Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-06-13, 02:04 PM   #26
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
應該可以, 不過睇唔到影緊乜.....

舊 09-06-13, 06:44 PM   #27
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
QX100 , QX10 packaging

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 11:22 PM   #28
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
左手拎鏡頭 , 右手拎手機 , 邊隻手按setting

絕對係用來訓練左右手腦協調

唔水平包保好多人會轉mon先....LOL

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 11:38 PM   #29
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

到而家都未有sample睇........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 11:54 PM   #30
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
到而家都未有sample睇........
拉落下面有3張 QX-110 vs RX100MK2 vs Z1
睇完覺得 ...
http://av.watch.impress.co.jp/docs/r...05_614119.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 12:20 AM   #31
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
玩開NEX-5N+E24菜....買QX100不如換6仔...

舊 09-07-13, 12:25 AM   #32
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: neo2046 查看文章
拉落下面有3張 QX-110 vs RX100MK2 vs Z1
睇完覺得 ...
http://av.watch.impress.co.jp/docs/r...05_614119.html
SAMPLE解毒

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 12:28 AM   #33
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: apache 查看文章
SAMPLE解毒
係完全解毒

舊 09-08-13, 12:43 PM   #34
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

石先生試玩,,,,,,,,,

http://chinese.engadget.com/2013/09/...10-experience/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-09-13, 10:09 AM   #35
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
官方sample

http://www.sony.net/Products/di/en-g...l#samplephotos

QX100

QX10
官方冇原圖...

此篇文章於 09-09-13 10:13 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-13, 02:28 PM   #36
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
攜著 QX10 出現在香港舉機拍照,感覺就像拿著占士邦的間碟工具一般,旁人無不展露出疑惑與驚嘆的目光。這部打破我們對相機既有概念的相機鏡頭與其兄弟 QX100,今天正式在香港亮相。

Sony 香港宣佈採用與 Xperia Z1 相同尺寸感光元件,卻具備 10 倍變焦功能的 QX10 售價為 HK$1,980
至於配備 1 吋 2,020 萬像素大感光元件、光圈達 f/1.8~4.9 與 3.6x 光學變焦規格的 QX100 定價為 HK$3,880

兩款相機鏡頭將九月十六至廿五日展開預售,並贈送 8 GB microSD 記憶卡,預計於十月正式上市

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 11:51 AM   #37
無神論者
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
無閃光燈??
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 07:45 PM   #38
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
呢舊野用黎玩盲拍應該幾好玩 等二手差唔多1千銀可以考慮

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 11:17 PM   #39
hpsimon
Insane Gamer

PSN  IDsiucat

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 08:11 AM   #40
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

$ony shop有得試玩未....都係對佢同手機連接速度有疑惑.....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-05-13, 12:01 AM   #41
hpsimon

正式派貨前已經有得試

試用幾日覺得幾順,好好玩

回憶之所

玻璃開發計劃中止
舊 10-05-13, 08:04 AM   #42
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

尋日上左$ony左 玩左陣,係幾過癮,用自己部新一link nfc都冇問題,係一個比較唔想見到o既死証.....影一張之後要過相10-15秒 (一張jpg 4mb左右)

得閒po下試影.....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-05-13, 12:41 PM   #43
hpsimon

我過full size相都係3-5秒一張。會唔會係showroom太多wifi signal干擾到?

回憶之所

玻璃開發計劃中止
舊 10-05-13, 05:23 PM   #44
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 無神論者 查看文章
無閃光燈??
應該無啦,唔係我都等支二手玩俾部ZU玩

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 06:42 PM   #45
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: hpsimon 查看文章
我過full size相都係3-5秒一張。會唔會係showroom太多wifi signal干擾到?
唔知,我用佢display手機同我部新一都唔止3-5秒.....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-05-13, 08:40 PM   #46
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我覺得呢件嘢一定衰梗,
原因一部dc最阻定就係支鏡仔.........
既然你接受到支鏡仔,咁不如要埋個機身,
咁ccd,操作,必定好好多,
只要選擇一部有wifi嘅dc,
其實呢支鏡有咩好處?我真係諗唔到.......
想睇吓你地嘅諗法,可能我有嘢睇錯~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 08:51 PM   #47
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 貓太部 查看文章
我覺得呢件嘢一定衰梗,
原因一部dc最阻定就係支鏡仔.........
既然你接受到支鏡仔,咁不如要埋個機身,
咁ccd,操作,必定好好多,
只要選擇一部有wifi嘅dc,
其實呢支鏡有咩好處?我真係諗唔到.......
想睇吓你地嘅諗法,可能我有嘢睇錯~
但係....現實好多人買.....特別係qx10....個人覺得可以遠距離拍攝已經令好多想買~

舊 10-05-13, 09:55 PM   #48
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

都係o個個理由,我接受唔到手機鏡頭質素,只想要一個好畫汁的鏡.....
另外我又要影完又好似手機影相咁容易的即時share出去....
另另外我要自拍自拍自拍自拍自拍自拍自拍自拍前睇到個自己個靚post先拍......
呢個普通相機仲未做到....

所以影一張相之後要10秒過相會對使用感覺有折扣.....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-05-13 10:00 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 10-05-13, 10:33 PM   #49
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
我買左QX10, 依舊野最後成唔成功好取決於佢個廢app XD
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 11:06 PM   #50
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
都係o個個理由,我接受唔到手機鏡頭質素,只想要一個好畫汁的鏡.....
另外我又要影完又好似手機影相咁容易的即時share出去....
另另外我要自拍自拍自拍自拍自拍自拍自拍自拍前睇到個自己個靚post先拍......
呢個普通相機仲未做到....

所以影一張相之後要10秒過相會對使用感覺有折扣.....

但以電話個ccd質素,鏡頭嘅影響力.................
無ccd大返d而令到個畫質提升咁明顯呀?
任何dc 插張wifi sd都可以即刻俾到相電話,
反正支鏡都係不停wifi緊俾部電話,
買個扭mon dc也可擺post,
突然諗起,有一樣佢做到,
就係陷井式拍攝,放支鏡喺一個位置,行去可接收之內作搖距拍攝~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:57 AM

手機版 | APP版