Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-11, 11:21 PM   #101
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
第一次玩, 仲未掌握的玩法 , 2:1 輸咗比帝國, haha

第一場就有得用魔神之 手, 我以為會跟番個故事...
明明係MSN 教左你 又錄左比你睇點大炒佢地的說

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
不過我真係想問下大家
除左騙對方龍門撲錯方向之外
究竟有冇試過用任何方式射門(唔用必殺技)入波
岩岩我試過特登較2p唔郁黎試
遠射, 單刀, 底線傳中, 一般放直線
全部都比對面keeper接哂
我試過5重頭鎚和後傳射接頭鎚

5重頭鎚
超進攻陣形
風丸 普射 > 擋彈 >另一人頭鎚 > 擋彈 > 重複 >第5人射入
連續頭鎚一次 波的顏色會轉一次 (大約橙>綠>青>黃>紅 >入左)

後傳射接頭鎚
GO&G 衝入禁區正後方 後傳 鬼道立即按B 普射 ,立即按Z 轉GO&G 按B 會用頭鎚打波轉方向 就咁射入

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-11, 11:36 PM   #102
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: pet3 查看文章

5重頭鎚
超進攻陣形
風丸 普射 > 擋彈 >另一人頭鎚 > 擋彈 > 重複 >第5人射入
連續頭鎚一次 波的顏色會轉一次 (大約橙>綠>青>黃>紅 >入左)

後傳射接頭鎚
GO&G 衝入禁區正後方 後傳 鬼道立即按B 普射 ,立即按Z 轉GO&G 按B 會用頭鎚打波轉方向 就咁射入
果陣都未買, 無留心睇嗎
我MSN問你個陣, 其實已經打完了

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-11, 05:33 PM   #103
pet3
The One

引用:
果陣都未買, 無留心睇嗎
我MSN問你個陣, 其實已經打完了
http://www.youtube.com/watch?v=tdgA6...watch_response

記得學

這守門技好好用

還有屬性相克是

風>山>火>林>風

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 07-21-11 09:42 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-21-11, 10:34 PM   #104
CCemi

註冊日期: Dec 2003
引用:

5重頭鎚
超進攻陣形

後傳射接頭鎚
請問點為之擋彈呢
另外試左咁耐...似乎重難過傳空位射波喎

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧

此篇文章於 07-21-11 11:46 PM 被 CCemi 編輯。
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 10:55 AM   #105

打第三大會世界選拔個陣, 點解都係著番雷門的衫, 世界隊服係未要買先得?

另外想問下比賽個陣, 有無得睇敵方守龍係的咩屬性?

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 11:34 AM   #106
pet3
The One

引用:
請問點為之擋彈呢
另外試左咁耐...似乎重難過傳空位射波喎
普射>敵方擋開 但接唔住 ,果波飛番出黎 >再頂頭鎚
---------------------------------
係仲難架......
不過你的問題是仲有無其他方法 .....(不過後傳,即射接頭鎚 ok 好用)

不過動畫你也沒什麼機會看到普射入到,幾百集都不知有沒有10球....(唔計 外星人篇一開始)
還是用招啦

引用:
打第三大會世界選拔個陣, 點解都係著番雷門的衫, 世界隊服係未要買先得?

另外想問下比賽個陣, 有無得睇敵方守龍係的咩屬性?
道具商店購買~再在轉球衣號碼果頁轉

FGO 目標預算

此篇文章於 07-22-11 11:36 AM 被 pet3 編輯。
舊 07-22-11, 01:19 PM   #107
CCemi

引用:
普射>敵方擋開 但接唔住 ,果波飛番出黎 >再頂頭鎚
---------------------------------
係仲難架......
不過你的問題是仲有無其他方法 .....(不過後傳,即射接頭鎚 ok 好用)

不過動畫你也沒什麼機會看到普射入到,幾百集都不知有沒有10球....(唔計 外星人篇一開始)
還是用招啦

道具商店購買~再在轉球衣號碼果頁轉
了解了
回傳撞射我成日接唔到頭鎚
你係射之後技z轉人?但我好似係按c黎轉人..
同埋你迴傳係即射定係儲小小力先射等個波高d?

