Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-31-23, 09:43 PM   #1126
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
多左個預告,睇黎會從頭開始再來一次集結

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-23, 10:26 AM   #1127
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
是咁的

最近移咗民,家人簽咗個收費電視合約,包埋D+(呢邊叫D+Hoststar),而且仲平過香港,所以又有得得閒睇番。

經過SI嘅鬧劇後(而家粉絲基本上當呢套黑歷史唔存在),MCU而家真係靠晒Loki S2去省返靚招牌。不過「家暴者康」(呢個花名好抵死 XD) Jonathan Major 官非纏身,佢呢度啲戲份播完後Marvel真係要考慮重新物色演員人選。
祝你去新地方一切順利。

D+我覺得最好睇係港產片,你果邊有冇?

舊 11-04-23, 04:26 AM   #1128
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Loki S2E5:睇咗啲乜?!係有啲新(舊)料,但係無無謂謂,最後又返返去原點~~~ 浪費時間嘅一話。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-23, 12:08 AM   #1129
肉羊哩咖
griffin611

殘兵?! MCU Echo 1 月 10

好多茄汁~ 仍然興趣麻麻。

追加:套戲改 Kingpin 做主角,即科一年訂金,唔退款。

此篇文章於 11-05-23 12:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-10-23, 04:25 PM   #1130
Eking

註冊日期: Feb 2006
loki S2LAST, 正......LOKI洗得超白.......LOKI有可能成為呢個MCU階段關鍵 ?

舊 11-10-23, 05:46 PM   #1131
王小虎

註冊日期: Apr 2002
有啲可以代替Doctor Doom喺Secret Wars的feel
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-23, 05:58 PM   #1132
肉羊哩咖
griffin611

Loki S2 結局,收得好,不過正如上面各人立老細講,留咗好多白,而佢要續第三季都得。Tom Hiddleston 個大頭,佢真係老咗好多,陰功~

整體,除非佢真係做落去,唔係第五話真係浪費時間,夾夾埋埋都算中上,唔止好過上一季,起碼好過近呢兩三年啲 MCU 片,可惜少少唔夠驚爆,MCU 救唔救得返好難講,不過開始見龧光(點都唔會睇 The Marvles 㗎喇)。嗱,呢啲班負皮友無得再嘈呢套唔係 Loki 做主角喇。

買咗個最平嘅 plan,挨少少廣告都係抵。

舊 11-10-23, 10:10 PM   #1133
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

咁既結局最重點係將康呢個人物變成可有可無,之後睇佢現實下場再睇佢仲有冇得撈.........616攪掂,係指蟻人3 個劇情?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 11-10-23 10:13 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 11-10-23, 11:08 PM   #1134
王小虎

係呢,點解冇人講月光寶盒,抄得好足喎

仲有佢不斷time-slipping,我已經懷疑緊係佢條PK製造緊無限timelines...

如果Kang係唔可以殺,咁Kang Dynasty -> Secret Wars,係咪即係預告咗Kang Dynasty殺咗Kang,然後出現無限timelines導致Secret Wars。其實佢點都要死一次,而家Loki只係拖延到有搞得掂佢的辦法。
舊 11-11-23, 01:49 AM   #1135
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
可能因為Secret Invasion實在太爛,Loki S2無咁高期望,反而好睇咗。

Loki以前不斷想靠唔同方式稱王稱霸,但最後比佢成功登上嘅呢個「王位」係經過無私嘅犧牲先上到,責任重大。

Loki取代Kang-He Who Remains成為掌管時空嘅新神明。將呢個Loom裝置毀滅後,親手將所有世界線重新編織成一個貌似北歐神話嘅世界樹呢幕真係絕筆,話晒Loki本身就係Asgard嘅北歐神,啱晒佢嘅角色。

呢個結局亦為往後如果Jonathan Majors如果返唔到嚟嘅可能性舖路。

總之呢個結局收得好,直到Secret Wars之前都唔好再叫Loki出嚟。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-23, 07:23 AM   #1136
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

港VER

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 11-16-23 07:17 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 11-16-23, 01:55 PM   #1137
王小虎

以下全部傳聞:
- 有傳Pedro Pascal (Mandalorian, Last of Us) 正式簽咗做Reed Richards (Fantastic Four Mr. Fantastic)
- 又有傳已經放棄Kang,Kang Dynasty亦可能cancel,有可能轉戲名,而導演Destin Daniel Cretton會專心拍Wonder Man, Shang Chi 2
舊 11-17-23, 05:43 PM   #1138
肉羊哩咖
griffin611

實嘅就係:Pascal 潺唔會再親身演 Mando / Dinn Jarin,但會聲演。不過都唔知 Season 4 係幾時~

傳嘅就係:Kang 嚮 MCU 玩完,會以其他角式代替,事關 Johnathan Major 因犯事要坐一年~

舊 11-17-23, 05:54 PM   #1139
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
實嘅就係:Pascal 潺唔會再親身演 Mando / Dinn Jarin,但會聲演。不過都唔知 Season 4 係幾時~

傳嘅就係:Kang 嚮 MCU 玩完,會以其他角式代替,事關 Johnathan Major 因犯事要坐一年~
咁可能真係轉Dr .Doom了。
但佢真係代替到Kang咁勁咩?

