Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-03-13, 09:57 PM   #251
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: wuxidao1234 查看文章
快運居然無神神聲都唔聲推出1150蚊連稅(未計行李)來回大阪的飛。可惜是3月呢D時間。想睇櫻花的4月飛仲未有價錢。估計4月個價唔樂觀。
快運真係好aggressive去搶客
佢比起最初的爛桃更加aggressive

引用:
作者: carychow 查看文章
我反而想知日本黃金週時間個價, 今日樂桃出左, 差快運未有.
暫時睇落等下國泰會唔會有減價就決定到坐咩機.
fanfare 3月頭飛福岡都要2k6(連稅)
我諗遲下大阪東京都係咁上下

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-13, 10:08 PM   #252
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: Hitomi 查看文章
其實日本黃金週時多唔多人坐國泰去?
我都有諗過試下等 fanfares, 但要等到4月中, 會怕等到廉航冇位淨

舊 12-03-13, 10:45 PM   #253
wuxidao1234
Junior Member

註冊日期: Apr 2011
引用:
快運真係好aggressive去搶客
佢比起最初的爛桃更加aggressive

等fanfare真是寧願直接LCC。因為國泰呢種PLAN不確定因素太多,主要怕搶唔到飛。
wuxidao1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-13, 11:42 AM   #254
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
有冇人 1/1 會係東京排 Apple 福袋?其實如果中途想去廁所或者食個飯,可以點同前後排隊的人講?

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 11:49 PM   #255
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
請手問點開始 plan 日本自由行?

公司要強迫清假, 諗下下年去日本睇櫻花, 順手睇/買 ACG (同 o野), 鉗公仔同食麵.

一個人去應該點開始 plan? 係唔係睇o左 package 格下價先?

Thank

舊 12-10-13, 09:25 AM   #256
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: martinnitram 查看文章
請手問點開始 plan 日本自由行?

公司要強迫清假, 諗下下年去日本睇櫻花, 順手睇/買 ACG (同 o野), 鉗公仔同食麵.

一個人去應該點開始 plan? 係唔係睇o左 package 格下價先?

Thank
先去書局行一轉望下書睇下自己exactly大概去邊
等自己有個concept,然後學下睇鐵路圖
第一次自由行買番本渣手囉

單人package選擇不多
打散book都應該留意
加上宜家有廉航,單人出發比以前選擇多了

如果要去關西(京都),宜家直情要去搶住宿
住宿要比機票早搞定,台灣果d自由行出發前半年已經開始book住宿...

舊 12-10-13, 10:03 AM   #257
地獄黑仔王

引用:
先去書局行一轉望下書睇下自己exactly大概去邊
等自己有個concept,然後學下睇鐵路圖
第一次自由行買番本渣手囉

單人package選擇不多
打散book都應該留意
加上宜家有廉航,單人出發比以前選擇多了

如果要去關西(京都),宜家直情要去搶住宿
住宿要比機票早搞定,台灣果d自由行出發前半年已經開始book住宿...
Thank. 即係而家已經要訂機票酒店? 諗住過兩日先行下書局圖書館..

見旅行社o的 package 多數都係二人同行, 單人的話自已分開買會唔會易o的
地點無咩概念, 不過見同事之前影過新宿御園好似幾靚, agc/鉗公仔o個類會唔會係大城市好o的

Thank again

舊 12-10-13, 11:16 AM   #258
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Thank. 即係而家已經要訂機票酒店? 諗住過兩日先行下書局圖書館..

