Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-08-17, 08:57 AM   #1451
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
幾時可以玩番舊場
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 10:43 AM   #1452
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
終於削綠桶....
近期最喜歡用洗衣機殺綠桶人,改左之後以後見到咪仲好殺,
不過應該會少咗好多人用綠桶,可以轉返用槍....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 11:02 AM   #1453
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
琴晚打2個鐘魚炮由C- 去到B-
有幾場都係長驅直進冇乜人阻
守哂去左我就走右

另外三文魚暴走時, 大家認為幾時先好出去拎金魚子?
野團成日都有人忍唔住走出去拎 跟住就散哂
如果有狙 就應該狙去拎 其他槍就守住好D

舊 09-08-17, 11:35 AM   #1454
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
支水炮effect成支龜波氣功咁

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 12:34 PM   #1455
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 野良猫 查看文章
幾時可以玩番舊場
我都想,
我都唔明點解唔係舊有地圖 + 新地圖。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 12:48 PM   #1456
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
剛剛試完,唔知係改咗版定係好彩,
尋晚玩到升B+,頭先由B+零開始,
一場都冇輸過,主要隊友死傷少咗,之前係殺到綠桶,
但隊友一唔少心比佢連續殺一二個,個場就好易崩晒......
而家幾場有返隊友輔助,好打好多~
頭先一口氣打咗6份之5條棒,
今晚魚炮應該可以上到A-啩,
好想知我部洗衣機喺A級可唔可以生存到......
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 01:24 PM   #1457
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 空調 查看文章
琴晚打2個鐘魚炮由C- 去到B-
有幾場都係長驅直進冇乜人阻
守哂去左我就走右

另外三文魚暴走時, 大家認為幾時先好出去拎金魚子?
野團成日都有人忍唔住走出去拎 跟住就散哂
如果有狙 就應該狙去拎 其他槍就守住好D
暴走時傾向金粉嗰位去籃附近死角
令其他人可以集中向一個方向嚟嘅三文魚射
出魚子就可以射時一路向前推
攞到就一路射咁退後,適當時機潛行回油
只要依個步驟下唔係所有人都一齊潛行回油
打暴走實則唔係太難

同埋見到一粒跌左落下層都駛急住去攞
因為難極都係有好多金魚攻上嚟
至少我未見過Quota難到要下下都要攞哂3粒
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 01:28 PM   #1458
leungky1

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我都想,
出新地圖都俾人話1.5
多舊地圖未俾人話犯商品說明條例
由手機版發出
舊 09-08-17, 02:24 PM   #1459
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我都想,
舊地圖的話開返splatoon 1玩都得,
上星期開過來玩, 都重有好多人打online
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 04:06 PM   #1460
野良猫
肥倫

引用:
作者: lodoss 查看文章
舊地圖的話開返splatoon 1玩都得,
上星期開過來玩, 都重有好多人打online
點同
Sp、副武又唔同哂
就算舊場都有少少唔同玩法
舊 09-08-17, 05:49 PM   #1461
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
RM
隊友又要縮,唔出, 死好多次先殺一次3個, 又唔睇UI ..
按上都唔去,慢幾拍先去,人地都番生了

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 05:55 PM   #1462
leungky1

Fes繼續有限定場,佈置略有改動

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...80309166223360

明日10:00AM出贊助版新手槍 Custom Splattershot Jr.
副武機械人,SP 雨雲

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...81442765062144

明日9月9日(土)午前11時、新しいブキ「もみじシューター」が追加される。
メインウェポンの性能は「わかばシューター」と同じだが、サブの「ロボットボム」とスペシャルの「アメフラシ」により、仲間の撃ちあいを側面から援護したり、ナワバリを維持したりすることに長けているぞ。
由手機版發出

此篇文章於 09-08-17 05:57 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-08-17, 06:33 PM   #1463
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
紅葉手槍終於都有出頭天了?

