Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  ... 最後
收藏品討論版>魔神英雄傳討論區
koumaou 06:36 PM 06-12-06
作者: #1plus1#:
有冇油劍?
如果劍油了油,手渣劍時會整甩d色.其實有冇辦法避免?
當年就是這樣令把光龍劍甩色
未油,不過你可以鑽大少少拳頭個窿,等拔劍時唔會刮甩把劍D油。

把劍係軟膠,唔多食油,好易甩,
所以要加倍小心
hattrick 10:02 PM 06-20-06
黑龍角

終於完工

~Sky~ 10:31 AM 06-25-06
koumaou ,想問下龍星丸膊頭ge白色龍爪上唔上到色同畢地??
同埋灌光澤黑底個灌係點ge樣??皆因小弟想砌 thx....
zakkwylde 12:46 PM 06-25-06
where can buy 黑龍角
? how much...!?
細個果陣已經好想買
arsenal620 02:10 PM 06-25-06
作者: 薑餅人Lobo:
香港都有第六界層BOX SET了
昨日(23/02)深水埔福X模型一見,$250
呢間嘢好似都幾出名 , 請問有冇詳細地址 ?
同埋佢係賣日版定行貨版 ?
arsenal620 03:47 PM 06-25-06
作者: redfish:
其實行貨的話, 建議價只係269.9
請問行貨係咪即係
作者: :
#456 chuntaky
個 post 咁 , 右下角個正方形貼紙係銀色 ? 因為我又見過有一款係紅色 , 我唔知紅色貼紙係咪即係日版

~Sky~ 04:14 PM 06-25-06
作者: zakkwylde:
where can buy 黑龍角
? how much...!?
細個果陣已經好想買
荃灣城市廣場3樓日本城隔離
黑龍角$45
但有心理準備d質素....
koumaou 02:08 AM 06-26-06
作者: ~Sky:
koumaou ,想問下龍星丸膊頭ge白色龍爪上唔上到色同畢地??
同埋灌光澤黑底個灌係點ge樣??皆因小弟想砌 thx....
上倒,軟膠黎講算幾食油,
不過撕遮蓋膠紙時會痴甩油,
所以最好做分件。

光澤黑噴罐……用咩俾子都好啦
GUNZE 田宮 都有……
つやあり 就代表光澤色。
zakkwylde 11:50 PM 06-27-06
tmr go try sin...隻黑龍角識唔識分體ga其實-_-大陸version
chuntaky 08:20 AM 06-28-06
作者: zakkwylde:
tmr go try sin...隻黑龍角識唔識分體ga其實-_-大陸version

隻黑龍角係翻曰本版個摸
應該識分體ga
柴崎幸 02:59 PM 06-28-06
而家有兩盒界層boxset賣到好平,價錢大約係$150左右。
arsenal620 10:39 PM 06-28-06
作者: 柴崎幸:
而家有兩盒界層boxset賣到好平,價錢大約係$150左右。
問題
1. 係邊個星界先 ?
2. 售賣地點 ?
3. 日版定行貨 ?
潛水艦ux黑蘇號 11:51 PM 06-28-06
作者: arsenal620:
問題
1. 係邊個星界先 ?
2. 售賣地點 ?
3. 日版定行貨 ?
第六&幻魔"界層"
賊船
日版 (其實2者根本除認証紙外無分別......)
chuntaky 02:07 AM 06-29-06
作者: 潛水艦ux黑蘇號:
第六&幻魔"界層"
賊船
曰版–多一張 DM
SANG2003 02:33 AM 06-29-06
作者: 柴崎幸:
WHERE?!
arsenal620 11:11 PM 06-29-06
作者: chuntaky:
曰版–多一張 DM
DM 係咩 ?
arsenal620 11:13 PM 06-29-06
作者: 潛水艦ux黑蘇號:
第六&幻魔"界層"
賊船
我剛剛用 $780 同人買咗第五至七 加 幻魔星界添
本來只買六、七加幻魔就 $580.00
chuntaky 11:34 PM 06-29-06
DM 係咩 ?
宣傳紙
~Sky~ 12:05 AM 06-30-06
請問bandai出果d復刻同takara出果d有乜分別呀??thx
chuntaky 12:52 PM 06-30-06
作者: ~Sky~:
請問bandai出果d復刻同takara出果d有乜分別呀??thx
bandai 出果d復刻 冇 魔神 news 只有介詔龙神,戰神,空神,幻神 ,龙王,邪虎,雷王
bandai 出龙神,戰神,空神,幻神 ,龙王,邪虎,雷王 , 冇出奸角
約 1998 年 出 , bandai 出
2005 , takara 出
arsenal620 11:11 AM 07-01-06
宣傳紙
你意思係盒 Box set 裏面有一張宣傳紙 , 定係講每隻魔神 (細包裝) 再有一張宣傳紙 + 魔神卡

同埋想問埋 , 你知唔知 第七星界同魔幻星界 生產地是否由日本轉左去中國 ? 所以個盒底唔係寫 Made in Japan , 而係寫 Made in China
~Sky~ 11:10 AM 07-02-06
請問有冇人肯出售韓版魔神英雄傳2(龍神丸等等)呀??
有既話pm我呀唔該
chuntaky 03:54 PM 07-02-06
你意思係盒 Box set 裏面有一張宣傳紙 , 定係講每隻魔神 (細包裝) 再有一張宣傳紙 + 魔神卡

同埋想問埋 , 你知唔知 第七星界同魔幻星界 生產地是否由日本轉左去中國 ? 所以個盒底唔係寫 Made in Japan , 而係寫 Made in China

幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙

第七星界同魔幻星界 生產地是由日本轉左去中國

remarks: 盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d
arsenal620 10:31 PM 07-02-06
幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙

第七星界同魔幻星界 生產地是由日本轉左去中國

remarks: 盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d
幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙 , 但生產由日本轉左去中國 , 咁仲算唔算係日版 ?

盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d << 我覺呀 , 因為我第五至魔幻星界同人一齊買 , 回來先見到第七星界同魔幻星界唔係寫 Made in Japan , 由其係張魔神卡 一比較就覺得好唔同, 仲驚俾人呃左 , 所人問下呢度有冇人知
chuntaky 07:06 PM 07-19-06
幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙 , 但生產由日本轉左去中國 , 咁仲算唔算係日版 ?

盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d << 我覺呀 , 因為我第五至魔幻星界同人一齊買 , 回來先見到第七星界同魔幻星界唔係寫 Made in Japan , 由其係張魔神卡 一比較就覺得好唔同, 仲驚俾人呃左 , 所人問下呢度有冇人知
我舉一個例子
聖衣神話 金色貓紙 係曰版
但所有的神話是 made in china

我通常用証紙來分國家的版本

魔神 boxset 紅色証紙係曰版
銀色証紙 + takara 貼紙 係行版
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  ... 最後

返回主題版面