Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 02-21-10, 08:35 PM   #201
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
有冇人去Sony Style試過部3D Bravia?
係咪個別問題?我去尖沙咀海運店睇過,完全唔掂,戴副3D眼鏡後都仲有明顯疊影,3D效果又冇乜

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-10, 10:00 PM   #202
Kaga
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
有冇人去Sony Style試過部3D Bravia?
係咪個別問題?我去尖沙咀海運店睇過,完全唔掂,戴副3D眼鏡後都仲有明顯疊影,3D效果又冇乜
佢副眼鏡冇電?
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-10, 10:37 PM   #203
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
其實大家覺得值唔值得買部46x4500黎珍藏呢?
因為之後睇黎都唔會有RGB LED電視?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-10, 01:00 AM   #204
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
X4500係LED黎架咩??
但係好似唔太平喎...
另...其實plasma比lcd咩好??
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...

舊 03-14-10, 01:16 AM   #205
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 忍者 查看文章
X4500係LED黎架咩??
但係好似唔太平喎...
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...
X4500係LED黎架咩??<--無錯,反而40吋果部無.....

Kaga 在P.6解答比你知
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=147
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...<--你應該知售貨員唔係你朋友同埋佢o地要賣機食佣的

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-10, 02:52 AM   #206
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
X4500係LED黎架咩??<--無錯,反而40吋果部無.....

Kaga 在P.6解答比你知
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=147
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...<--你應該知售貨員唔係你朋友同埋佢o地要賣機食佣的
原來係紅色問題....
因為小弟天生紅綠色弱睇唔出.......
次次落街睇d片唔慢動作就係定晒格...流唔流暢真係睇唔出...
但係S10,G10 d片源次次都唔靚,搞到我成日都有lcd清過plasma嘅錯覺....

舊 03-16-10, 05:38 PM   #207
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
吾止顏色問題啦, 堆LCD 係則面睇灰到爆............

舊 03-16-10, 08:24 PM   #208
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: sgouki 查看文章
吾止顏色問題啦, 堆LCD 係則面睇灰到爆............
禮讓 d 好, 比較個差矩唔好去得咁盡
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-10, 09:49 PM   #209
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: 忍者 查看文章
原來係紅色問題....
因為小弟天生紅綠色弱睇唔出.......
次次落街睇d片唔慢動作就係定晒格...流唔流暢真係睇唔出...
但係S10,G10 d片源次次都唔靚,搞到我成日都有lcd清過plasma嘅錯覺....
"成日都有lcd清過plasma嘅錯覺"
其實我都有咁ge感覺
不過我覺得電器舖較得衰
而且又鍾意較到d LCD電視鬼咁光
引用:
作者: sgouki 查看文章
依家D LCD在側面睇都唔係好差啫
不過都係一份錢一分貨
試過在電器舖一部LG一部SONY併埋一齊睇
兩部都係新新地GE機
但兩部GE差距真係大得驚人

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-10, 09:10 PM   #210
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今日係時代試睇JVC個3D TV, Game畫面麻麻地, 反而播movie效果好好~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-10, 09:51 PM   #211
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
JVC 唔用 active shutter glass, 3D之下出唔到 Full HD, 睇過佢嘅畫汁明顯比唔上 $ony 隻3D demo 機... 不過啲畫面 3D 化後畫汁又基本上都會下降嘅
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-10, 09:45 PM   #212
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
想問下SAMSUNG 個售後係唔係好唔得?
因為我見到兩個舊MODEL而家幾平, 有D想買....
Samsung LA37A550 $4500
Samsung LA37B530P7MXZK $5500
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-10, 10:55 PM   #213
保保羅
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDSLASH1478
XBox Live GamertagSLASH1478
引用:
作者: monster8 查看文章
想問下SAMSUNG 個售後係唔係好唔得?
因為我見到兩個舊MODEL而家幾平, 有D想買....
Samsung LA37A550 $4500
Samsung LA37B530P7MXZK $5500
如果比起日本品牌確係爭d,不過以上價錢都幾抵
保保羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-10, 12:41 AM   #214
monster8
Game Master

引用:
作者: 保保羅 查看文章
如果比起日本品牌確係爭d,不過以上價錢都幾抵
我今日出左去睇, 見到SHARP 37A66, 同PANASONIC 37S10, 兩部都差唔多價錢, 不過我PREFER SHARP多D, 因為佢雖然唔係IDTV, 不過佢跟個8仔雙TUNER STB, 比較抵D..
舊 04-05-10, 11:36 PM   #215
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
我今日出左去睇, 見到SHARP 37A66, 同PANASONIC 37S10, 兩部都差唔多價錢, 不過我PREFER SHARP多D, 因為佢雖然唔係IDTV, 不過佢跟個8仔雙TUNER STB, 比較抵D..
我過年前買左a66