舊 09-08-17, 07:03 PM   #1464
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
雞仔好大食,要回墨或減副武,
Spat fest,應該好多泡泡同甲,雨雲裝物攻

舊 09-08-17, 08:28 PM   #1465
野良猫
肥倫

升做做龜波氣功後易殺人咗好多
舊 09-08-17, 08:46 PM   #1466
信長
The Flash

多左人用洗衣機

舊 09-08-17, 08:48 PM   #1467
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
不過上集紅葉手槍既配裝實在太悲劇(毒瓶&全場掃描),完全唔配呢把近距離武器。

舊 09-08-17, 09:45 PM   #1468
leungky1

一場兩條柱真係難打

更新完第一場Regular
係配到三個Lv二三十堅持有敵油就唔行出去嘅怪物....
試多幾場睇下點
由手機版發出
舊 09-08-17, 10:29 PM   #1469
leungky1

唔知係咪錯覺
遇到特別多逼死角殺人嘅隊友
又或者有敵油就縮嘅隊友
但明明玩緊Turf War.......

依家惟有死守用金槍
希望聽日Fes唔好咁
由手機版發出

此篇文章於 09-08-17 11:10 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-08-17, 11:00 PM   #1470
信長
The Flash

殺我一次,就squidbag 我
打爆佢全隊,再block 佢+ APP report 佢
大快人心

舊 09-09-17, 12:03 AM   #1471
leungky1

剛剛一場舞台搶塔經典
一路被人壓住打打到差4就輸
結果支Splatterscope關鍵時刻打中塔上一人
其他隊友亦即刻衝到去殺飛跳或想游上去嘅對手
將佢地全滅後入延長戰
大家超有共識咁迅速油哂舞台再向前
全部儲到大技再殺一輪對手
緊接以為中段要俾人Inkjet攻下後
好彩即刻飛到塔上補到位
再用Scope對搏下互殺
隊友亦響人地開SP 時已經醒水番嚟即時上塔
又以近戰武壓死剛剛先游去高台,未太意識到出事嘅其他敵人
之後跳番去時已經屈到對手得番支4KScope有啲效
不過關鍵嗰下佢只打中一邊嘅人
結果剩低兩位成功推到Counter Lead 完場

瀕臨爆管可以玩到呢個結果真係超興奮
聽日爆番落去都應該無咁沮喪
由手機版發出

此篇文章於 09-09-17 12:12 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-09-17, 12:16 AM   #1472
信長
The Flash

我依家用jet squelcher ... 陰陰濕濕半後場射.. 同推車cap 好前面靚位護車..
射程太廣,個位無人都掃,唔比敵人入個防守點
射上高位破防線同搵最遠射程敵人降決佢.. 見親的Rapid 都好揚.. 位置暴露晒,側擊殺佢好易
不過食隊友上車時生存能力, 如果對手太機動都難打,有一兩場比2雷神虐

此篇文章於 09-09-17 12:20 AM 被 信長 編輯。
舊 09-09-17, 12:18 AM   #1473
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: leungky1 查看文章
剛剛一場舞台搶塔經典
一路被人壓住打打到差4就輸
結果支Splatterscope關鍵時刻打中塔上一人
其他隊友亦即刻衝到去殺飛跳或想游上去嘅對手
將佢地全滅後入延長戰
大家超有共識咁迅速油哂舞台再向前
全部儲到大技再殺一輪對手
緊接以為中段要俾人Inkjet攻下後
好彩即刻飛到塔上補到位
再用Scope對搏下互殺
隊友亦響人地開SP 時已經醒水番嚟即時上塔
又以近戰武壓死剛剛先游去高台,未太意識到出事嘅其他敵人
之後跳番去時已經屈到對手得番支4KScope有啲效
不過關鍵嗰下佢只打中一邊嘅人
結果剩低兩位成功推到Counter Lead 完場

瀕臨爆管可以玩到呢個結果真係超興奮
聽日爆番落去都應該無咁沮喪
由手機版發出
呢D情節放上大舞台,真係全場歡呼
GAF無人去9月30日比賽?
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 01:55 AM   #1474
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
弱化左個甲之後真係好打左好多

終於唔駛見人開甲就要走

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 09:36 AM   #1475
信長
The Flash

早場隊友個個都唔油地map control ,輸緊唔控番場,一出去無位企

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 11:52 PM

手機版 | APP版