Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-15-17, 12:05 PM   #326
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Jon Snow馴服了龍母同佢個囝~!
咁會唔會代表咗佢真係有Targaryen血統?

尾段7個有少少牙齒印的人組成"捉鬼敢死隊",
真係諗住捉隻White Walker返去比Cersei睇等佢加盟?
唔知除咗Dragonglass武器之外,會唔會有Dragonglass製的防具呢?

Sansa個心諗乜都比兩個細佬妹看透…其實都幾慘~!

Game of Thrones入面的移動距離同所需時間都好難捉摸,
Jon Snow一行人好似可以短時間去到Winterfell、Dragonstone、King's Landing、The Wall呢幾幾個地點咁,
但係Night King同班White Walker、House Stark幾個細佬妹好似由A點去B點行咗幾年都未到咁…

Winter is Here…終於來了~!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Stw6INIS570

舊 08-15-17, 12:43 PM   #327
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
我覺得係明示緊Jon Snow有Targaryen血統
其實由第一季已經好明顯睇得出Ed Stark咁專情,無理由無啦啦有個私生子;
到上季Bran果段直情接近講到明Jon Snow係Ed個妹生既, 而老豆好大機會係mad king

移動速度確實係好謎, 以前Stannis都係突然就出現在north, 可能下集Sam就已經出現在the wall
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 01:31 PM   #328
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
Jon Snow馴服了龍母同佢個囝~!
咁會唔會代表咗佢真係有Targaryen血統?

Game of Thrones入面的移動距離同所需時間都好難捉摸,
Jon Snow一行人好似可以短時間去到Winterfell、Dragonstone、King's Landing、The Wall呢幾幾個地點咁,
但係Night King同班White Walker、House Stark幾個細佬妹好似由A點去B點行咗幾年都未到咁…
上季個Baby -> Jon Snow 剪接
加埋Samwell個段
基本上Confirm佢係Targaryen

移動距離真係劇情需要 (加上無劇情幫手Fill左中間的時距)
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 02:05 PM   #329
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得係明示緊Jon Snow有Targaryen血統
其實由第一季已經好明顯睇得出Ed Stark咁專情,無理由無啦啦有個私生子;
到上季Bran果段直情接近講到明Jon Snow係Ed個妹生既, 而老豆好大機會係mad king

移動速度確實係好謎, 以前Stannis都係突然就出現在north, 可能下集Sam就已經出現在the wall
佢老豆係雷加唔係 mad king,龍母係 Jon 既姑姐。

舊 08-15-17, 03:01 PM   #330
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
其實 Gendry 都有 Targaryen 血統

Robert 當初起兵反 Mad King 都係用佢祖母係龍家純正血統做旗號
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 03:06 PM   #331
12號四分衛
Game Master

移動速度
https://www.facebook.com/9gag/photos...type=3&theater
舊 08-15-17, 04:23 PM   #332
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
其餘時間去左練功姐你睇佢把鎚玩得幾好

想拎個死人就想說服女王好似好兒戲咁
女王都痴痴地點會聽

P.S. 伏擊王去左邊 KING OF NORTH 都伏唔到 好失望

舊 08-15-17, 04:43 PM   #333
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: 空調 查看文章
想拎個死人就想說服女王好似好兒戲咁
女王都痴痴地點會聽
(

不過比起龍媽個種只係講Ideology
佢最少貼地同埋鬥心強
知道唔夠打唔係Jamie個種放棄,而係諗方法智取
可以相信有一日真係有個white walker係佢眼前,表面一起打walker,但佢應該會諗定之後點樣統一westros
舊 08-15-17, 05:40 PM   #334
Eking

註冊日期: Feb 2006
女王點會痴痴地, 佢而家正正行緊佢亞爸條路~

舊 08-17-17, 03:08 AM   #335
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
睇劍柄, Brienne用果把好似唔係Valyrian, 而只係普通練習用劍

不過其實照睇劇中表現, Valyrian劍唔見得特別鋒利, Ned, Jon, Jamie, Brienne無一次砍斷white walker以外的敵人的武器,
而觀乎根本無人信white walker存在和類似的Dargon Glass亦唔見得值錢(當日Stannis坐住成個Dragon Glass山但都咁缺錢),
唔知點解劇中Valyrian會成為高級品
sam都有一把, 係佢老豆果到拎走左

VALYRIAN貴係因為唔可以再做依種金屬, 因為個文明已經沒落左

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 06:43 AM   #336
gingq7

講開武器, Gendry把鎚好有存在感, 唔知係唔係死旗
舊 08-17-17, 07:23 AM   #337
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
講開武器, Gendry把鎚好有存在感, 唔知係唔係死旗
第7集HBO唔覺意播左

唉....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 01:00 PM   #338
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: NexTony 查看文章
第7集HBO唔覺意播左

唉....
唔係第六集咩?連第七都播埋?