舊 11-17-23, 08:57 PM   #1140
王小虎

Doctor Doom絕對代替到Kang,一來MCU Kang真係弱到爆,出三件死三件,二來漫畫Doctor Doom肯定多人識過Kang,不過Marvel想留住佢唔一次過玩完。

其實漫畫Secret Wars最後大佬就係Doctor Doom,而且打完佢都冇輸。MCU好多嘢timing都唔啱,例如F4, Doctor Doom都未有戲份擔大旗,舊人又走晒,Secret Wars唔知可以點。
舊 12-08-23, 02:07 PM   #1141
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-23, 06:25 AM   #1142
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-26-23, 12:42 PM   #1143
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
What if…? 暫時四集都幾好,四集都唔同味道:Blade runner、re GotG2(Flight of the Navigator)、Happy(Die hard)、Mojoman (Mach gogogo定Mario Kart類賽車)

有啲想要Mojoman 件賽車甲

此篇文章於 12-26-23 08:29 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-23, 02:45 PM   #1144
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
What If

第五集又返去講Captain Carter嘅事蹟。基本上係CA2劇情嘅Carter版本+Black Widow劇情。

呢個宇宙Shield似乎冇被Hydra潛伏,但依然有冬兵嘅角色,但今次由Steve擔當。Bucky就正常年紀大咗走去做美國國務卿。

身為女性Carter同Natasha好有姐妹檔feel。

不過係最後Carter突然被另一個時空嘅Wanda唔知咩理由召喚過去,而且連Watcher都唔知發生咩事先最可圈可點。

第六集就嚟個印第安人版Captain Marvel。吸收Space Stone能力嘅印第安部落成功打敗西班牙殖民兵,更殺到埋西班牙王宮逼女王議和。但同樣地,最引人注意係Doctor Strange (呢個應該係Supreme Strange?)最後突然上門話搵Kahhori,唔知係咪同之前Wanda搵Carter同一個目的?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-23, 05:57 PM   #1145
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
What If

第五集又返去講Captain Carter嘅事蹟。基本上係CA2劇情嘅Carter版本+Black Widow劇情。

呢個宇宙Shield似乎冇被Hydra潛伏,但依然有冬兵嘅角色,但今次由Steve擔當。Bucky就正常年紀大咗走去做美國國務卿。

身為女性Carter同Natasha好有姐妹檔feel。

不過係最後Carter突然被另一個時空嘅Wanda唔知咩理由召喚過去,而且連Watcher都唔知發生咩事先最可圈可點。

第六集就嚟個印第安人版Captain Marvel。吸收Space Stone能力嘅印第安部落成功打敗西班牙殖民兵,更殺到埋西班牙王宮逼女王議和。但同樣地,最引人注意係Doctor Strange (呢個應該係Supreme Strange?)最後突然上門話搵Kahhori,唔知係咪同之前Wanda搵Carter同一個目的?
透成咁真係好?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-23, 06:03 PM   #1146
wing
格鬥低手

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
透成咁真係好?
true.
對個show黎講係靠害。

舊 12-31-23, 08:42 PM   #1147
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇晒What If 2....迪迪黎又一次令我失望,今次我完全覺得已經整衰埋What If 呢個招牌既爛
第一季係一集一集堆起成個復仇者打大佬,今季頭幾集唔知用來做咩,而且最後只有兩個女拳係度打....唉.....

另外暗奇異你第一季個覺悟去左邊?今次呢個暗奇個性格完全唔係同一個....
而且咁樣寫死佢比我係迪迪尼高層一定BAN呢條橋,尤其已經蜀中無大將既呢一刻....佢呢個角色幾好發揮呀

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-31-23, 09:39 PM   #1148
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
WHAT if 二季比較玩variety(某已下架膠層之原罪), 又玩多個原創原居民,係冇第一季咁有連貫性,不過已經有說玩到S3就玩完,出咪睇埋佢

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-23, 10:44 PM   #1149
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

而家呢個MCU大崩潰時候仲想S3玩完?!?!美隊都叫停啦,再講呢套已經成手牌算係比較有機會發大的,只能講D高層腦裝屎

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-09-24, 04:09 PM   #1150
肉羊哩咖
griffin611

請守劇透手則~~~ 唔該晒

暫時見唔到有套嘢可以引本人訂返個月~ 睇咗 ECHO 漏咗條打片出嚟,嘩!可以等勇者睇咗出嚟講返~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 02:38 PM

手機版 | APP版