Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-29-19, 07:43 AM   #1551
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
原來光豬都上修過,而家好堅喎,不過我冇ex,但佢最大作用應該都係1下幫全體開盾?以前1個個上盾就冇用

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-19, 10:57 AM   #1552
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
佢個盾係正架,
所以其他盾都唔夠佢好用lo
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-19, 11:03 AM   #1553
ShinDou

但冇ex真化唔到會唔會開出黎個盾廢好多?定70lv都夠唔駛真化?

舊 03-29-19, 11:36 AM   #1554
Gustavi
Crazy Gamer

個盾係睇初期brv 嘛
咁你裝把武器勁d , 初期brv高d實會勁d d.
不過我把EX 都係真化1突, 感覺唔太需要突滿.

---
我對左下專武同我把真1EX , 初期brv差百幾,
淨係講個盾的話, 影響少過初期+170既AF

此篇文章於 03-29-19 11:46 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-29-19, 11:54 AM   #1555
ShinDou

咁洗af仲好喎,定唔駛特別洗,主要有70lv就夠?

舊 03-29-19, 02:10 PM   #1556
Gustavi
Crazy Gamer

冇話夠唔夠既...
靚d咪勁d lo
我冇特別刷AF , 不過有鐘仔得閒都清下咁.
舊 03-29-19, 02:31 PM   #1557
ShinDou

原來我光豬相性專都未凸爆,應該渣住相性先好d?

貓好似又勁番好多,冇料唔中,唔知射唔射ex好

另外個pool冇料中比比ex,但比比好似冇上修冇用?

都係快d打高水晶升左70先,冇70真係廢太多

暫時都係諗住升完落古 貓 光豬再打番之前d活動試下先

舊 03-29-19, 03:04 PM   #1558
Gustavi
Crazy Gamer

免費中齊貓同主人公EX lol

有光戰EX換呀, 你可以諗諗.
舊 03-29-19, 03:20 PM   #1559
ShinDou

但而家最先要真化應該都係打手先?光豬應該70左就夠用唔駛真化?

舊 03-29-19, 03:32 PM   #1560
Gustavi
Crazy Gamer

EX多招攻擊, 長期戰好少少lo.
真滿就我都覺得未有必要,

此篇文章於 03-29-19 05:56 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-29-19, 03:59 PM   #1561
ShinDou

是但用恩惠打左次火風急唔夠快又唔夠分,都係刷共鬥拎石再70左先打了,今次活動都係要升3個恩惠上左70先

舊 03-29-19, 07:51 PM   #1562
ShinDou

3隻恩惠60覺,自己用鐘試下單打共鬥,打左成85ACT得12萬分,而家D版真係難過以前好多,D難度應該係BASE ON覺70 @@

原來打左1次就送5粒高水晶,可以升左70先打了 XD

要升番紅帽,比比太廢了,都唔順便上修

結果今次6隻恩惠都冇隻勁咁﹖係空賊同貓好少少﹖

兩個70紅帽50幾先COMPLETE到 @@ 共鬥雷下人先,唔知會唔會好多人光速閃 XD

今次交換所冇晒石同飛換 @@ 換完D高水晶就收得工 @@

其實防具係咪都要真化埋﹖會加好多攻同BRAVE﹖

今個活動全色高水晶都係得50個,要275先可以覺70喎﹖主線2部3 4章有冇高水晶拎﹖

已經刷完今次活動,得番D肥未換,又試下火風急先

嘩而家超易打 @@ 之前得18萬分,而家打左33萬分,43ACT @@

此篇文章於 03-30-19 12:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-30-19, 01:47 PM   #1563
ShinDou

150難急COSMOS打唔到了,玩晒D技84ACT,打到兩隻狗有隻就黎殺到,俾人秒

得覺61 LV70 3隻恩惠,空賊紅帽都係專0凸,係貓專凸爆,由佢了 XD
舊 03-30-19, 02:05 PM   #1564
Gustavi
Crazy Gamer

cosmos 應該至少都相性專EX 齊啦

防具就我睇佢真左個效果係乜lo

換野要換埋個D換A技AF 個d 野wo
舊 03-30-19, 02:38 PM   #1565
ShinDou

AF都換﹖冇限制冇限換架喎 @@ 我得肥未換咋,仲有POINT淨,DISSIDIA點唔諗住換,水都唔換啦都百幾支,其他果D覺醒石都仲有幾百有D破左千,換唔換都得,反正個個活動都有得換

原來ACE我之前未凸爆專都賣左 @@ 得番0凸EX係度,相性就凸爆左

此篇文章於 03-30-19 02:55 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-30-19, 03:06 PM   #1566
Gustavi
Crazy Gamer

唔係AF,
個ブルームメダル 同 ブルームフラグメント 好緊要

未突滿就一定唔賣啦 =.="
舊 03-30-19, 04:14 PM   #1567
ShinDou

呢兩個換左啦

其實又可能係以前冇中過ACE專,太耐唔記得了 XD

再試將軍COSMOS,開召淨係扣到3分1,太多血,之後俾人1野口爆秒晒 @@ BREAK左佢都冇用 可能要用牌王小醜果D封HP攻﹖但用佢地又應該唔夠力 @@ 是但刷埋將軍拎埋D高水晶 石同飛算 XD