舊 08-17-17, 10:45 PM   #339
Eking

劇透勿動
龍女因為自己發情而冇左1個仔

此篇文章於 08-17-17 11:05 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 10:56 PM   #340
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

雖然都大約知,不過都係盡量唔好透啦 thx

舊 08-18-17, 12:07 AM   #341
IDGAF
The One

其實流出版有幾多成係真的呢?

因為之前睇網絡新聞都好似睇過話就算主要演員去拍攝的時候,
其實都拍咗好多個根本唔會出街用的版本嚟保持真劇本、劇情唔會太早流出。

雖然聽聞今次係官方自己唔小心提早ONLINE播放了第7季第6集。
但有無機會係放流料,等偷步睇咗的人中伏呢?

舊 08-18-17, 01:59 AM   #342
gingq7

忍唔住睇左leak版, 放心, 以下無劇透:

點睇都唔可能係流料喎, 劇情一如以往的估佢唔倒但又好合理
舊 08-18-17, 09:12 AM   #343
Eking

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實流出版有幾多成係真的呢?

因為之前睇網絡新聞都好似睇過話就算主要演員去拍攝的時候,
其實都拍咗好多個根本唔會出街用的版本嚟保持真劇本、劇情唔會太早流出。

雖然聽聞今次係官方自己唔小心提早ONLINE播放了第7季第6集。
但有無機會係放流料,等偷步睇咗的人中伏呢?
去得HBO就唔會流的吧, 如果係其他地方上線就話

舊 08-19-17, 05:24 PM   #344
Chitose1987
好孩子不要問

劇透已經去到 S8EP2

今次保密好唔掂

S7 一開波就有哂全季大綱 當時有講到既都已經中哂
由手機版發出
舊 08-22-17, 12:51 PM   #345
空調

註冊日期: Jun 2004
JON - 條龍未黎就企係度望,龍老母到左就衝出去型斬卒
大牛 - 跑得好快的小明
野人 - KEEP住變態

姐妹線我睇唔明佢地想點,洗走大隻女係想下殺手?

舊 08-22-17, 01:39 PM   #346
fxi

註冊日期: Dec 2004
問: Jon Snow同佢班轟天猛將係雪地比班White walkers 圍左幾耐先有救兵出來滿時間BUG既一集, 又JON個呀叔又無啦啦走出來好似有D更硬來
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 02:00 PM   #347
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
UNCLE BEN出黎唔意外既
始終都已經提左佢一路係境外遊走跟住班屍
點都要安排個人救JON既 係得UNCLE最合適

係今集睇住龍母沉船得比上集更嚴重
睇黎兩位結婚擺酒走唔甩

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 02:05 PM   #348
Eking

引用:
作者: 空調 查看文章
JON - 條龍未黎就企係度望,龍老母到左就衝出去型斬卒
大牛 - 跑得好快的小明
野人 - KEEP住變態

姐妹線我睇唔明佢地想點,洗走大隻女係想下殺手?
JON 龍未黎前已經打緊, 都係野人衰多手扔石仔~

舊 08-22-17, 02:11 PM   #349
IDGAF
The One

本集重點!
Jon Snow搞乜搞到全部男人都起唔到機,去等你…

Uncle Benjen…又係你呀~!

Viserion R.I.P. …等一等,I'll be back

Game of Thrones: Season 7 Episode 5: The Night King and Viserion (HBO)
https://www.youtube.com/watch?v=ZxEpB8yooHQ

此篇文章於 08-22-17 02:32 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 03:42 PM   #350
Chitose1987
好孩子不要問

個標槍選手咁厲害唔一早就掟主角群 一齊企係度等天光
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 03:25 AM

手機版 | APP版