畢竟鬥必殺技入係呢套動畫既特式..只係我想試下必殺技以外入波既可能性

舊 07-22-11, 02:16 PM   #108
pet3
The One

引用:
了解了
回傳撞射我成日接唔到頭鎚
你係射之後技z轉人?但我好似係按c黎轉人..
同埋你迴傳係即射定係儲小小力先射等個波高d?

畢竟鬥必殺技入係呢套動畫既特式..只係我想試下必殺技以外入波既可能性
Z同C 哪一個是= PS3手製的R1 ?
WII 我一向無留意手製字的.....

總之就轉人啦

後傳 ?
單純>後A(輕力)

FGO 目標預算
舊 07-22-11, 03:25 PM   #109
CCemi

~

引用:
Z同C 哪一個是= PS3手製的R1 ?
WII 我一向無留意手製字的.....

總之就轉人啦

後傳 ?
單純>後A(輕力)
後傳之後射果下都係輕力?
另外lv3電腦果d平衡性都有d問題
一囉波週圍3~4個圓圈等緊你...

舊 07-22-11, 03:31 PM   #110
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
引用:
電腦D 防守技唔出密D 輪到佢地唔洗打
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 03:31 PM   #111
pet3
The One

引用:
輕力
因為要快 ,反正真正射入的是A君

B ----A-敵

A後傳B
B即射 (轉A)
狂按 射門鍵(會變成頭鎚

咁就會有時穿過 敵龍門

FGO 目標預算
舊 07-22-11, 09:22 PM   #112

終於打敗埋王牙, 完成了1周目, 見到多咗個第4大會, 之前個的都有得打番, 咁難度有無唔同到朽

地球不曾為誰停一停

舊 07-22-11, 11:44 PM   #113
CCemi

引用:
輕力
因為要快 ,反正真正射入的是A君

B ----A-敵

A後傳B
B即射 (轉A)
狂按 射門鍵(會變成頭鎚

咁就會有時穿過 敵龍門
但會唔會b射個波太低令到a頂唔到個波呢?

舊 07-23-11, 02:08 PM   #114
pet3
The One

引用:
但會唔會b射個波太低令到a頂唔到個波呢?
頂唔到都可以接力射
反正不扣tp

失敗咪下次~

FGO 目標預算
舊 07-23-11, 02:44 PM   #115
Gashapon™

第4大會第二場已經打唔贏,電腦d龍tp補得咁快,點磨
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 09:22 PM   #116
pet3
The One

引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
第4大會第二場已經打唔贏,電腦d龍tp補得咁快,點磨
不斷射lv 1-2 哂佢地tp
-----------------------
我想問有 the 地球這招嗎 ?

FGO 目標預算
舊 07-23-11, 10:45 PM   #117
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
大家覺得隻game質素如何?評價怎樣呢?
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 11:12 PM   #118
清清清清

d必殺技做得幾好,鐘意睇套野,玩落真係幾有feel
個人覺得整體遊戲性都幾好
有人一齊玩對戰既話,又有心機升多d唔同人,砌多d唔同隊
耐玩性都ok
-------------------------
唯一不滿go 除左天馬其他唔係好掂
舊 07-23-11, 11:46 PM   #119
CCemi

我想知有冇得某角色配其他必殺技呢

舊 07-24-11, 12:09 AM   #120
konoka
Junior Member

引用:
不斷射lv 1-2 哂佢地tp
-----------------------
我想問有 the 地球這招嗎 ?
有,地上最強雷門元堂&豪哥再加日本代表吹雪100%之後會出

