Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>[香港人權民主法]兒子生性欲強化國民認同回國團聚,林母倍感安慰 / 張宇人不想禍及妻兒
wing 09:50 PM 12-03-19
作者: sugihara:
佢地唔係蠢,係做唔到
佢地知道全世界9成共產國家都死喺民主制手上
除咗打到香港人收皮變返早幾年咁用假兩制呃美國
佢無第二條路行

而家只會有兩個結果
1係中國共產輸出全世界,回到80年代頭
2係共產黨俾八國聯軍收皮
幾十年前行過第一條路, 結果係姑息養奸, 依家全球最強大佬訓醒左, 佔哂道德高地, 聯合埋唔知幾多個受緊威脅的國家一齊郁手, 仲點會俾你行番第一條路? 百國聯軍未必有, 但睇怕一定唔只八國.
sugihara 10:04 PM 12-03-19
作者: wing:
幾十年前行過第一條路, 結果係姑息養奸, 依家全球最強大佬訓醒左, 佔哂道德高地, 聯合埋唔知幾多個受緊威脅的國家一齊郁手, 仲點會俾你行番第一條路? 百國聯軍未必有, 但睇怕一定唔只八國.
但係中國而家識用銀彈,
就算要人民食樹皮都億億聲咁收買非洲同太平洋島國,
民主政府一來要顧國民,二來周期得5到到10年,
其實拖太耐係比較不利
wing 10:22 PM 12-03-19
但係中國而家識用銀彈,
就算要人民食樹皮都億億聲咁收買非洲同太平洋島國,
民主政府一來要顧國民,二來周期得5到到10年,
其實拖太耐係比較不利
銀彈唔係依家先用, 係用左好多年了.

細國冇咩可以輸, 真係會俾你收買到. 但大國就另一回事了, 依家睇到你包藏禍心, 點知自己的商界政壇學界有幾多人已經俾你收買左? 絶對係心腹大患, 依家有哂道德高地, 群起而攻落水狗有哂理由有哂勝算, 仲點會放虎歸山?
sugihara 11:16 PM 12-03-19
銀彈唔係依家先用, 係用左好多年了.

細國冇咩可以輸, 真係會俾你收買到. 但大國就另一回事了, 依家睇到你包藏禍心, 點知自己的商界政壇學界有幾多人已經俾你收買左? 絶對係心腹大患, 依家有哂道德高地, 群起而攻落水狗有哂理由有哂勝算, 仲點會放虎歸山?
中共有兩個優勢,佢亦好識得用
一係UN,所以佢狂收買小國,主要對付德國呢類左膠,要佢地突破UN框架同叫香港人罷工差唔多難度
二係滲透,呢個真係好彩,香港人靠地理位置,屎忽撞棍開咗國際線,搞到韓國魚、小粉紅、抖音等等現晒形,呢樣新疆根本做唔到,所以話咩只撐香港唔撐新疆,完全唔係因為虛偽

總之唔好輕敵,形勢可以一下子變好,亦可以一下子變壞
wing 12:16 PM 12-04-19
中共有兩個優勢,佢亦好識得用
一係UN,所以佢狂收買小國,主要對付德國呢類左膠,要佢地突破UN框架同叫香港人罷工差唔多難度
二係滲透,呢個真係好彩,香港人靠地理位置,屎忽撞棍開咗國際線,搞到韓國魚、小粉紅、抖音等等現晒形,呢樣新疆根本做唔到,所以話咩只撐香港唔撐新疆,完全唔係因為虛偽

總之唔好輕敵,形勢可以一下子變好,亦可以一下子變壞
暫時個勢仲係好好.

最新跟隊國家係一帶一路意大利~
david 01:03 PM 12-04-19
暫時個勢仲係好好.

最新跟隊國家係一帶一路意大利~

遲醒,都好過唔醒或者醒唔到O既又。非洲O個O的就無得救O架喇。

返回主題版面