嘩將軍個共鬥易咁多既,低十LV爭咁遠﹖幾野完場,都唔駛召 @@

此篇文章於 03-30-19 04:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-30-19, 06:01 PM   #1568
Gustavi
Crazy Gamer

bash 個隻過幾turn 就吸brv 再全體hp
一係用光戰個盾去擋, 一係用bash 去食.
另外仲要人補血架

個共鬥係好易架, 所以咪話你用低lv都冇人會嘈

急chaos 無恩惠打完
光戰真1突 , ファリス無真, FFT女騎真滿 帶ffcc貓
89action 403146分
舊 03-30-19, 06:43 PM   #1569
ShinDou

頭先我都發現原來果隻會吸晒自己D BRAVE,我個個都留左好多BRAVE所以俾佢1野秒左,不過本身都玩到冇乜技淨,唔係好夠力

海盜淨係上DEBUFF﹖應該冇乜力喎﹖得FFT女騎同光豬打﹖冇因惠夠力咩﹖@@ 女騎都係打幾隻先扣多D,D技次數又唔算多

不過我冇EX,有既話都想用,借FD用兩次全場必疾都好正

將軍都刷完了

次元最果第2層迫人用魔法打,唔知而家堆角夠唔夠 @@

此篇文章於 03-30-19 07:37 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-30-19, 07:57 PM   #1570
Gustavi
Crazy Gamer

咁梗係有齊EX啦.
不過有主人公用番主人公仲好.

今次次元冇時限, 慢慢黎啦
舊 03-30-19, 08:30 PM   #1571
ShinDou

而家冇EX果D真係唔夠用,打勁少少果D都玩晒D技,冇恩惠好易俾人1野滿血秒,第3層打淨1滴奶俾隻8爪魚屈死,已經殺左最煩左邊果隻拆BUFF BRAVE變1

打多次唔出紅帽出CELES就過左,CELES比想像中OK

第4層應該暫時打唔到了,唔俾上DEBUFF,用左9個淨番冇咩人好用 @@ 得6個COIN換唔到EX

FANG 15 180難真係打唔到,大佬1開波上BUFF就打唔入,又冇得封佢,開召又唔夠秒1隻 @@

連11個150難都打唔到 @@ 之後D斷章應該仲難唔駛試﹖

2部主線應該唔會派高水晶﹖好似暫時都冇野夠打咁,又要等新活動慢慢儲高水晶,有排都未覺70 @@

此篇文章於 03-30-19 09:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-30-19, 10:36 PM   #1572
Gustavi
Crazy Gamer

fang boss 要佢上完buff 就拆or 推走曬佢, 如果唔係勁痛.
佢設計上係想你用tidus,
我個時唔想真滿tidus 呢,
就等dnc , 用dnc 打勁輕鬆complete.
------------
佢fang 改開始左最尾係cosmos 難度同chaos難度,
咁之前清斷章個1000石之類就放左係前面個關咁

跟住笛妹係仲難架,
但係最近個幾次好似易左少少, 可能比人嘈太難XD
------------
2部6章hard有真化鋼碎lo
早排可以共闘幫過, 而家完左要自己打了.

此篇文章於 03-30-19 10:40 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-30-19, 10:41 PM   #1573
ShinDou

舞女我冇EX,淨係覺61夠唔夠﹖

見有用落古同CELES試下打落古9又COMPLETE到喎,不過都就黎玩晒D技 @@

終於拎多十個書斷片,而家有多本書了,要諗下真化邊個 @@

係咪應該真化ACE﹖物理用落古,魔法用ACE,其他之後先算﹖

6章HARD果版應該好難﹖

此篇文章於 03-30-19 10:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-30-19, 10:50 PM   #1574
Gustavi
Crazy Gamer

唔知夠唔夠wo,
有時間你可以試試佢,
唔得咪等下再抽到debuff 角先攪.
----
lock 應該都好夠技wo, 個HP+ 又唔太差
話說而家好多時會用HP+ , 唔係一味用技

此篇文章於 03-30-19 10:59 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-30-19, 11:01 PM   #1575
ShinDou

我已經係咁用HP加,係比其他人多好多次技出既,同埋有得插隊好正

原來ACE要真化凸2先有攻中UP喎,冇攻中UP可能廢好多﹖

KUJA就真化凸1已經有攻小UP,但驚唔夠攻,都係等有兩粒鋼先凸ACE @@

諗諗下好似知點解我D人唔知點解廢過人地果D好多,因為我冇咩點打召升人 @@

而家打冰召終於唔駛屈雙CLOUD了,用女騎疾,再出晒D大力人係咁炸就得

此篇文章於 03-30-19 11:58 PM 被 ShinDou 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:48 AM

手機版 | APP版