Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-20, 12:20 PM   #751
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
其實可以去到幾多部?7部?
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 12:27 PM   #752
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: stephen1980 查看文章
其實可以去到幾多部?7部?
FF7只有3部......

舊 04-12-20, 12:31 PM   #753
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: darkvolver 查看文章
第二集應該去到邊到停?艾利絲應該差不多。

Sent from my iPhone using Tapatalk
好難 estimate
第一部都加咗唔少劇情落去
第二部如果都加返咁多劇情落去嘅話可能未必或者啱啱去到 Aerith 死
不過我都係估吓㗎啫

舊 04-12-20, 12:42 PM   #754
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Marco 查看文章
好難 estimate
第一部都加咗唔少劇情落去
第二部如果都加返咁多劇情落去嘅話可能未必或者啱啱去到 Aerith 死
不過我都係估吓㗎啫
Aerith 唔死.....成個故事係 "真" remake......要當獨立作品..

舊 04-12-20, 01:00 PM   #755
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
可以賣到今日,真係不容易。寶源倉都幾大下。
Sent from my iPhone using Tapatalk
平時儲開ns黎炒緊係大

另外唔知點解台灣都好多遲出貨

引用:
第一部未出之前,野村今年年初已經透露過第二部其實已經開始咗開發
我估快嘅話明年應該會有
你咁睇少se嘅delay能力
轉ps5你當佢重新整隻啦⋯
希望ps5可以玩晒成個故事會好少少

此篇文章於 04-12-20 01:03 PM 被 qwe 編輯。
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 01:06 PM   #756
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
Aerith 唔死.....成個故事係 "真" remake......要當獨立作品..
平行世界啫
不過我自己希望佢死
佢唔死,劇情就唔夠深刻

舊 04-12-20, 01:09 PM   #757
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: qwe 查看文章
你咁睇少se嘅delay能力
轉ps5你當佢重新整隻啦⋯
希望ps5可以玩晒成個故事會好少少
哈哈,為求最高質素,到最後我今次點都會收一次 PC 版

舊 04-12-20, 01:13 PM   #758
darkvolver
頹冗

引用:
平行世界啫
不過我自己希望佢死
佢唔死,劇情就唔夠深刻
到時第2集分開出﹕SE發到你

FF7 - ver.2 A (死)
FF7 - ver.2 B (不死)

舊 04-12-20, 01:19 PM   #759
stephen1980
Game Master

希望可以加返電影版部車,同7把劍落去
由手機版發出
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 02:28 PM   #760
darkvolver
頹冗

終於完成第5區支線任務,等陣可以玩主線。

第5區支線任務有粒藍石可以混合元素石加魔攻,真係幾重要。教堂黃石係加血消毒,大家有時間可以去拿。

舊 04-12-20, 02:42 PM   #761
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
平行世界啫
不過我自己希望佢死
佢唔死,劇情就唔夠深刻
當年會希望佢唔死,但依家就寧願佢 KEEP 返死呢個結局
如果唔係 zack 就變左孤寧寧一個

仲記得當年試過傳聞咁玩,一路唔 save 打落去,咁去到換碟條片會變左 ...
唔經唔覺原來廿年前 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 03:05 PM   #762
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
終於打爆
想知FF7成個故事有咩方法
之前未打過FF7

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 03:17 PM   #763
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
平行世界啫
不過我自己希望佢死
佢唔死,劇情就唔夠深刻
等於問:芙蕾, 史代拉唔死得唔得

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 03:22 PM   #764
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: DC 97 查看文章
終於打爆
想知FF7成個故事有咩方法
之前未打過FF7
FF7:Crisis Core
FF7本編
FF7AC <<電影
Youtube上應該可以找到全部情報

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 04:35 PM   #765
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: harakuma 查看文章
等於問:芙蕾, 史代拉唔死得唔得
芙蕃唔死演唔到落去

另外穆唔死已經係人版
舊SEED 穆死左起碼值80分以上
唔死即場跌WATT
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 05:07 PM   #766
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: izumo 查看文章
芙蕃唔死演唔到落去

另外穆唔死已經係人版
舊SEED 穆死左起碼值80分以上
唔死即場跌WATT
男既死唔死都唔太重要, 係d女女死既會令人憐惜d咁,

日升D片實要死D女角先得既, FF7之後好似都無再死女主角

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 05:13 PM   #767
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
今日先開game,啱啱打到去第五貧民窟,D畫面靚到唔覺自己打緊機,似睇緊戲
唯一不滿係地圖唔可以換人,要一直望往雲哥個屁股

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 05:21 PM   #768
darkvolver
頹冗

引用:
作者: casio 查看文章
今日先開game,啱啱打到去第五貧民窟,D畫面靚到唔覺自己打緊機,似睇緊戲
唯一不滿係地圖唔可以換人,要一直望往雲哥個屁股
老友你個口味bb

舊 04-12-20, 05:32 PM   #769
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
FF7本編
FF7AC <<電影
仲有BC同DC

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 06:35 PM   #770
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
FF7本編
FF7AC <<電影
我覺得要明個主線最基本就係CC+本編

舊 04-12-20, 07:03 PM   #771
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
好耐無上GAF了
點都要上下水, 我係cloud

其實有時都會係GAF 做CD ROM 睇下GAME版既資訊

我都就尾聲, 去到Ch16了

今集真係玩果份情意結者.....

年紀大, 個視點搞到我玩陣就要休息

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 07:16 PM   #772
darkvolver
頹冗

引用:
作者: cloud 查看文章
好耐無上GAF了
點都要上下水, 我係cloud

其實有時都會係GAF 做CD ROM 睇下GAME版既資訊

我都就尾聲, 去到Ch16了

今集真係玩果份情意結者.....

年紀大, 個視點搞到我玩陣就要休息
我都係打一陣要停下,隻game係要時間磨下...

現在還是ch8準備繼續打主線。

舊 04-12-20, 07:18 PM   #773
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
唔係好明 weapon reset,即係個 weapon d 技係 random 出,唔岩用就搵個靚仔 reset 睇下再出 d 乜技?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-20, 07:38 PM   #774
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔係好明 weapon reset,即係個 weapon d 技係 random 出,唔岩用就搵個靚仔 reset 睇下再出 d 乜技?
由手機版發出
應該係reset 武器點數

舊 04-12-20, 07:41 PM   #775
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
武器技能應該fix死吧, reset 應該對前中期升錯技有用, 後期應該乜都升爆架啦.......
返而我想知加屬性攻擊力係咪加魔攻?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 04:58 PM

手機版 | APP版