當時我又係用s10做比較,最後受唔住a66個價就買左a66
同埋隻8仔都值成千蚊啦

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:50 PM   #216
monster8
Game Master

引用:
作者: jlai 查看文章
我過年前買左a66

當時我又係用s10做比較,最後受唔住a66個價就買左a66
同埋隻8仔都值成千蚊啦
隻8仔係成2千蚊, 不過因為買完S10我都要買STB, SO, 我買A66 LA..
舊 04-06-10, 12:10 AM   #217
jlai
下一站 南美....

引用:
隻8仔係成2千蚊, 不過因為買完S10我都要買STB, SO, 我買A66 LA..
用8仔一個唔好處係電視個remote會癈左武功
因為你只可以去8仔input果個台睇電視

舊 04-06-10, 12:38 AM   #218
monster8
Game Master

引用:
用8仔一個唔好處係電視個remote會癈左武功
因為你只可以去8仔input果個台睇電視
用一個仲好, 我唔洗再教我老豆用IDTV同STB
舊 04-06-10, 01:00 PM   #219
jlai
下一站 南美....

引用:
用一個仲好, 我唔洗再教我老豆用IDTV同STB
其实都有点烦恼,一去左其他台唔識襟返去八仔個台
我屋企就係咁

舊 04-06-10, 10:58 PM   #220
hehe_li
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
各位師兄

我想買部 idtv 32" full HD
邊隻牌子型號好

我睇過SAMSUNG 32B6000 要成7千尾, 呢隻得唔得

LCD TV我真係新手上路, 隔離台又話多打手, 有冇人幫幫手俾意見
hehe_li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 11:12 PM   #221
monster8
Game Master

引用:
作者: hehe_li 查看文章
各位師兄

邊隻牌子型號好

我睇過SAMSUNG 32B6000 要成7千尾, 呢隻得唔得

LCD TV我真係新手上路, 隔離台又話多打手, 有冇人幫幫手俾意見
我睇左一排, 如果SAMSUNG 32吋都7K, 都係TOP MODEL LA, 咁得SONY有得你睇下
舊 04-06-10, 11:23 PM   #222
hehe_li
Crazy Gamer

有冇邊隻抵玩介紹下

以前同事教落買電視一定要samsung, 我睇完 32b6000 要7k幾, 當堂
舊 04-06-10, 11:37 PM   #223
jlai
下一站 南美....

引用:
各位師兄

邊隻牌子型號好

係price。com睇6999 wor
睇spec好ok呀
不過我就覺得有0的貴囉。。
你呢部係貴在佢係100hz囉。咁我又睇唔出個分別。。
同埋呢版都有版友話,買部平平地用住先,等過兩年出oled先買新野好過
samsung呢部led有少少過度性產品feel

舊 04-06-10, 11:42 PM   #224
jlai
下一站 南美....

引用:
有冇邊隻抵玩介紹下

以前同事教落買電視一定要samsung, 我睇完 32b6000 要7k幾, 當堂
你同事咁得意既。。
呢版既版友好多都係支持日本野wor

我自己都係買日本電視的說

舊 04-07-10, 09:53 PM   #225
hehe_li
Crazy Gamer

引用:
係price。com睇6999 wor
睇spec好ok呀
不過我就覺得有0的貴囉。。
你呢部係貴在佢係100hz囉。咁我又睇唔出個分別。。
同埋呢版都有版友話,買部平平地用住先,等過兩年出oled先買新野好過
samsung呢部led有少少過度性產品feel
唔該晒先
估唔到jlai兄股票又識, tv又熟
的確32"要7k真係幾貴, 市面32"idtv 其實真係冇乜得揀,
toshiba, LG 都要6xxx-7xxx
隔離 display個 37" Lg都唔洗8k, 專蝦我呢d屋企細想買32"

而家我諗緊都係價錢至上
唔要100hz 同 ID, 分開買SET-TOP 可能平D...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
01/02 球 季 英 超 聯 賽 最 高 週 薪 球 員 雙星 體育版 0 05-29-02 11:23 AM

現在的時間是 11:08 PM

手機版 | APP版