Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-02-12, 06:18 PM   #51
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
雖然只係睇咗一集

不過......
特命戰隊.........
算了吧!!!

這樣的作品不看也罷......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-12, 07:49 PM   #52
zero2443
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
3DS Friend Code2595 0384 9399
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
雖然只係睇咗一集

不過......
特命戰隊.........
算了吧!!!

這樣的作品不看也罷......
甘負面!?暫時除左造型冇野好吐架bor
zero2443 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-12, 08:35 PM   #53
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看了特命第一集,還不錯啦,感覺也算跳了一點戰隊公式,演員似乎演得生硬點……

巨大戰不錯,驚喜是藤原和玄田兩位有參與配音(設計找了數位大師參與,有蓧原保和出淵裕)

小林姐姐的東西都是過了數集才會正式來料,所以再看一會吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-12, 10:00 PM   #54
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 魔璃 查看文章

PV
被自己既氣勢爆發嚇親

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 10:34 AM   #55
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: bomber 查看文章
被自己既氣勢爆發嚇親
有乜出奇,另一黃戰士出雷電轟擊時都俾自己打既雷嚇親

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 01:19 AM   #56
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
想不到今次非公式戰隊會找桃井はるこ feat.山形ユキオ(即是合唱)負責OP

舊 03-04-12, 09:46 AM   #57
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
開始播啦

紅武士 .... 好彩系叫真劍者紅武士
第一集冇中文op

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 09:55 AM   #58
星仔~*
Insane Gamer
迷之物

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code0173 1578 7378
PSN  IDSING_SC
打擊音效好正

舊 03-04-12, 10:05 AM   #59
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

冇cut ed
連予告都有留返

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-04-12, 10:06 AM   #60
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
開始播啦

第一集冇中文op
呢度又唔係台灣,用乜真劍
話說冇聽到烈火大斬刀個譯名被改成點…

次回預告冇Cut,仲連贊助商位都播埋果下真係d

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 10:09 AM   #61
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: XMew 查看文章
呢度又唔係台灣,用乜真劍
話說冇聽到烈火大斬刀個譯名被改成點…

次回預告冇Cut,仲連贊助商位都播埋果下真係d
烈火武士刀

DCD腰帶表示:

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-04-12, 07:24 PM   #62
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

今集特命
巨大戰仍然有上集水準, 仲有救災場面, 好正
今次變完身冇報名號, 又沒有報戰隊名, 應該話真實定系越黎越拉打
就當我理解敵人都知道對手系Go Buster, 再報名都冇意思

今集仍然冇合體, 睇予告下集都未有 .... 東映唔洗賣玩具咩?

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-04-12, 07:33 PM   #63
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
烈火武士刀

DCD腰帶表示:
點解玩具戈度冇介紹SUPER DISE同埋印籠既.....我想買...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 07:36 PM   #64
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: GN00508771 查看文章
點解玩具戈度冇介紹SUPER DISE同埋印籠既.....我想買...
super disc同印籠已經返左貨, 有得賣了
個介紹講唔哂0者 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-04-12, 07:37 PM   #65
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
super disc同印籠已經返左貨, 有得賣了
個介紹講唔哂0者 ...
THX 得閒去搵下先

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 10:33 PM   #66
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
開始播啦

第一集冇中文op
因為原本第一話是沒有op的
不過至少可以有時間做心理準備
接受無記摧殘(?)藤林姨的作詞同YOFFY的作曲

舊 03-05-12, 11:23 AM   #67
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
因為原本第一話是沒有op的
不過至少可以有時間做心理準備
接受無記摧殘(?)藤林姨的作詞同YOFFY的作曲
第一集有op歌, 冇正式op
期待下集

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-06-12, 01:50 AM   #68
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
第一集有op歌, 冇正式op
期待下集
我反而期待有朝一天如果psychic lover來港開live時
YOFFY會否唱廣東話版的戰隊OP就是
像SUARA一樣

舊 03-06-12, 02:28 AM   #69
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
無人講特命反而個個翻睇侍戰隊……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-12, 10:07 AM   #70
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: Sito 查看文章
無人講特命反而個個翻睇侍戰隊……
呵呵呵~~~~~
好睇嘅自然有人講囉

ps. 小弟真係後知後覺, 近日睇番<仮面ライダーW>, 原來最終話入面個女仔就係"豪快黃", 真係女大十八變, 如果唔係留意到佢個咀真係唔認得佢

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-12, 10:15 AM   #71
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
呵呵呵~~~~~
好睇嘅自然有人講囉

ps. 小弟真係後知後覺, 近日睇番<仮面ライダーW>, 原來最終話入面個女仔就係"豪快黃", 真係女大十八變, 如果唔係留意到佢個咀真係唔認得佢
0個個系公主黎架 ... 豪快粉紅

特命我有睇, 我上面有出聲講過架

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-06-12, 03:14 PM   #72
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

「非公認戦隊アキバレンジャー」オープニング・テーマ
『非公認戦隊アキバレンジャー』
作詞・作曲:桃井はるこ / 歌:桃井はるこ feat.山形ユキオ

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-07-12, 02:04 AM   #73
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
「非公認戦隊アキバレンジャー」オープニング・テーマ
『非公認戦隊アキバレンジャー』
作詞・作曲:桃井はるこ / 歌:桃井はるこ feat.山形ユキオ
我已經發了, 不過我好奇ED會是由那位負責

舊 03-08-12, 12:11 AM   #74
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
可能係上一套太好了!所以覺得特命有尐悶,看了兩集都睇到「釣魚」....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 05:49 PM   #75
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看了vs 宇宙刑事了,果然夠熱血!(播卡邦的op和必殺技音樂時真是很感動)

打方面很不錯(尤其是船長vs邪惡刑事那幕),可惜一點如果能出回一些卡邦的皮套敵人就更好了

大葉先生也真辛苦你一人要演個角色啦
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[特撮] 東映 戰隊系列討論區 赤目黑龍 日本動漫畫討論版 1242 10-18-23 07:12 PM
[動畫] 東映ロボットガールズ 高級嘍囉 日本動漫畫討論版 0 07-10-11 11:48 AM
[求助]東映推出的 1:2 幪面超人 BLACK 及 SHADOW MOON 頭像 阿聰 收藏品討論版 10 03-09-08 08:55 PM
東映アニメ主題歌大全集 星矢 日本動漫畫討論版 14 05-22-04 08:15 PM
東映限定 愚零鬥武多 收藏品討論版 15 11-23-03 11:22 PM

現在的時間是 05:38 AM

手機版 | APP版