Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-11, 04:21 AM   #1
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
鐵甲鋼拳 Real Steel[HD]

http://www.youtube.com/watch?v=yf8jaOvjipA&NR=1
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 12:31 PM   #2
大粒麥
God of Gamer
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
狼人教robot打牶

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...

此篇文章於 10-08-11 05:26 PM 被 大粒麥 編輯。
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 12:16 AM   #3
bear007

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
柔王丸??

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 01:08 AM   #4
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
會想入場睇, 但 robot 設計麻麻地, 最怕係故事太兒童向…

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 03:18 PM   #5
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
甜到漏的合家歡電影;整套戲的過程及結局,都有很重ROCKY 6 的影子....
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 05:48 PM   #6
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今日睇咗IMAX版,勁正!我覺得係今年最好睇的一套電影!

父子情寫得幾好;最後一場比賽真的睇得很肉緊,而賽果又合理。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 07:04 PM   #7
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
今日睇咗IMAX版,勁正!我覺得係今年最好睇的一套電影!

父子情寫得幾好;最後一場比賽真的睇得很肉緊,而賽果又合理。
110/100分,感情位拍得好好。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 07:45 PM   #8
代官

註冊日期: Feb 2005
成套戲唔講究好細嫩的劇情
根本上氣氛拿捏得幾好
幾好睇
dakota goyo做得好好

可惜為左遷就合家歡式的結局
妖魔/幼稚化對面果兩位敵角
依點我個人覺得有d浪費左

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 08:51 PM   #9
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
見上左入來睇下TRAINER,原來幾正喎!

舊 10-07-11, 12:55 AM   #10
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
Spoil
今日睇左,唔錯
機械人唔錯,不過有d唔夠重量感
打鬥方面完全收貨,不過父子感情好似有d太少…而Baley 真係好路人…重以為佢會係Atom ge 整備師,點知係一個11歲仔仔搞惦晒programing 同engineering....強!!

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-11, 02:42 PM   #11
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
好好睇!!!

個人評價 : 95分

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 01:54 AM   #12
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
出乎意料,
超正, 一定要睇.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 11:02 AM   #13
武泰利
Macross 魂

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDHK_Terry_73
XBox Live GamertagHK Terry
熱血!非常好睇,暫時今年最滿意嘅戲~
武泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 01:34 PM   #14
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
比想像中好睇好多, 如果鍾意睇日本仔機械人動畫應該都啱睇, 因為某2個好熟面口, 可能睇左既各位會有同感

我俾85分, 因為好睇得比我想像中仲爭d........

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 10:23 PM   #15
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
個細路演得幾好

舊 10-09-11, 01:12 AM   #16
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
尼套野好似好少人留意咁. 好多人對尼d機器人打鬥無乜興趣, 特別係女仔. 但其實尼套野機器人格鬥只係其中一part. 成套野令人好入戲. 好多女仔fd都抱住睇悶戲既心態入場, 但勁興奮睇完出來.

此篇文章於 10-09-11 01:20 AM 被 機神GBA 編輯。
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 01:16 AM   #17
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我想去睇,但下week Sat IMAX未有飛賣

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 02:07 AM   #18
神名レオ
Game Master
紅蓮團

呢套戲拍續集走唔甩啦
今日就係見咁多BROTHER話好睇去左睇,真係好正!!好多位睇到好肉緊~~
父子情真係抵讚,掌握得好好!

舊 10-09-11, 02:16 AM   #19
遊戲人間
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
喜出望外的佳作

舊 10-09-11, 03:02 AM   #20
manpower893
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
我唸呢套係香港人眼中算係冷門? 玩具沒有代理商入! 但套戲真係唔錯!

舊 10-09-11, 12:11 PM   #21
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
呢套戲拍續集走唔甩啦
今日就係見咁多BROTHER話好睇去左睇,真係好正!!好多位睇到好肉緊~~
父子情真係抵讚,掌握得好好!
我覺得無續集好過, 因為佢要講既野都做晒, 再講又會變爛片.

舊 10-09-11, 12:57 PM   #22
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
好睇!夠熱血!
最後嗰種男兒當入樽式結局冇其他類似電影咁老套~

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 01:59 PM   #23
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: HON HON 查看文章
我覺得無續集好過, 因為佢要講既野都做晒, 再講又會變爛片.
續集的話
傳聞話2014年上續集(係其他FORUM睇到), 要講落去嘅可以解釋ATOM嘅身世,壞人點解要得到佢 呢D都係係第一集入面好隱悔咁冇交代而又可以用來發揮嘅位,再加D機械人大陰謀,成為世界冠軍之類呢D係我諗到可以搞續集嘅野,但,呢套野好睇在ROBOT打交之餘
最重要嘅父子情,下集真係有,故事都集中晒係ROBOT拳擊方面吧

咁當然,好容易會學你咁講,變成大爛片....

此篇文章於 10-09-11 02:01 PM 被 神名レオ 編輯。
神名レオ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 02:06 PM   #24
王小虎

註冊日期: Apr 2002
未睇,冇諗住睇,不過有冇人見到:
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 03:33 PM   #25
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
續集的話
傳聞話2014年上續集(係其他FORUM睇到), 要講落去嘅可以解釋ATOM嘅身世,壞人點解要得到佢 呢D都係係第一集入面好隱悔咁冇交代而又可以用來發揮嘅位,再加D機械人大陰謀,成為世界冠軍之類呢D係我諗到可以搞續集嘅野,但,呢套野好睇在ROBOT打交之餘
最重要嘅父子情,下集真係有,故事都集中晒係ROBOT拳擊方面吧

咁當然,好容易會學你咁講,變成大爛片....
咁當續集做落去係得, 但實在太普通, 差不多依家套套都係咁拍, 我就真係頂唔順...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Commando: Steel Disaster 神祕人1號 手提遊戲機討論版 19 05-20-08 04:47 PM
[問題] 624X352既 XVID出Full HD 定還是HD Ready LCD時比較核凸??? O No 影音館 0 05-15-08 06:13 PM
anyone see real gun shot in real life before? GimGim ~清談館~ 18 03-13-05 10:23 PM
full copy hd去另一個hd b_boy 手機資訊/電腦軟硬討論 2 02-06-05 05:00 PM
Steel Ball Run 鈴蘭 日本動漫畫討論版 17 11-02-04 09:48 PM

現在的時間是 08:52 PM

手機版 | APP版