huilok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-22, 04:46 PM   #263
longlung

引用:
長髮加"雅楽士" 成個藏馬咁
舊 08-16-22, 04:01 PM   #264
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
想問問爆機之後既二周目,其實有無咩新野?

整體感覺,今次既敵方既存在感都好弱,影薄,打爆左都對敵角無乜印象

舊 08-16-22, 04:20 PM   #265
野良猫
肥倫

引用:
作者: lunn 查看文章

整體感覺,今次既敵方既存在感都好弱,影薄,打爆左都對敵角無乜印象
https://gamewith.jp/xenoblade3/article/show/354046
唔怕被劇透追加兩隻英雄係乜嘅可以睇

我都打到去最後BOSS嘅情節路上
走番去清啲支線同開埋英雄們啲升級任

此篇文章於 08-16-22 04:24 PM 被 野良猫 編輯。
舊 08-16-22, 04:48 PM   #266
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:

睇左個冇劇透review, 佢話爆機都仲有好多野未交代
我估好似2代咁, 用個dlc黎解釋返掛
可能人多嘅關係, 今集主角們異常強大, 可能因為咁會覺得敵人好渺小

ps. 打到第4章清緊支線同英雄任, 但唔小心上到lv 5x了, 已經唔敢去營地加埋果幾個lv

此篇文章於 08-16-22 04:54 PM 被 ELT 編輯。
ELT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-22, 05:18 PM   #267
野良猫
肥倫

話說玩到第七章先儲夠99枚金幣,即刻去整咗取消攻擊加75%傷害
舊 08-16-22, 05:18 PM   #268
RPG之鬼

引用:
作者: ELT 查看文章
睇左個冇劇透review, 佢話爆機都仲有好多野未交代
我估好似2代咁, 用個dlc黎解釋返掛
可能人多嘅關係, 今集主角們異常強大, 可能因為咁會覺得敵人好渺小

ps. 打到第4章清緊支線同英雄任, 但唔小心上到lv 5x了, 已經唔敢去營地加埋果幾個lv
第7章尾不知不覺8X小時LV78,依家變得好難升級,職業更要唔打特種怪都唔升,就算打LV9X蜘蛛也唔係加好多...

玩到依家突然,真係突然感受到故事表達的意思

引用:
話說玩到第七章先儲夠99枚金幣,即刻去整咗取消攻擊加75%傷害
換咗兩個救人...但又唔裝係身...

舊 08-16-22, 05:26 PM   #269
野良猫
肥倫

引用:
第7章尾不知不覺8X小時LV78,依家變得好難升級,職業更要唔打特種怪都唔升,就算打LV9X蜘蛛也唔係加好多...

玩到依家突然,真係突然感受到故事表達的意思

換咗兩個救人...但又唔裝係身...
睇攻略話太高lv的話職會越難升
所以二週目俾你減lv
舊 08-16-22, 07:02 PM   #270
jason 仔
Crazy Gamer

我都玩到7章尾,清下副任睇下仲有咩玩,而家差一個英雄未搵到

今集係好玩既,但係劇情真係冇咩特別深刻,雖然個人已經覺得比1好

個人排名——2〉3〉1
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-22, 07:47 AM   #271
terrycat

機已爆...尾王唔好死...如果唔係由頭打過包你爆粗
不過好明顯 6,7章趕工feel, 尾王演出/難度都好明顯有設計失誤
最後地圖又細/簡單
後面係幾感人安排得唔錯,想睇happy ending 應該dlc見

睇完個ending 再睇番個opening 先知道一開始已經有伏筆..一開始冇留意過
仲差幾個lv20職任未解..好多故事設定都放晒去支線個度

升LV其實好快..壓低幾個lv 食飯+ 連鎖 打藍色/冠名 攪掂
舊 08-17-22, 07:54 AM   #272
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
機已爆...尾王唔好死...如果唔係由頭打過包你爆粗
不過好明顯 6,7章趕工feel, 尾王演出/難度都好明顯有設計失誤
最後地圖又細/簡單
後面係幾感人安排得唔錯,想睇happy ending 應該dlc見

睇完個ending 再睇番個opening 先知道一開始已經有伏筆..一開始冇留意過
仲差幾個lv20職任未解..好多故事設定都放晒去支線個度

升LV其實好快..壓低幾個lv 食飯+ 連鎖 打藍色/冠名 攪掂
尾王我第一次見都死左,D片完全無得Skip,堅攞命
爆機之後再解埋D英雄LV20任
同埋我都係爆左機之後先真係開始用男主果招拔劍…開幕就用到好似真係幾勁…

舊 08-17-22, 08:08 AM   #273
terrycat

引用:
尾王我第一次見都死左,D片完全無得Skip,堅攞命
爆機之後再解埋D英雄LV20任
同埋我都係爆左機之後先真係開始用男主果招拔劍…開幕就用到好似真係幾勁…
拔劍 bug 一樣既存在, 如果想速刷/ 求爽既可以係咁用...OT 完 開銜尾蛇/復活後又一條好漢
某職開到LV20時更可以一開場就拔劍,

今集有個小失誤就係 你做支線個陣好多時候d LV會偏高拋離主線
變左打主線冇難度,但係又要爆機後先可以降lv
主線圖除左86個隻冠名未打之外 其他經過個推都打晒,某4隻一組既冠名難打到傻
依家打緊X寶珠素材/ 解埋幾個LV20職任
舊 08-17-22, 08:35 AM   #274
野良猫
肥倫

引用:
拔劍 bug 一樣既存在, 如果想速刷/ 求爽既可以係咁用...OT 完 開銜尾蛇/復活後又一條好漢
某職開到LV20時更可以一開場就拔劍,

今集有個小失誤就係 你做支線個陣好多時候d LV會偏高拋離主線
變左打主線冇難度,但係又要爆機後先可以降lv
主線圖除左86個隻冠名未打之外 其他經過個推都打晒,某4隻一組既冠名難打到傻
依家打緊X寶珠素材/ 解埋幾個LV20職任
其實主線偏高唔係問題,打唔贏最多咪繼續主線之後先番去打
問題係有啲支線又易做又多EXP,所以清完後番主線就會發覺LV太高

同埋,今集啲錢到底有乜用……
可以用嚟換下金幣都好,除咗買素材外冇其他用途……
舊 08-17-22, 08:40 AM   #275
terrycat

引用:
其實主線偏高唔係問題,打唔贏最多咪繼續主線之後先番去打
問題係有啲支線又易做又多EXP,所以清完後番主線就會發覺LV太高

同埋,今集啲錢到底有乜用……
可以用嚟換下金幣都好,除咗買素材外冇其他用途……
錢...我到依家除左用黎買 黎解某d任外真係冇用過...d 殖民地item 又廢到唔恨
又唔可以換金/銀幣

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
減價 switch game 異度神劍 $275 刀神 聖劍3 Heaven 買賣專區 9 07-11-20 07:59 PM
賣-全新Switch 異度神劍 異域神劍 Xenoblade Chronicles 2 (日版) marco仔 買賣專區 1 12-08-17 04:01 PM

現在的時間是 07:47 AM

手機版 | APP版