E招用2隻元堂+2隻吹雪再加豪哥輪住黎出屈電腦機

-----------------------------------
引用:
作者: ヂユレア 查看文章
大家覺得隻game質素如何?評價怎樣呢?
隻GAME都OK好玩的...
只係覺得4個大會D TEAM只係抽重要果幾隊或者炒埋一隊,唔夠多球隊搞到好快玩完唔夠喉
可能隻game個賣點放左o係同人互動果方面,o係單人玩e方面做得唔多夠
但儲好感度開必殺技e一點就加番對e隻game的耐玩度
唔知會唔會有新一集,感覺上隻game有d唔完全咁
konoka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-11, 01:03 AM   #121
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
引用:
作者: 清清清清 查看文章
d必殺技做得幾好,鐘意睇套野,玩落真係幾有feel
個人覺得整體遊戲性都幾好
有人一齊玩對戰既話,又有心機升多d唔同人,砌多d唔同隊
耐玩性都ok
-------------------------
唯一不滿go 除左天馬其他唔係好掂
引用:
作者: konoka 查看文章
有,地上最強雷門元堂&豪哥再加日本代表吹雪100%之後會出

E招用2隻元堂+2隻吹雪再加豪哥輪住黎出屈電腦機

-----------------------------------

隻GAME都OK好玩的...
只係覺得4個大會D TEAM只係抽重要果幾隊或者炒埋一隊,唔夠多球隊搞到好快玩完唔夠喉
可能隻game個賣點放左o係同人互動果方面,o係單人玩e方面做得唔多夠
但儲好感度開必殺技e一點就加番對e隻game的耐玩度
唔知會唔會有新一集,感覺上隻game有d唔完全咁
Thx.

咁如果single play個story mode...襟玩嗎!?
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-11, 01:09 AM   #122
清清清清

引用:
作者: ヂユレア 查看文章
Thx.

咁如果single play個story mode...襟玩嗎!?
純爆機黎計,好唔襟玩
舊 07-24-11, 03:47 AM   #123
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
我好鐘意閃電,玩落真係幾好玩~
出招跟足TV同NDS一樣~有動畫睇~有配音更正~XD!
目標係將自己隊既人加爆能力值~
第4大會,會將全部敵人LV拉到都幾高下,好多AABB,幾有挑戰性~
如果要養人,隻GAME真係幾耐玩~
如果想玩挑戰難度,你可以玩3星既試合比賽~
我包你會玩到爆粗......因為電腦太勁,聽說有人開左金手指都打唔過......
自己要組成最強球隊的確要花唔小時間~
以HK 36X尼講隻GAME算係耐玩~
但如果只係為爆機,咁可能唔係咁適合你啦~

E加希望佢好似網王咁出完最強隊伍之後出追仔系列既GAME~
我包佢出左一定大賣~

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~

此篇文章於 07-24-11 03:50 AM 被 蚊蚊 編輯。
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-11, 11:40 AM   #124
CCemi

打3星電腦其實唔係真係咁難..(只有對王牙個keeper我除左屈傳空位入到佢波未搵到必殺技入到係較難打)
唔難但好煩同頽...好似打3星最初果隊雷門咁..我方一囉波對面n個圈等你..跟住佢地一囉到波(前後場)
就lv1必殺技射門加解圍...

舊 07-24-11, 12:08 PM   #125
清清清清

引用:
打3星電腦其實唔係真係咁難..(只有對王牙個keeper我除左屈傳空位入到佢波未搵到必殺技入到係較難打)
唔難但好煩同頽...好似打3星最初果隊雷門咁..我方一囉波對面n個圈等你..跟住佢地一囉到波(前後場)
就lv1必殺技射門加解圍...
無1 LV守門技果D 龍門一個唔覺意真係俾佢磨走條tp
玩玩下真係用得落手既龍門少得濟,多返d實用d既龍門會好d

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Strikers 1945 Plus imgahou 手提遊戲機討論版 1 12-19-08 07:46 PM
Mario Strikers Charged 討論及約戰區 martinyau1979 攻略及心得交流區 310 03-22-08 12:34 PM
[Wii] Mario Strikers Charged N0T51B 電視遊戲討論版 123 09-19-07 03:39 PM
[CW23 - Q7]At Will - MAGIC GIRL STRIKER (Nanoha StrikerS 本) 隨星夢意 Cosplay同人MIX討論區 9 02-20-07 12:38 AM
[NDS]Guilty Gear Dust Strikers neo2046 手提遊戲機討論版 53 08-31-06 02:38 AM

現在的時間是 06:57 PM

手機版 | APP版