Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
電視遊戲討論版>Monster Hunter RISE | PC版2022年1月13日發售
anyone 09:00 PM 01-08-21
係咪我手殘定片手真係無左跳斬
HAKAIDER 09:15 PM 01-08-21
作者: anyone:
係咪我手殘定片手真係無左跳斬
拔刀跳斬 / 跳斬 (横直同按) 都無左

應該成個動作取消左

我個畫面一直不停閃爍.............放棄了

大家玩無事?
seed2005 09:24 PM 01-08-21
作者: HAKAIDER:

大家玩無事?
我冇呢個問題
你係dock mode定手提mode有事?
iu fu pig 09:30 PM 01-08-21
拔刀跳斬 / 跳斬 (横直同按) 都無左

應該成個動作取消左

大家玩無事?
玩咗卡卡西同騎熊熊任,無閃過

蟲蟲嘅操作比想像中易,玩熟左應該會幾爽(爽過XX空戰mode)
唯一問題喺半空中無得控制方向
騎熊其實都唔易,原來無得隨意控制方向
由手機版發出
[X-MEN] 10:18 PM 01-08-21
作者: iu fu pig:
玩咗卡卡西同騎熊熊任,無閃過

蟲蟲嘅操作比想像中易,玩熟左應該會幾爽(爽過XX空戰mode)
唯一問題喺半空中無得控制方向
騎熊其實都唔易,原來無得隨意控制方向
由手機版發出
用翔蟲跳嘅途中可以推左搖杆+B打多個關斗改方向
neo2046 11:29 PM 01-08-21
【Beta試玩版】全新翔蟲玩法+騎乘操龍戰鬥《Monster Hunter Rise》
GamePlayHK短片攻略
https://youtu.be/izTOVX1FcpI?t=724

【Beta試玩版】挑戰泡狐龍《Monster Hunter Rise》
https://youtu.be/uHCciy2DhWk

作者: :

anyone 09:25 PM 01-08-21
舊機TV MODE無閃
HAKAIDER 09:28 PM 01-08-21
作者: seed2005:
我冇呢個問題
你係dock mode定手提mode有事?
作者: anyone:
舊機TV MODE無閃
手提mode + 舊機

不過部機成兩年無打過, 只係久唔久開機差吓電同updata FW
seed2005 09:37 PM 01-08-21
手提mode + 舊機

不過部機成兩年無打過, 只係久唔久開機差吓電同updata FW
我17年買舊版機冇事

你TV mode有冇事?
如果冇既話應該係主機mon壞
HAKAIDER 10:06 PM 01-08-21
作者: seed2005:
我17年買舊版機冇事

你TV mode有冇事?
如果冇既話應該係主機mon壞
一定無可能

因為係3D 貼圖材質閃爍

標題畫面炮姊唱歌d 櫻花樹成夥閃吓閃吓幾鬼盞 b

又唔似係粒Tegra 有時, 用B 姊試完全無問題
野良猫 10:12 PM 01-08-21
笛今集好玩好多,終於唔駛再俾人叫輔助武器www
ELT 11:42 AM 01-09-21
琴晚試左
太耐冇玩mh,用左幾分鐘適應
畫面比xx好,執野快手左,版圖唔洗大左唔洗load區
整體爽快左好多

p.s. 只識用雙刀
Heaven 11:55 AM 01-09-21
係米無諗過ns咁順 XD
由手機版發出
HAKAIDER 12:18 PM 01-09-21
Del demo 重裝都係貼圖材質閃爍.............

充能斧無左盾強化................

翔蟲技可以reload 瓶...............

攻勢上會快左, 但高解好似範圍細左
野良猫 12:30 PM 01-09-21
Del demo 重裝都係貼圖材質閃爍.............

充能斧無左盾強化................

翔蟲技可以reload 瓶...............

攻勢上會快左, 但高解好似範圍細左
盾斧啲嘢响齊度冇減過任何招

超解係窄咗
HAKAIDER 01:10 PM 01-09-21
作者: 野良猫:
盾斧啲嘢响齊度冇減過任何招

超解係窄咗
但右上角盾Icon 搞唔到紅色..............

定太耐無玩入錯招
野良猫 01:25 PM 01-09-21
但右上角盾Icon 搞唔到紅色..............

定太耐無玩入錯招
睇獵人手冊啦,佢有教
我都太耐冇玩所有武器都睇一次先出發打怪再試招

今集支笛改得太好玩,有啲想用佢起家
holsety 01:02 PM 01-09-21
我未開,個傷害數字有冇得熄?
qwe 01:07 PM 01-09-21
作者: holsety:
我未開,個傷害數字有冇得熄?
好似有,但熄左就睇唔到邊D係鐵絲蟲傷(有藍底)
Heaven 02:04 PM 01-09-21
由手機版發出
neo2046 02:11 PM 01-09-21
Monster Hunter Rise | Co-op Online Frame Rate Test
https://youtu.be/uzpPho1PSbI
作者: :

[X-MEN] 02:28 PM 01-09-21
跑(R)同特殊技(ZR)分開咗做兩個制超唔慣,設定度set返做同一個制順手好多
自動收刀又係第一時間熄咗佢
qwe 07:16 PM 01-09-21
長槍鐵絲技都屈,中左好遠都可以檔住咁跳埋去打仲要儲鐵絲傷害
笛真係好強
holsety 09:57 PM 01-09-21
製作組果然唔知/唔預switch出街玩?將mhw個套情報視窗選單照搬,d字好細,隻眼好攰@@
kyo353 04:34 PM 01-10-21
作者: holsety:
製作組果然唔知/唔預switch出街玩?將mhw個套情報視窗選單照搬,d字好細,隻眼好攰@@
我第1次入GAME都有呢個感覺...
連教學個幾頁都睇得好辛苦
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面