Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-27-21, 10:14 AM   #1
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
九把刀 - 月老

睇咗, 都ok好睇,自己冇睇原作小說冇得比較,電影版似Ghost + 與神同行,玩啲輪廻神鬼佛家思想情緣等等炒埋一碟,好嘅係捉觀眾情緒捉得準,眼淺嘅條男女主線有幾個位都可以引你眼流汗,唔好嘅係條佛經線較弱咁
另外兩位女主都幾靚呢

此篇文章於 12-27-21 11:06 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-21, 06:49 PM   #2
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
一貫九把刀風格, 但真係過左咁耐至有呢套戲, 加埋柯生形象衰晒, 雖然套戲係唔錯, 但... 個人覺得都係爭D爭D...

不過我係幾欣賞九把刀既故事, 所以我都明白點解咁多小說改編做電影藍本.....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-21, 07:52 PM   #3
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HON HON 查看文章
一貫九把刀風格, 但真係過左咁耐至有呢套戲, 加埋柯生形象衰晒, 雖然套戲係唔錯, 但... 個人覺得都係爭D爭D...

不過我係幾欣賞九把刀既故事, 所以我都明白點解咁多小說改編做電影藍本.....
之前 "打噴嚏" 都拖左幾年.

舊 12-29-21, 08:31 PM   #4
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: wing 查看文章
之前 "打噴嚏" 都拖左幾年.
俾佢搞一搞就搞成咁, 本來成TEAM人都好地地...

舊 01-05-22, 02:33 AM   #5
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
有d類似IU套德魯納酒店,有d驚既壞人,但又講下愛情,但平衡度不太好,而且d設定無講清楚,最後亦唔知佢做乜。之後最尾個結局就…一般啦。講愛情個邊講得唔夠多,但都算幾好。有Chok位。講壞人個邊唔洗講咁多…

舊 01-09-22, 02:13 PM   #6
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
有d類似IU套德魯納酒店,有d驚既壞人,但又講下愛情,但平衡度不太好,而且d設定無講清楚,最後亦唔知佢做乜。之後最尾個結局就…一般啦。講愛情個邊講得唔夠多,但都算幾好。有Chok位。講壞人個邊唔洗講咁多…
所以話左呢個係九把刀小說風格...

其實個主題重點都講得好好, 似係亂左D, 但一路落都可以組合返晒.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:17 AM

手機版 | APP版