見旅行社o的 package 多數都係二人同行, 單人的話自已分開買會唔會易o的
地點無咩概念, 不過見同事之前影過新宿御園好似幾靚, agc/鉗公仔o個類會唔會係大城市好o的

Thank again
你上網睇多幾個blog, 就會見到好多地方都好鬼靚XD
機票未必要咁急,但住宿經驗話我知早book早著數
遲book會愈來愈貴
所以我習慣係先訂酒店,機票就等時機
最多住宿之後先慢慢再改,我是二人行,都從不會買package

不過agc ge應該都係去東京居多吧

如果是睇東京呢d地方直接去書局吧,圖書館的書版本舊資料out

舊 12-10-13, 09:24 PM   #259
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
遲book會愈來愈貴
最多住宿之後先慢慢再改,我是二人行,都從不會買package

如果是睇東京呢d地方直接去書局吧,圖書館的書版本舊資料out
想問樣野,
上次你係秋田->青森坐果架列車, 你有冇落車?
定係直接坐去終點?
諗緊出年春夏去東北

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 10:39 PM   #260
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
想問樣野,
上次你係秋田->青森坐果架列車, 你有冇落車?
定係直接坐去終點?
諗緊出年春夏去東北
我只係試過由盛岡坐新幹線在新青森落車然後轉車去青森

暫時未有機會秋田去青森

舊 12-10-13, 11:15 PM   #261
leotam3

引用:
我只係試過由盛岡坐新幹線在新青森落車然後轉車去青森

暫時未有機會秋田去青森
以為你有坐果架白神山地既resort列車

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 12-11-13, 12:16 AM   #262
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
以為你有坐果架白神山地既resort列車
EE!
我諗起了..有一程我坐錯車唔小心坐左去弘前方向...
結果要坐番轉頭無啦啦坐左白神號....

弘前番去青森

舊 12-11-13, 12:05 PM   #263
emoil

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
架火車正到爆!
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 01:32 PM   #264
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: emoil 查看文章
架火車正到爆!
坐到呢架真的撞彩,一日只有2~3班
算係坐錯車情況下的bonus, 仲有得包車廂

坐呢架沿住五能線望日本海正爆,可惜未有時間機會玩五能線

舊 12-11-13, 08:25 PM   #265
地獄黑仔王

引用:
遲book會愈來愈貴

即係訂o左酒店先訂機票都得?

舊 12-11-13, 10:58 PM   #266
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
即係訂o左酒店先訂機票都得?
應該咁講,酒店早BOOK有著數,而且訂酒店係唔洗俾按金,BOOK 左先無壞 <﹣﹣網上BOOK果隻
到時再看機票定PACKAGE 抵
PACKAGE 平未CUT咁兩日酒店囉,淨機票平WO仲好,咩都安定晒

舊 12-12-13, 12:07 AM   #267
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

樓上正解

去d唔洗預付/手續費果d地方訂~~甚至上酒店官網訂~~之後唔ARM洗先cancel/改囉
又唔洗錢又方便

有時酒店官網果d 90日前/ 60日前booking / 官網限定special plan~會平過晒agent
所以雖然我習慣用jalan / 樂天~不過一定會去酒店官網望望~
早BOOK 可以慳番唔少

舊 12-12-13, 10:24 AM   #268
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
不過如果行程改左, 一d唔洗預付既酒店都記得要去cancel
唔好搞衰我地個形象

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-13, 01:27 PM   #269
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
第一次火車站食西北風
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-13, 01:42 PM   #270
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
laptop死死地....今日終於拎晒D data 返出來等去整
順便post 返伏見神社山頂照...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-13, 01:47 PM   #271
gdx0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
0.0746係時候兌YEN
gdx0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-13, 01:53 PM   #272
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: gdx0 查看文章
0.0746係時候兌YEN
但似乎仲有得跌喎......

舊 12-13-13, 06:26 PM   #273
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
之前買左個d都未用哂

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 09:20 AM   #274
leotam3

引用:
作者: rorimoe 查看文章
第一次火車站食西北風
你有去坐TWILIGHT EXPRESS?

あやかし陰陽録討論區
舊 12-15-13, 12:41 AM   #275
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
香港快運 羽田線 3月尾改時間
UO624 HKG2350 - HND0540
UO625 HND0620 - HKG0950

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 02:32 PM

手機版 | APP版