Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-07-16, 09:25 AM   #1676
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
如果以ova或電影出第2季也不錯,最怕是沒有下文就是了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:01 AM   #1677
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 小嘉 查看文章
民間好評係無用
D周邊賣唔賣得先係重點....
周邊賺唔到隨時2期變左OVA都唔定....
AGE死貨到咁都出埋落去
我又唔怕會變OVA喎

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:13 AM   #1678
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
收視其實唔係指標黎架喎
大部分既人都唔係開電視睇架啦

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:41 AM   #1679
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
如果以ova或電影出第2季也不錯,最怕是沒有下文就是了
今季要完咁都無計噃,但千祈唔好草草收場, 例如:
1. 無端端有鎗手闖入基地,幾十秒亂鎗掃射後,全員/主角們陣亡,完
2. 吉姆王之類嘅物體突然出現參戰,伊甸力/阿哈力發動,完
3. 號角一戰後崩潰,世界陷入混亂恐慌之中,而主角們卻在BBQ,完

此篇文章於 03-07-16 11:47 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:48 AM   #1680
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
今季要完也無計噃,但千祈唔好草草收場, 例如:
1. 無端端有鎗手闖入基地,幾十秒亂鎗掃射後,全員/主角們陣亡,完
2. 吉姆王之類嘅物體突然出現參戰,伊甸力/阿哈力發動,完
3. 號角一戰後崩潰,世界陷入混亂恐慌之中,而主角們卻在BBQ,完
真心覺得有可能1
第二季比曲奇同脆餅開高達做主角 XDDDD

收視的確無乜大關係 現今都係睇DVD賣成點

舊 03-07-16, 11:55 AM   #1681
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: JMi 查看文章
真心覺得有可能1
或者扮和談,整個炸彈一次過搞掂晒都得:「你班死靚仔!三佰年軍力唔流嘅,過多一億年都唔夠阿叔玩!」之類

-----
個題多鬼死多暗示: 下回起碼派一個便當

舊 03-07-16, 12:25 PM   #1682
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: LR猫 查看文章
我又唔怕會變OVA喎
正想問 超越左AGE先算啦?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 12:30 PM   #1683
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
我又唔怕會變OVA喎
唔係仲有G伏咩

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 12:45 PM   #1684
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
唔係仲有G伏咩
咁G伏無斷季出,但AGE死貨到咁都出足三季喎

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 02:03 PM   #1685
肉羊哩咖
griffin611

轉譯至2CAT:
引用:
三明:「唔洗講咁多,你只要話我知去邊殺幾多隻就夠了。」 (按:少年賭神版)

此篇文章於 03-07-16 02:13 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-07-16, 02:21 PM   #1686
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
下? BD 保持万超え點可能會擔心腰斬......
模型賣成點就真係唔清楚, 但點都唔會差過AGE
收視既野, 只係反映電視呢種媒體本身既衰落

舊 03-07-16, 02:47 PM   #1687
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
下? BD 保持万超え點可能會擔心腰斬......
模型賣成點就真係唔清楚, 但點都唔會差過AGE
收視既野, 只係反映電視呢種媒體本身既衰落
模型應該大賣吧?初初播映時剛好去日本旅行,所有大小玩具店的模型都賣光(除了朱古力的初期機)

在香港的情況是每月出的新款一般都會短期賣晒要等一排先再見有貨
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 03:46 PM   #1688
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 風音 查看文章
植物恩要變強化人了
原本團長有得啪啪啪結果變左基友
大姐真係無鬼用 我明明見到個勢明顯係大姐入去用女人方式幫佢振作
結果佢竟然淆底

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-07-16 03:48 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 03:55 PM   #1689
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
大姐真係無鬼用 我明明見到個勢明顯係大姐入去用女人方式幫佢振作
結果佢竟然淆底
唔少人諗到,咁編劇都應該諗到 
不過監督就... 

此篇文章於 03-07-16 04:37 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-07-16, 04:06 PM   #1690
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
不如話廚房娘原來係臥底
一煲食物落毒食死晒,仲沖擊

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 04:39 PM   #1691
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: T.K. 查看文章
不如話廚房娘原來係臥底
一煲食物落毒食死晒,仲沖擊
阿$中咗面具蘿莉控嘅誘惑而出賣鐵華放棄革命,唔,都得。(不過阿$支旗都幾大,大過仙奴)

-----
最終 Boss ? 新生艾因專用機?

此篇文章於 03-07-16 04:51 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-07-16, 05:05 PM   #1692
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
唔少人諗到,咁編劇都應該諗到 
不過監督就... 
換個角度睇
如果劇情走向咁易俾觀眾估到
套野應該唔會好似依家咁大回響

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 05:17 PM   #1693
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
咁G伏無斷季出,但AGE死貨到咁都出足三季喎
G伏就算數,Bandai好似冇再出佢既產品
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 06:12 PM   #1694
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
呢套又唔似AGE主打小朋友...又放係假日下午,會流失班小朋友都好正常JE。
反而佢持續收視低迷,可以放番深夜的話,尺度仲可以再放寬D咪仲好。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 06:39 PM   #1695
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!
【World】
Character Chart の情報を更新
Plot の情報を更新
http://g-tekketsu.com/world/index.php
引用:
引用:
【Story】
第22話「まだ還れない」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php

「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」

最終話
鉄華団とギャラルホルンとの激しい攻防戦が続くなか、新たなる脅威が現れた。
三日月はクーデリアたちを守るために、単身でその脅威に挑む。

此篇文章於 03-07-16 06:41 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 07:11 PM   #1696
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
呢套野真係唔係俾細路睇..

三日月: 澳加你答我, 要去到你所講嘅地方仲要殺幾多個人, 我都會殺

感染力強到嚇親人..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 07:14 PM   #1697
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
最終 Boss ? 新生艾因專用機?
裝阿賴唔用GUNDAM骨架~!?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 07:23 PM   #1698
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
裝阿賴唔用GUNDAM骨架~!?
有咩問題?流星號,戰艦同MOBILE WORKER 咪又係咁用

舊 03-07-16, 07:28 PM   #1699
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
之前唔係有篇文
講アドラ做安全旁觀者去到尾咩

舊 03-07-16, 08:19 PM   #1700
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
朱古力你好戲到,完全當唔關自己事咁。
雖然無打,但最尾個幾分鐘居然有熱血的感覺……

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 06:04 PM

手機版 | APP版