Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電影版>九把刀 - 月老
C.Ryo 10:14 AM 12-27-21
睇咗, 都ok好睇,自己冇睇原作小說冇得比較,電影版似Ghost + 與神同行,玩啲輪廻神鬼佛家思想情緣等等炒埋一碟,好嘅係捉觀眾情緒捉得準,眼淺嘅條男女主線有幾個位都可以引你眼流汗,唔好嘅係條佛經線較弱咁
另外兩位女主都幾靚呢
HON HON 06:49 PM 12-27-21
一貫九把刀風格, 但真係過左咁耐至有呢套戲, 加埋柯生形象衰晒, 雖然套戲係唔錯, 但... 個人覺得都係爭D爭D...

不過我係幾欣賞九把刀既故事, 所以我都明白點解咁多小說改編做電影藍本.....
wing 07:52 PM 12-27-21
作者: HON HON:
一貫九把刀風格, 但真係過左咁耐至有呢套戲, 加埋柯生形象衰晒, 雖然套戲係唔錯, 但... 個人覺得都係爭D爭D...

不過我係幾欣賞九把刀既故事, 所以我都明白點解咁多小說改編做電影藍本.....
之前 "打噴嚏" 都拖左幾年.
HON HON 08:31 PM 12-29-21
作者: wing:
之前 "打噴嚏" 都拖左幾年.
俾佢搞一搞就搞成咁, 本來成TEAM人都好地地...
ComeLOLoh 02:33 AM 01-05-22
有d類似IU套德魯納酒店,有d驚既壞人,但又講下愛情,但平衡度不太好,而且d設定無講清楚,最後亦唔知佢做乜。之後最尾個結局就…一般啦。講愛情個邊講得唔夠多,但都算幾好。有Chok位。講壞人個邊唔洗講咁多…
HON HON 02:13 PM 01-09-22
作者: ComeLOLoh:
有d類似IU套德魯納酒店,有d驚既壞人,但又講下愛情,但平衡度不太好,而且d設定無講清楚,最後亦唔知佢做乜。之後最尾個結局就…一般啦。講愛情個邊講得唔夠多,但都算幾好。有Chok位。講壞人個邊唔洗講咁多…
所以話左呢個係九把刀小說風格...

其實個主題重點都講得好好, 似係亂左D, 但一路落都可以組合返晒.

返回主題版面