Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-04-19, 04:04 PM   #2001
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
我係想諗下呢步棋點拆,因為我都唔清楚到呢一刻有幾多人真係覺得話切就會收貨。又有幾多真係怕攬炒。。

不過佢如果只落切回呢步,可能會期望拉走中間偏藍嗰班先,再加上傳媒會繼續抹黑前線武勇(都話左話切都唔會停之類) 到時淺黃有幾多會覺得係時候停手都要考慮。。。

係怕佢會開埋獨立調查,不過呢個應該99%無可能,只要呢步唔行呢次運動無可能完
由手機版發出
佢肯清算警隊,分分鐘效果好過話徹送中
現在看回5個訴求,最無用係第一個,到時整23條,包裝番一樣可以送中

舊 09-04-19, 04:06 PM   #2002
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
恆指彈左千幾點已經睇到收唔收貨啦,
no stake in society o個D接唔接受不嬲都無人care

舊 09-04-19, 04:12 PM   #2003
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
仲有如果佢叫切,矛頭就會由指向政府變成指向黑驚,呢個情況對將來嘅行動都可能有很大影響
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 04:14 PM   #2004
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 小草 查看文章
佢肯清算警隊,分分鐘效果好過話徹送中
現在看回5個訴求,最無用係第一個,到時整23條,包裝番一樣可以送中
我睇到o既係, 依家大多數人最不滿係警暴.
佢只徹送中而唔解決警察問題, 我都幾肯定大多數人唔會收貨.

舊 09-04-19, 04:27 PM   #2005
Fio

佢拖咗咁耐唔肯用撒回呢個事眼都係覺得講咗示威者都仲有其他訴求,而又好似向暴力低頭,到今時今日又點解覺得只係撒回可以有用呢?而家最大問題已經係警方過份使用暴力,而最多人嘅訴求都係獨立調查委員會,佢如果只係講撒回真係有咩意思。。。
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 04:31 PM   #2006
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

徹唯一用途,阻美國通過法案囉
中共真係好驚驚

舊 09-04-19, 04:33 PM   #2007
wing
格鬥低手

引用:
作者: 小草 查看文章
徹唯一用途,阻美國通過法案囉
中共真係好驚驚
徹應該停唔到人權法.

利益關係計, 美國兩黨如果立到條人權法來鍊住中國官員, 點會咁易停.

不過應該可以解除美國徹香港關係法的危機.

舊 09-04-19, 04:53 PM   #2008
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
8月5果朝前都吹風話撒架
可能陣間話堅決唔撤皆大歡喜呢(?)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 04:56 PM   #2009
J+1
望過黎呀!!!!!!

切only, 唔攪黑驚??

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

>>以及孔教學院院長

做咩呢兩日孔教學院咁高調
由手機版發出

此篇文章於 09-04-19 04:58 PM 被 J+1 編輯。
舊 09-04-19, 05:02 PM   #2010
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
不過應該可以解除美國徹香港關係法的危機.
重申一次

呢個世界無香港關係法,只有香港政策法 Hong Kong Policy Act (P.L. no. 102-383m 106 Stat. 1448)。

爭取乜,用乜做籌碼都講錯,好難叫人幫手 wor。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 05:04 PM   #2011
wing
格鬥低手

引用:
點會咁快搞
放長雙眼喇.

舊 09-04-19, 05:16 PM   #2012
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
重申一次

呢個世界無香港關係法,只有香港政策法 Hong Kong Policy Act (P.L. no. 102-383m 106 Stat. 1448)。

爭取乜,用乜做籌碼都講錯,好難叫人幫手 wor。
由手機版發出
thx更正.

舊 09-04-19, 05:26 PM   #2013
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
切only, 唔攪黑驚??

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

>>以及孔教學院院長

做咩呢兩日孔教學院咁高調
由手機版發出

應該已經驚到屎尿一地都係,TRUMP仲有幾多底牌支那根本就睇唔透。

不過呢O的亦可能係緩兵之計,唔好上當。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 05:28 PM   #2014
J+1
望過黎呀!!!!!!

企出嚟講都唔敢

由手機版發出
舊 09-04-19, 05:41 PM   #2015
wing
格鬥低手

引用:
企出嚟講都唔敢

由手機版發出
播片冇分別, 反正記者問果D野佢都答唔出.

舊 09-04-19, 05:49 PM   #2016
Rance
The One
ガハハ

其實而家最重要都係美國國會點睇,無啦啦要切都係因為呢樣

舊 09-04-19, 05:53 PM   #2017
Rance
The One
ガハハ

有問題又唔去解決剩係識對話聆聽研究咪就係回歸後搞到PAT屎嘅原因囉

舊 09-04-19, 05:57 PM   #2018
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
露出胸部道歉都無?
做戲都唔肯比少少誠意
點叫人收貨?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 05:59 PM   #2019
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
林鄭電視講話 整合

有關五大訴求,話已經回應過好多次:
1)撤回:重申6月已暫緩
2)獨立調查委員會:監警會已經做緊,唔需要獨立調查委員會
3)暴動定性:法律程序上不設暴動定性
4)不檢控不追究被捕人士:法治社會無法接受,律政司
5)雙普選:基本法有列明要做,需要平和互信先有得做

林鄭呼籲透過對話,尋找出路。
林鄭提出四項行動:
1)正式撤回條例草案,復會後
2)全力支持監警會工作,委任多咗2個人
個兩個係佢自己人
3)林鄭&司局長會走入社區
4)邀請專家&學者獨立研究政治、社會、經濟問題(各種民生議題)

希望遏止暴力,回復社會秩序,「以對話代替對立」喎。

- 完 -
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 06:02 PM   #2020
J+1
望過黎呀!!!!!!

聽完請容許我講句仆街柒婆,一點歉意都無。。。成篇同之前佢嘅論點完全無分別。。。依然將敵對的人視為暴徒
由手機版發出

此篇文章於 09-04-19 06:05 PM 被 J+1 編輯。
舊 09-04-19, 06:03 PM   #2021
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
走入社區? 走入社區比市民一人打一拳就可以諗諗既
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 06:08 PM   #2022
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: chitkan 查看文章
所以佢係叫D高官去唔係自己去

舊 09-04-19, 06:16 PM   #2023
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: chitkan 查看文章
走入大灣區就得
如果落深水埗,我覺得成隊防暴包住先得,然後只見自己人扮的市民

舊 09-04-19, 06:19 PM   #2024
Rance
The One
ガハハ

其實呢步棋係對外國用,全世界對呢次運動嘅認知都係因為條例而起
切左全世界都會覺得件事完左,切斷晒而家最需要O既外國聲援

舊 09-04-19, 06:22 PM   #2025
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: Rance 查看文章
其實呢步棋係對外國用,全世界對呢次運動嘅認知都係因為條例而起
切左全世界都會覺得件事完左,切斷晒而家最需要O既外國聲援
現在不是打緊警察不人道呢條線?
所以撤條毛係俾其他國睇
美國點玩都睇唔透

論壇跳轉

現在的時間是 10:21 AM

手機版 | APP版