Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-20, 04:43 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Pixar’s Turning Red 又直上D+,唉

係咪開宗明義向中共叩頭?! 定係玩萌 Hulk? 期待度不大。

此篇文章於 01-11-22 03:14 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-21, 11:58 PM   #2
肉羊哩咖
griffin611

終於有予予告:

舊 07-14-21, 06:39 PM   #3
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
等睇奶共再次變辱華. 花木蘭同上氣之後, 第3次?

舊 01-11-22, 03:14 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

Pixar 係咪得罪咗滴住嚟,定係後者無心搞動畫?!唉

舊 01-11-22, 08:36 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
自從pixar換晒血後, 其實個質素都睇得出係下滑緊, 所以我都慢慢對佢地既出品無晒信心.....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-22, 09:03 PM   #6
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
抄亂馬1/2條橋…

舊 01-13-22, 01:04 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

有「業內人仕」指而家整套動畫電影好貴,上戲院嘅話,宣傳仲貴;今舖有估計係上頭睇過套片無信心,「塞」去畀 D+ 撐場面算喇。其實唔只係 Pixar,滴住嚟自家套 Encanto 都係噉,無乜宣傳,呢邊戲院未落晝 D+ 已經有得睇,未上之前全球票房仆直;噉搞落去點同 Netflix APV 去揮~ 死未?

舊 03-14-22, 01:35 AM   #8
肉羊哩咖
griffin611

感想已出,歡迎賜教:
https://www.gaforum.org/showpost.php...&postcount=768

舊 10-07-23, 04:47 PM   #9
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Turning Red《熊抱青春記》

https://www.disneyplus.com/zh-hk/mov...d/4mFPCXJi7N2m

係Disney+睇咗,
感覺唔錯,佢個故事用2002年做背景,
戲內出現的疑似他媽哥池、Backstreet Boys或NSYNC果種歐美男團等,
睇完好有同感,係青春呀…(歌又幾好聽!)
重點係個故事真係好笑先~!

畫風完全唔似過往的Pixar作品,
反而似3DCG化的Stand By Me Doraemon蠟筆小新大電影果類日系作品,
角色表情都係超誇張,會突然變Bling Bling眼果種。

睇香港版,英語對白以外就是廣話話,
畫面上招牌都主要以繁體中文書寫,
好有親切感,
未知國際版係咪都一樣?
以前係香港戲院睇Toy Story 2時畫面內出現的玩具包裝盒一樣有繁體中文化,
但到買香港版DVD時又變返英文字。

套戲應該係借變成小熊貓去講青春期長大變得多毛、有體臭等,
睇片名Turning Red直頭以為講"大姨媽"嚟 。(但戲中又話未有住)

呢套戲無放戲院上就太可惜了,
以為係拍嚟同DreamWorks Pictures的功夫熊貓系列對撼用添,
套戲居然有Godzilla果種巨大化場面出現,真係好癲,
以為會玩埋《平成狸合戰》果種百鬼夜行~!!!

https://www.imdb.com/title/tt8097030/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%86...98%A5%E8%A8%98

此篇文章於 10-07-23 04:51 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電子競技將成為 2022年 亞運會正式比賽項目 安安 電視遊戲討論版 192 02-02-24 09:46 PM
[西片] Pixar’s Lightyear | 光年正傳 | Chris Evans (2022年 6月 17 日) 肉羊哩咖 電影版 33 11-25-23 10:43 PM
[西片] The Turning (2020) | Finn Wolfhard (Stranger Things) david 電影版 0 11-04-19 04:49 PM
Turning Point: Fall of Liberty 神祕人1號 電視遊戲討論版 12 03-29-08 02:23 AM
The Turning Point Frez 照相館 1 11-02-03 09:31 PM

現在的時間是 07:22 AM

手機版 | APP版